ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ AYURVEDA HELLAS

ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ AYURVEDA HELLAS

Σχετικά με:  ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ AYURVEDA HELLAS

Η Ayurveda Hellas A.E. είναι η εταιρεία που ουσιαστικά "εισήγαγε" την επιστήμη της Αγιουρβέδα στην Ελλάδα. Ξεκινώντας με την αποκλειστική αντιπροσώπευση των προϊόντων της Himalaya Herbal Healthcare, της μεγαλύτερης εταιρείας αγιουρβεδικών προϊόντων από το 1930, συνέχισε έχοντας την σαν βάση την με ποικίλες άλλες δραστηριότητες που αφορούν είτε προϊόντα είτε υπηρεσίες, όπως π.χ. διοργάνωση σεμιναρίων, έκδοση βιβλίων & περιοδικών, προσπαθώντας να δώσει όσο το δυνατόν πιο "Ολοκληρωμένες προτάσεις Φυσικού Ευ Ζην και Μακροζωίας".

Σε αυτά τα πλαίσια δημιουργήθηκε ο εκδοτικός οίκος της Αγιουρβέδα Ελλάς που ως στόχο έχει την διάδοση της επιστήμης της Αγιουρβέδα στην Ελλάδα, την σωστή/έγκριτη ενημέρωση του ελληνικού κοινού  για τις βασικές αρχές της Αγιουρβέδα και πως αυτές μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην επίτευξη της ισορροπίας και την αποκατάσταση της υγείας, καθώς και την περαιτέρω ενημέρωση για μια εις βάθος κατάρτισης στην αρχαία αυτή επιστήμη. Η Ayurveda Hellas, έχει φροντίσει για την Ελληνική έκδοση των σημαντικότερων βιβλίων διεθνώς με θέμα την Αγιουρβέδα,  μέσω της πλούσιας βιβλιογραφίας -κυρίως βέβαια ξένη- αλλά και  Ελληνικής. Ένα έργο το οποίο ήδη είναι σε εξέλιξη, για σχετικές πληροφορίες καθώς και για αγορά των βιβλίων μπορείτε να ανατρέχετε στο www.ayurveda-hellas.gr στην ενότητα Βιβλία-CD και στα τηλέφωνα 210-3627153, 2310-889112.

 

Βιβλία του Εκδοτικού Οίκου 

“Ayurveda, Η Επιστήμη της Ζωής” (1ος τόμος) 

Tο βιβλίο “Ayurveda, Η Επιστήμη της Ζωής”, αποτελεί την 3η κατά σειρά έκδοση, έχοντας μια εικοσαετή παρουσία στην Ελλάδα και θεωρείται το καλύτερο και πιο αντιπροσωπευτικό δείγμα στο χώρο της Ελληνικής αγιουρβεδικής βιβλιογραφίας,περιγράφοντας με απλό και πολύ κατανοητό τρόπο στον Έλληνα αναγνώστη, τις βασικές αρχές της επιστήμης της Αγιουρβέδα.

Συγγραφέας:
Ο Δρ. Ανδρέας Τσουρουκτσόγλου, ιατρός - ομοιοπαθητικός, είναι ένας από τους πρωτοπόρους αγιουρβεδικούς ειδικούς στην Ελλάδα. Είναι συγγραφέας τριών βιβλίων με θέμα το αγιουρβεδικό σύστημα, το οποίο και διδάσκει στην Ελλάδα από το 1992. Έχει παρουσιάσει πολλές εργασίες σε Ελληνικά και διεθνή σχετικά συνέδρια και αποτελεί επίτιμο μέλος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Αγιουρβέδα, ΕΛ.Ε.Μ.Ε.Ε.Α.
“Ayurveda, Η Επιστήμη της Ζωής” (2ος τόμος) 

Ayurveda (Ayus = Ζωή, Veda = Γνώση,Επιστήμη) μιλάει για κάθε άποψη της Δημιουργίας, για κάθε στοιχείο και οργανικό Όν που ζει στον πλανήτη μας και στο Σύμπαν ολόκληρο και, πέρα από αυτό, δίνει συγκεκεριμένες κατευθύνσεις και οδηγίες, που έχουν δοκιμαστεί και τελειοποιηθεί μέσα από τους αιώνες και απευθύνονται σε όλους αυτούς που αναζητούν την Αληθινή Γνώση, Συνείδηση και Ευτυχία.
Το εγχειρίδιο αυτό προσφέρει σε όλους τις απαραίτητες πληροφορίες και το αναγκαίο υλικό που θα τους βοηθήσει να καταστρώσουν ένα υγιεινό πρόγραμμα για την ημέρα τους, και δίνει κατευθύνσεις για την εναρμόνιση των ατόμων με τους φυσικούς και πανάρχαιους ρυθμούς του σύμπαντος.
Δίνονται στοιχεία για την αναπνοή και την τεράστια σημασία της για την υγεία του ανθρώπου, με έμφαση στους κατάλληλους συνδυασμούς τροφών ενώ ένα ιδιαίτερο κεφάλαιο αφιερώνεται στη διατροφή των βρεφών και παιδιών. Εξηγείται ο ρόλος που έχει η σωματική άσκηση στη καθημερινότητα και συζητούνται θέματα σχετικά με τον ύπνο και την απαραίτητη ανάπαυση και αναζωογόνηση που κάθε άνθρωπος θα πρέπει να έχει.
Το υλικό ολοκληρώνεται με μια αναφορά σε θεραπευτικές τεχνικές και συνταγές που μπορούν εύκολα να ακολουθηθούν απο τον καθένα και αποσκοπούν στην εξισορρόπηση της υγείας του, τη θεραπεία των ασθενειών και τη διατήρηση της ψυχοσωματικής του ισορροπίας και αρμονίας με το περιβάλλον.

Συγγραφέας:
Ο Δρ. Ανδρέας Τσουρουκτσόγλου, ιατρός - ομοιοπαθητικός, είναι ένας από τους πρωτοπόρους αγιουρβεδικούς ειδικούς στην Ελλάδα. Είναι συγγραφέας τριών βιβλίων με θέμα το αγιουρβεδικό σύστημα, το οποίο και διδάσκει στην Ελλάδα από το 1992. Έχει παρουσιάσει πολλές εργασίες σε Ελληνικά και διεθνή σχετικά συνέδρια και αποτελεί επίτιμο μέλος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Αγιουρβέδα, ΕΛ.Ε.Μ.Ε.Ε.Α.
“Αγιουρβέδα & Αρωματοθεραπεία'' 

Tο βιβλίο Αγιουρβέδα & Αρωματοθεραπεία, αποτελεί ένα απάνθισμα θεραπευτικών μεθόδων βασισμένων στις επιστήμες της Αγιουρβέδα και της αρωματοθεραπείας, και γραμμένων κατά τρόπο που να απευθύνονται στους ανθρώπους των δυτικών χωρών. Στις σελίδες του βιβλίου θα βρείτε ένα ερωτηματολόγιο "αυτοδιάγνωνσης" το οποίο θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε τον μεταβολικό τύπο σας, περιγραφές των αιθέριων ελαίων, καθώς και συνταγές με αιθέρια έλαια για την αντιμετώπιση πολλών συνηθισμένων προβλημάτων. Επίσης, περιλαμβάνονται λεπτομερείς πληροφορίες για πάνω από 100 αιθέρια έλαια, καθώς και περισσότερες από 100 εικόνες και φωτογραφίες.

"Και οι δύο επιστήμες, η Αγιουρβέδα και η αρωματοθεραπεία, παρέχουν στον άνθρωπο την ελπίδα της θεραπείας και το βιβλίο αυτό συμβάλλει τα μέγιστα προς το σκοπό αυτό. Η βήμα προς βήμα διαδικασία αυτοδιάγνωσης των μεταβολικών τύπων και η μορφή του "τρόπου χρήσης" δίνονται με τρόπο κατανοητό για το δυτικό νου, ώστε να μπορεί να εφαρμόσει εύκολα αυτές τις σημαντικές θεραπευτικές μεθόδους".
-Harvey Diamond, Co-Author, Fit for Life
"Εξαιρετικά εντυπωσιακό! Γεμάτο πρακτικές και χρήσιμες πληροφορίες. Πρόκειται για ένα βιβλίο γραμμένο από την καρδιά".
-Brigitte Mars, Unitea Hearbs, Boulder, Colorado
Πιστεύω ότι η Αγιουρβέδα και η αρωματοθεραπεία αποτελούν τον πιο ισχυρό συνδυασμό για τους Βορειοαμερικάνους εκείνους που θέλουν να κάνουν ένα κβαντικό άλμα προς την επίτευξη της άριστης υγείας. Οι Millers είναι δύο από τους αγαπημένους μας δασκάλους. Πιστεύω ότι το βιβλίο αυτό, όπως ακριβώς άγγιξε εμάς, έτσι θα επιρρεάσει κι εσάς προς έναν υγιή τρόπο ζωής.
-Jean Pierre and Kate Ross LeBlane. Founders of Aroma Joy, British Columbia, Canada
Ο Δρ. Bryan και η Δρ. Light Miller, ταξιδεύουν σε όλον τον κόσμο διδάσκοντας, Αγιουρβέδα, αρωματοθεραπεία, φυσική εμμηνόπαυση, βοτανολογία και τάντρα. Κατοικούν μόνιμα στη Φλόριντα των ΗΠΑ, όπου οργανώνουν προγράμματα Πάντσα Κάρμα, τεχνικές Kaya Kalpa και διδάσκουν Rasayana (αναζωογόνηση) και άλλες προχωρημένες τεχνικές της Αγιουρβέδα και ολιστικής θεραπείας.

Ayurveda: Η ιατρική της Φύσης  

Tο βιβλίο Αγιουρβέδα, Η Ιατρική της Φύσης περιλαμβάνει μια πλήρη περιγραφή όλων των επιπέδων της Αγιουρβέδα, από τη διατροφή και τα βότανα μέχρι τη γιόγκα και το διαλογισμό, εξηγώντας παράλληλα τις αγιουρβεδικές διαγνωστικές και θεραπευτικές μεθόδους. Καλύπτει ολόκληρη την ύλη των διετών αγιουρβεδικών προγραμμάτων για ξένους σπουδαστές στην Ινδία. Κυρίως, επεξηγεί με σαφήνεια τις αγιουρβεδικές συστάσεις που αναφέρονται στη διατροφή, την άσκηση και τη σεξουαλικότητα, τονίζοντας τις διάφορες καθημερινές και εποχιακές αγωγές για άριστη υγεία και ευεξία. Το βιβλίο αυτό αποτελεί ένα σημαντικό απόκτημα για κάθε αγιουρβεδική βιβλιοθήκη και ένα εξαιρετικό ανάγνωσμα για όποιον έχει ενδιαφέρον για τις ανατολικές ρίζες της ιατρικής Νου-Σώματος. Αποτελεί ίσως για το σοβαρό μελετητή το καλύτερο βιβλίο της ξένης-παγκόσμιας βιβλιογραφίας σχετικά με την επιστήμη της Αγιουρβέδα. Συγγραφείς:
Ο Dr. David Frawley, είναι ένας από τους πιο επιφανείς δυτικούς ειδικούς στην Αγιουρβέδα. Πολυγραφότατος συγγραφέας, διδάσκει την Αγιουρβέδα σε όλο τον κόσμο, την οποία διδάχτηκε και μελέτησε εκτενώς στην Ινδία
Ο Dr. Subhash Ranade, είναι ένας από τους πιο σημαντικούς ανατολίτες ειδικούς στην Αγιουρβέδα. Επίσης συγγραφέας πολυάριθμων βιβλίων, διδάσκει την Αγιουρβέδα σε όλο τον κόσμο, ενώ επισκέπτεται τακτική την Ευρώπη και την Αμερική.
Οι δύο αυτοί εξαίρετοι ειδικοί συγγραφείς συγκεντρώνουν και "παντρεύουν" τα καλύτερα στοιχεία την Ανατολής και της Δύσης, εξηγώντας το συμαντικό ρόλο που παίζει η Αγιουρβέδα για την υγεία και την άριστγ φυσική μας κατάσταση.
Εκδηλώσεις Εκδοτικού Οίκου 

Με μεγάλη χαρά σας προσκαλούμε στην παρουσίαση του βιβλίου «Αγιουρβέδα – Η επιστήμη της ζωής, 2ος τόμος» του ιατρού Ανδρέα Τσουρουκτσόγλου από της εκδόσεις Ayurveda Hellas. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 19:00-21:00 στον πολυχώρο Ολιστικής Υγείας & Ομορφιάς της Ayurveda Hellas στην Νίκης 28 Πλάκα-Σύνταγμα. Θα συνοδευτεί δε από ειδικό ενημερωτικό σεμινάριο σχετικά με την επιστήμη της Αγιουρβέδα με εισηγητές την Σοφία Παπαδοπούλου (Χημικό & Πρόεδρο της Αγιουρβέδα Ελλάς) και τον Ανδρέα Τσουρουκτσόγλου (Ιατρό & Συγγραφέα) με ελεύθερη είσοδο.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ «ΑΓΙΟΥΡΒΕΔΑ – Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ 2ος ΤΟΜΟΣ» & ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΗΣ ΑΓΙΟΥΡΒΕΔΑ 

Ημερομηνία: Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018, 19:00 – 21:00
Τοποθεσία : «Αyurveda Hellas» Πολυχώρος, Νίκης 28, Πλάκα – Σύνταγμα, Αθήνα
Εισηγητές: Ανδρέας Τσουρουκτσόγλου & Σοφία Παπαδοπούλου
Είσοδος Ελεύθερη 
Παρακαλούμε δηλώστε έγκαιρα την συμμετοχή σας στο τηλ. 210 3632350.

«Αγιουρβέδα – Η επιστήμη της ζωής, 2ος τόμος»

Το εγχειρίδιο αυτό προσφέρει σε όλους τις απαραίτητες πληροφορίες και το αναγκαίο υλικό που θα τους βοηθήσει να καταστρώσουν ένα υγιεινό πρόγραμμα για την ημέρα τους, και δίνει κατευθύνσεις για την εναρμόνιση των ατόμων με τους φυσικούς και πανάρχαιους ρυθμούς του σύμπαντος. Δίνονται στοιχεία για την αναπνοή και την τεράστια σημασία της για την υγεία του ανθρώπου, με έμφαση στους κατάλληλους συνδυασμούς τροφών ενώ ένα ιδιαίτερο κεφάλαιο αφιερώνεται στη διατροφή των βρεφών και παιδιών. Εξηγείται ο ρόλος που έχει η σωματική άσκηση στη καθημερινότητα και συζητούνται θέματα σχετικά με τον ύπνο και την απαραίτητη ανάπαυση και αναζωογόνηση που κάθε άνθρωπος θα πρέπει να έχει.
Το υλικό ολοκληρώνεται με μια αναφορά σε θεραπευτικές τεχνικές και συνταγές που μπορούν εύκολα να ακολουθηθούν απο τον καθένα και αποσκοπούν στην εξισορρόπηση της υγείας του, τη θεραπεία των ασθενειών και τη διατήρηση της ψυχοσωματικής του ισορροπίας και αρμονίας με το περιβάλλον.

Ενημερωτικό σεμινάριο σχετικά με την Επιστήμη της Αγιουρβέδα 

Στα πλαίσια της παρουσίασης του βιβλίου θα πραγματοποιηθεί ενημερωτικό σεμινάριο στο οποίο θα παρουσιαστούν οι γενικές αρχές της επιστήμης της αγιουρβέδα και αντίστοιχες οδηγίες για το πώς μπορουν να εφαρμοστουν και να ωφελησουν τον κάθε άνθρωπο στην συγχρονη καθημερινοτητα.
Η Ayurveda (Ayus = Ζωή, Veda = Γνώση,Επιστήμη) μιλάει για κάθε άποψη της Δημιουργίας, για κάθε στοιχείο και οργανικό Όν που ζει στον πλανήτη μας και στο Σύμπαν ολόκληρο και, πέρα από αυτό, δίνει συγκεκεριμένες κατευθύνσεις και οδηγίες, που έχουν δοκιμαστεί και τελειοποιηθεί μέσα από τους αιώνες και απευθύνονται σε όλους αυτούς που αναζητούν την Αληθινή Γνώση, Συνείδηση και Ευτυχία.

Εισηγητές 

Ο Δρ. Ανδρέας Τσουρουκτσόγλου, ιατρός - ομοιοπαθητικός, είναι ένας από τους πρωτοπόρους αγιουρβεδικούς ειδικούς στην Ελλάδα. Είναι συγγραφέας τριών βιβλίων με θέμα το αγιουρβεδικό σύστημα, το οποίο και διδάσκει στην Ελλάδα από το 1992. Έχει παρουσιάσει πολλές εργασίες σε Ελληνικά και διεθνή σχετικά συνέδρια και αποτελεί επίτιμο μέλος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Αγιουρβέδα, ΕΛ.Ε.Μ.Ε.Ε.Α. Ε

Η Σοφία Παπαδοπούλου είναι χημικός – ερευνήτρια Αγιουρβέδα και Πρόεδρος της Αγιουρβέδα Ελλάς, που συνετέλεσε καθοριστικά στην ευρύτερη διάδοση της επιστήμης της Αγιουρβέδα στην Ελλάδα (αρθρογραφία, τηλεοπτικές εκπομπές, σεμινάρια κτλ.). Από τα φοιτητικά της χρόνια μπήκε στο χώρο της Yoga και σχεδόν αμέσως μετά την αποφοίτηση της ανέλαβε την αντιπροσωπεία της Himalaya για την Ελλάδα & την Κύπρο. Η Himalaya όντας η μεγαλύτερη παραγωγός αγιουρβεδικών προϊόντων παγκόσμια από το 1930, ήταν η αφορμή-μέσο που ήρθε σε επαφή με το παραδοσιακό-ολιστικό σύστημα της Αγιουρβέδα (Yoga & Αγιουρβέδα θεωρούνται αδελφές-επιστήμες), το οποίο μελέτησε, ερεύνησε κυρίως στην Ινδία με την υποστήριξη και την καθοδήγηση της Himalaya. Όταν επέστρεψε ανέλαβε πέρα από την εισαγωγή καί την διανομή των προϊόντων και σύστησε τα δύο επίσημα γραφεία της Αγιουρβέδα Ελλάς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, προσπαθώντας να διαδώσει όλο το φιλοσοφικο-επιστημονικο background της επιστήμης της Αγιουρβέδα πίσω από αυτά. Βήμα σταθμό αποτελεί η σύσταση του πολυχώρου ολιστικής Υγείας και Ομορφιάς σε ένα όμορφο διατηρητέο στην Πλάκα-Σύνταγμα όπου εκφράζεται κατάλληλα τόσο η Αγιουρβέδα όσο και η Αγιουρβέδα Ελλάς. Είναι επίσης Πρόεδρος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Αγιουρβέδα, ΕΛ.Ε.Μ.Ε.Ε.Α.

 

Ειδικότητες

  • Βιβλία Φιλοσοφίας
  • Βιβλία Φυσικών Θεραπειών

Φωτογραφίες

0  Κριτικές

Ερωτήσεις

No query answered yet.