ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΚΙΝΕΖΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ

ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΚΙΝΕΖΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ

Σχετικά με:  ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΚΙΝΕΖΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

Στην Αθήνα, το φθινόπωρο του 2013 δημιουργήθηκε ο εκδοτικός οίκος «Αρχαίας Ελληνικής και Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής».
Ο ιδιοκτήτης και υπεύθυνος των εκδόσεων, Αλέξανδρος Τηλικίδης, είναι ιατρός, ειδικευμένος φυσίατρος και ασχολείται επαγγελματικά από το 1997 με το Βελονισμό και την Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική. Στο πλαίσιο της επαγγελματικής του δραστηριότητας ίδρυσε το 2004 την σχολή εναλλακτικών θεραπευτικών τεχνών με την επωνυμία «Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής & Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής».
Οι εκδόσεις μας δημιουργήθηκαν μια δεκαετία αργότερα με στόχο την προβολή του συγγραφικού και ερευνητικού έργου των καθηγητών της σχολής και όχι μόνο. Τα βιβλία της Ακαδημίας απευθύνονται τόσο σε θεραπευτές και σε μυημένους στις εναλλακτικές θεραπείες αλλά και στο ευρύ κοινό.

ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ:

1. ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΒΟΤΑΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΒΟΤΑΝΑ & ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Είναι απαραίτητο σε όσους ασχολούνται με την Κινέζικη Ιατρική καθ' οποιονδήποτε τρόπο (Βελονισμός, Διατροφή, Tai Chi, Qi Gong, Feng Shui κλπ), γιατί θα τους βοηθήσει να εμβαθύνουν και να κατανοήσουν την θεωρία της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής. Επίσης μπoρεί να φανεί χρήσιμο και σε οποιονδήποτε έχει ενδιαφέρον για τα βότανα, Ελληνικά ή άλλα.Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε όλους. Περιέχει την ανάλυση 120 και πλέον Κινέζικων Βοτάνων καθώς επίσης και 100 συνταγές της Κινέζικης Βοτανοθεραπείας.

ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΠΙΕΣΤΕ ΕΔΩ

 

2. Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ

Ο “Ελληνικός Βελονισμός” είναι ένα βιβλίο αναγέννησης της Αρχαίας Ελληνικής Ιατρικής και συνάμα συγκερασμού των δύο σημαντικότερων σχολών Ιατρικής σκέψης, της Ελληνικής και της Κινέζικης.
Ταυτόχρονα είναι ένα βιβλίο διάδοσης του βελονισμού προς όλους, γεγονός το οποίο αποτελεί και απόδειξη της γονιμότητας και παραγωγικότητας που επιφέρει ο γάμος της ελληνικής με την Κινέζική σκέψη.

ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΠΙΕΣΤΕ ΕΔΩ

 

3. Η ΒΑΣΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΚΙΝΕΖΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

Το βιβλίο αυτό αποτελείται από δύο μέρη. Στο πρώτο γίνεται παρουσίαση των κύριων θεωριών που συγκροτούν τις βάσεις του οικοδομήματος της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής. Στο δεύτερο μέρος γίνεται μία αναλυτικότερη παρουσίαση της θεωρίας των Zang Fu οργάνων, τόσο όσον αφορά στη φυσιολογία αλλά και στην παθολογία αυτών.
Ο άνθρωπος είναι ένα κομμάτι του περιβάλλοντος μέσα στο οποίο ζει. Παρ’ ότι διατηρεί μια ψευδαίσθηση διαφορετικότητας, στην πραγματικότητα αποτελείται κι αυτός από τα βασικά στοιχεία της ύπαρξης: Φωτιά, αέρα, νερό, γη, και ζωή.
Στο βιβλίο περιγράφεται, με απλό και σαφή τρόπο, το πώς από τα 5 βασικά στοιχεία της ύπαρξης, φωτιά, αέρα, γη, νερό και ζωή, οδηγούμαστε στη συγκρότηση του ανθρώπινου σώματος, το πώς η ενέργεια πορεύεται μέσα σε αυτό, αλλά και το πώς οι διαταραχές στην κίνησή της ενέργειας δημιουργούν την ανισορροπία - ασθένεια.

ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΠΙΕΣΤΕ ΕΔΩ

 

4. Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΕΙΡΑΣ

"Ο Δρόμος της Αυτοκράτειρας" είναι ένα βιβλίο βασισμένο στη ζωή της μοναδικής Αυτοκράτειρας της Κίνας που πριν από περίπου 1300 χρόνια ξεκίνησε το παραμυθένιο ταξίδι της για να γίνει από παλλακίδα η πιο ισχυρή γυναίκα στην Κίνα. Πιστός της σύμβουλος ήταν ο σοφός σαμάνος και θεραπευτής Σουν Σι - Μιάο, γνώστης και φύλακας των πανάρχαιων μυστικών της γυναικείας σοφίας και δύναμης.
Το βιβλίο περιέχει πολλές συνταγές βοτάνων από την αρχαία εποχή. Οι συνταγές και στρατηγικές του βιβλίου βασίζονται στα αυθεντικά γραπτά του Σουν Σι-Μιάο και άλλων αρχαίων σοφών. Τα ίδια μυστικά που άνοιξαν το δρόμο στη Βου Ζιάο, τη μοναδική Αυτοκράτειρα στην Κινέζικη ιστορία, θα βοηθήσουν και τις σημερινές γυναίκες να βαδίσουν το δικό τους αυτοκρατορικό δρόμο. Η αναγνώστρια Αυτοκράτειρα θα κατά-νοήσει και θα μάθει να χρησιμοποιεί αυτά τα αρχαία μυστικά.

ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΠΙΕΣΤΕ ΕΔΩ

 

5. Η ΒΑΣΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΜΕΡΟΣ Α

Ο σκοπός του βιβλίου είναι η αναγέννηση της αρχαίας Ελληνικής Ιατρικής. Η αναγέννηση της αρχαίας Ελληνικής Ιατρικής ενώ πριν από μερικά χρόνια έμοιαζε με όραμα ρομαντικών και ονειροπόλων, σήμερα προκύπτει ως αδήριτη ανάγκη.
Η «Βασική θεωρία της αρχαίας Ελληνικής ιατρικής» είναι ένα βιβλίο μέσα από το οποίο παρουσιάζονται και αναλύονται οι βασικές αρχές της αρχαίας Ελληνικής ιατρικής σκέψης. Η σκέψη του Ιπποκράτη είναι εκείνη η οποία κυριαρχεί όλων των άλλων λόγω της καθαρότητας και της διαύγειας με την οποία ο πρόγονός μας κατάφερε να προσεγγίσει την ανθρώπινη φύση ως προς την υγεία και την ασθένεια. Επίσης πολύ σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση του βιβλίου έχει παίξει η σκέψη του Πλάτωνα καθώς και των μεταγενέστερων του Ιπποκράτη ιατρών όπως ο Γαληνός.

ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΠΙΕΣΤΕ ΕΔΩ

 

6. ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ. Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΑΒΔΗΡΑ

Μια παράξενη και απρόσμενη συνάντηση δυο μεγάλων μορφών του Ελληνικού πνεύματος, που προκύπτει από τις επιστολές των Ιπποκρατικών κειμένων και φέρνει στο σήμερα αλήθειες, ήδη γνωστές από τότε.
Δύο από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες του αρχαίου Ελληνικού κόσμου, ο Ιπποκράτης και ο Δημόκριτος, συναντώνται 25 αιώνες πριν και συνομιλούν για τον άνθρωπο, την φύση, τα φαινόμενα, την υγεία και την ασθένεια. Πρόκειται για ένα ταξίδι εξερεύνησης στον χωροχρόνο, στα μύχια της Ιπποκρατικής σκέψης, με οδηγό τα Ιπποκρατικά κείμενα και συνταξιδιώτες όλους όσους θα το τολμήσουν. Μια ιστορία πλασμένη από ήχους και χρώματα, ιδέες και μύθους ενός κόσμου παλιού, σχεδόν ξεχασμένου, που αντηχεί όμως στο σήμερα με έναν τρόπο μοναδικό.

ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΠΙΕΣΤΕ ΕΔΩ

 

7. Η ΠΤΩΣΗ ΚΑΙ Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ

Το βιβλίο αυτό διαπραγματεύεται την ιστορική πορεία της Κίνας από το 1644 μέχρι τις μέρες μας. Η περίοδος αυτή, έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στην πτώση και παρακμή της πάλαι πότε κραταιάς Αυτοκρατορίας του Κέντρου και στην ανάδειξη μιας καινούριας Κίνας, δυνατής όσο παλιά και αξιοσέβαστης όσο ποτέ.
Το έργο αυτό, "Η Πτώση και η Άνοδος της Κίνας: Θεραπεύοντας το τραύμα της Ιστορίας", ιχνηλατεί την πορεία της χώρας από τον 17ο αιώνα έως το σήμερα και προσφέρει μια εξήγηση της συλλογικής νοοτροπίας που επέτρεψε στην Κίνα να έρθει αντιμέτωπη με την υπεροχή της δυτικής επιστήμης και τεχνολογίας, να δεσμευτεί για την αναπτυσσόμενη αυτοδιάγνωσή της που εμπεριέχει την εντυπωσιακή άνθηση και τη ραγδαία μεταμόρφωσή της.
Όλα τα γεγονότα που έπαιξαν ρόλο και καθόρισαν την ιστορική πορεία απ’ την πτώση στην ανόρθωση, αναλύονται με ιδιαίτερο τρόπο απ’ τον Γερμανό συγγραφέα Paul Unschuld.

ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΠΙΕΣΤΕ ΕΔΩ

 

8. Ο ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ ΣΑΜΑΝΟΥ

Το νέο βιβλίο των δύο Γερμανίδων συγγραφέων Christine Li και Ulja Krautwald έρχεται να συμπληρώσει, ως ο Γιάνγκ πόλος, αυτό που ξεκίνησε με τον «Δρόμο της Αυτοκράτειρας». Στον «Δρόμο της Αυτοκράτειρας», το προηγούμενο βιβλίο των δύο συγγραφέων που έχουμε εκδόσει ήδη από το 2013, αναλύονται τα Κινέζικα μυστικά για την γυναικεία φύση. Στον «Χορό του Σαμάνου» αναλύονται τα Κινέζικα μυστικά για την ανδρική φύση.
Στην αρχαία Κίνα διέκριναν οκτώ ενεργειακούς τύπους σε σχέση με την προσωπικότητα: Το Βουνό, τον Κεραυνό, τον Άνεμο, τη Φωτιά, τη Γη, τη Λίμνη, τον Ουρανό και το Νερό. Αυτά τα οκτώ πορτραίτα περιγράφουν με μεγαλύτερη ακρίβεια από ότι τα ζώδια της αστρολογίας αυτά που πραγματικά χρειάζεται ένας άντρας και ποια καθήκοντα έχει να κάνει. Όπως και οι ίδιοι οι άντρες, ποτέ δεν μένουν ακίνητα, ακολουθώντας τους δικούς τους κανόνες. Τα πορτραίτα είναι όπως ένας καθρέφτης. Οι άντρες τον κοιτάζουν και αναγνωρίζουν την ίδια τους τη φύση. Οι γυναίκες τον κοιτάζουμε και αναγνωρίζουμε πως ποτέ δεν πρόκειται να αλλάξουμε τους άντρες. Μπορούμε όμως να τους κατανοήσουμε.

ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΠΙΕΣΤΕ ΕΔΩ

 

9. GREEK ACUPUNCTURE

"Greek Acupuncture" is a book of practical acupuncture based on the combination of Traditional Chinese and Ancient Greek Medicine.
The beginning of modern acupuncture is found in China. We owe to Chinese our gratitude and respect for preserving such a wonderful ancient technique and disseminating it in the modern world. As author of this book on the renaissance of ancient Greek medicine, I am even more grateful to the Chinese, whom I consider my masters and brothers, because it was Chinese medicine and acupuncture that led me to Hippocrates and ancient Greek medical thinking. Through Chinese thought I was able to understand Greek thought. From the moment I understood their similarities, my only goal was to publicize the fusion of these two schools of thought. This is a book that combines the two most important schools of medical thought in human history, the Greek and the Chinese. It also makes acupuncture, born of the marriage between Greek and Chinese thought, accessible to everyone.

Buy It Here

 

Περισσότερες πληροφορίες για τις δραστηριότητες της «Ακαδημίας» θα βρείτε στο http://www.akadimia.gr

Γλώσσες

Ειδικότητες

  • Βιβλία Αυτοβελτίωσης
  • Βιβλία Φυσικών Θεραπειών

Φωτογραφίες

0  Κριτικές

Ερωτήσεις

No query answered yet.