ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΡΟΔΟΥ

Βιβλία Ολιστικών Θεραπειών - Εσωτερικής Αναζήτησης - Φιλοσοφίας

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΡΟΔΟΥ

Βιβλία Ολιστικών Θεραπειών - Εσωτερικής Αναζήτησης - Φιλοσοφίας

Σχετικά με:  ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΡΟΔΟΥ

Οι εκδόσεις «Βιβλιοθήκη του Ρόδου» ιδρύθηκαν στα μέσα της δεκαετίας του ’80 από τον Γεράσιμο Στουραΐτη. Σήμερα, μαζί με την Θεανώ Ρέντζη, στοχεύουν στην έκδοση βιβλίων που θα συνθέτουν μια βιβλιοθήκη Γνώσης. Ελεύθερης Γνώσης για ανθρώπους που αναζητούν την αλήθεια στον κόσμο που ζούμε. Που αναζητούν το «Ρόδο» … !
Το Χρυσό Ρόδο! Το Ιερό Άνθος, σύμβολο του Ιερού Γάμου, της νέας γέννησης, της σύνθεσης των αντιθέτων, της θείας Αγάπης.
Το θείο, το Άρρητο, σε έκφραση..!

Oμοιοπαθητική: "Θεραπεία Γρίπης και Κρυολογημάτων με την Ομοιοπαθητική"
Πριν από χρόνια και για ένα μακρύ χρονικό διάστημα, η ιατρική θεωρούσε ότι με την αποστείρωση θα μπορούσε να ελέγξει το πρόβλημα της γρίπης και ότι με αντιστοίχως επιλεγμένα χημικά φάρμακα θα μπορούσε να εξοντώσει τους μολυσματικούς διεγέρτες στο ανθρώπινο σώμα. Είναι, φαίνεται, πολύ δύσκολο να γίνει αντιληπτό ότι σκοτώνοντας δεν μπορεί κανείς να επιφέρει θεραπεία. Όμως αυτός ο τρόπος σκέψης, η νίκη δια της βίας, είναι βαθειά ριζωμένος στον άνθρωπο και δεν μπορεί εύκολα να απαλλαχτεί απ' αυτόν. Έτσι επί ολόκληρες δεκαετίες ο ανθρώπινος οργανισμός υφίσταται έναν πραγματικό βομβαρδισμό από τα χημικά φάρμακα. Τα κύματα των επιθέσεων των αντιβιοτικών, διαδέχονται το ένα το άλλο. Και αν οι μολυσματικές αρρώστιες είχαν γίνει εξ αιτίας αυτών των βομβαρδισμών σπανιότερες, θα λέγαμε ότι στις επιθέσεις αυτές υπάρχει κάποιος σκοπός. Όμως έχουν γίνει σπανιότερες ή μήπως ισχύει το αντίθετο; Και εκτός απ' αυτό, πόσοι άνθρωποι που έχουν υποστεί τον φοβερό βομβαρδισμό των αντιβιοτικών και που εξ αιτίας ακριβώς αυτού του βομβαρδισμού έχουν υποστεί καταπίεση της μόλυνσης, αρρωσταίνουν διαρκώς;

Είναι απορίας άξιο ότι ενώ η ιατρική πράττει σύμφωνα με τα λόγια του Pasteur, φαίνεται να αγνοεί τα όσα είχε πει. Διότι ο Pasteur είχε τονίσει τον κύριο παράγοντα που προστατεύει τον άνθρωπο από την μετάδοση των ασθενειών λέγοντας, ότι η υγεία του εξαρτάται από την ατομική αμυντική ικανότητα παρά από τα βακτηρίδια.

Το παρόν βιβλίο περιέχει τρία βασικά μέρη:
Το πρώτο μέρος χωρίζεται σε δυο κύρια κεφάλαια που αναφέρονται, με λεπτομέρειες, στα θεραπευτικά μέσα που χρησιμοποιούνται για την θεραπεία της γρίπης και των κρυολογημάτων.
Στο δεύτερο μέρος και για την ευκολότερη εύρεση του σωστού θεραπευτικού μέσου για κάθε περίπτωση, αναγράφονται σε πίνακες τα σημαντικά συμπτώματα των θεραπευτικών μέσων για την γρίπη, αφού τα απλά κρυολογήματα είναι πιο εύκολα στην αντιμετώπισή τους.
Στο τρίτο μέρος υπάρχουν συνοπτικοί πίνακες για την ακόμα ευκολότερη ανεύρεση των θεραπευτικών μέσων για την γρίπη και για τα κρυολογήματα.
Η ύλη του παρόντος πονήματος παρουσιάστηκε πρώτη φορά σε σχετικό σεμινάριο του Γεράσιμου Στουραΐτη στο Ιπποκράτειο Κέντρο Κλασσικής Ομοιοπαθητικής. Η παρακολούθηση των σεμιναρίων αυτών δίδει στους ομοιοπαθητικούς και στους σπουδαστές της ομοιοπαθητικής όλα τα εφόδια που χρειάζονται στην πρακτική τους για την επιτυχή αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων, πρωτίστως για το καλό των ασθενών τους.

Τιμή : 30 €

Oμοιοπαθητική: "Mappa Mundi και οι δυναμικές της αλλαγής"
Η Mappa Mundi (ο χάρτης του κόσμου) είναι ένα σύστημα για την κατανόηση διαδικασιών σχετικά με την ενέργεια των στοιχείων Γη, Ύδωρ, Πυρ και Αήρ και τους σχετικούς χαρακτήρες, τον Μελαγχολικό, τον Φλεγματικό, τον Χολερικό και τον Αιματώδη. Για παράδειγμα, ο Μελαγχολικός χαρακτήρας συνδέεται παραδοσιακά με το στοιχείο της Γης, αν και σ' αυτόν τον χάρτη συνδέεται και με το στοιχείο του Αέρα. Αυτές είναι οι πρώτες ύλες, από τις οποίες μπορεί να εκτιμηθεί η κατανόηση των ψυχικών και των σωματικών καταστάσεων, αλλά και των ανισορροπιών μέσα σ' αυτά τα συστήματα. Η Mappa Mundi είναι μια μέθοδος ανάλυσης της ολότητας στα επί μέρους, με την οποία κατανοούμε μια κατάσταση δυναμικής ισορροπίας στα πλαίσια της δράσης και της αντίδρασης. Πολλοί από εμάς θα είναι κάπως εξοικειωμένοι με τους τέσσερεις χαρακτήρες, επειδή έχουμε συναντήσει αναφορές στην ομοιοπαθητική βιβλιογραφία του 19ου και των αρχών του 20ου αιώνα, καθώς και σε Ανθρωποσοφικά έργα, στον Κωσέρ (Chaucer), στους μεταφυσικούς ποιητές και σε θεατρικά έργα.

Με την Mappa Mundi αποκτάμε βαθύτερη γνώση των βασικών διαδικασιών που ορίζουν την ζωή. Έτσι μαθαίνουμε να βλέπουμε τα συμπτώματα ενός ατόμου ως αλληλοεξαρτώμενα σύμβολα ενός συνόλου που βρίσκεται σε κίνδυνο και όχι ως μεμονωμένα συμπτώματα, όπως δηλαδή ταιριάζει στην ομοιοπαθητική.

Τιμή : 15 €

Oμοιοπαθητική: "Εισαγωγικά μαθήματα Ομοιοπαθητικής"
" Θα βρείτε την εργασία σας εδώ πολύ πιο ενδιαφέρουσα αν ξεκινήσετε έχοντας μια ιδέα σχετικά με τα φάρμακα που χρησιμοποιούμε, για τον λόγο και για το πώς τα χρησιμοποιούμε. Τα περισσότερα από τα φάρμακά μας είναι εντελώς άγνωστα σε έναν "συμβατικό" γιατρό. Όσοι μεταξύ των ομοιοπαθητικών θεραπευτών είμαστε γιατροί, έχουμε πάει στις ίδιες ιατρικές σχολές, έχουμε δώσει τις ίδιες εξετάσεις και έχουμε λάβει το πτυχίο της ιατρικής. Στην συνέχεια κάποιοι από εμάς συνάντησαν την Ομοιοπαθητική και έμαθαν την χρήση μιας νέας δύναμης." Magaret Tyler

Τιμή : 10 €

Oμοιοπαθητική:  "Η τεχνική λήψεως του Ομοιοπαθητικού Ιστορικού"  

Επέλεξα για ανάπτυξη ένα θέμα για το οποίο τόσοι πολλοί ομοιοπαθητικοί θεραπευτές, αρχάριοι και μη, αναρωτώνται και ανησυχούν και για το οποίο, πραγματικά, δεν έχω βρει ικανοποιητικές και επαρκείς αναφορές στην ομοιοπαθητική βιβλιογραφία, παρ' ότι είναι αρκετά πλούσια.
Πρέπει αφού έχουμε ακούσει τον ασθενή, να κατευθύνουμε την εξέταση προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση προς την πλευρά μιας τεκμηριωμένης παθολογικής διάγνωσης ή προς την πλευρά ενός φαρμάκου, το οποίο συνεπάγεται από την αρχική εξιστόρηση των γεγονότων που έκανε ο ασθενής;
Τιμή : 10 €

Oμοιοπαθητική: "Κλινικές εμπειρίες"
Πριν παραδώσω αυτό το βιβλίο στην δημοσιότητα, οφείλω να πω λίγα για τον συγγραφέα, για τον S.R. Phatak.

Μετά την στροφή του προς την Ομοιοπαθητική, ο δρ Phatak εφάρμοσε το θεραπευτικό της σύστημα πάνω από σαράντα χρόνια. Συγγραφέας δυο γνωστών ευρετηριολογίων (στα αγγλικά) και δυο βιβλίων ομοιοπαθητικής φαρμακολογίας (το ένα στα ινδικά και το άλλο στα αγγλικά), είναι ένας από τους καλύτερους Ομοιοπαθητικούς που έχω γνωρίσει. Έχω παρακολουθήσει στενά τη δουλειά του και έχω επωφεληθεί απεριόριστα απ' αυτήν. Στάθηκα πολύ τυχερός καθώς, κατά την διάρκεια της πολύχρονης και συνεχούς επαφής μαζί του, δεν πήρα μόνο πολλές και πολύτιμες συμβουλές, αλλά έμαθα και τον κατάλληλο τρόπο ομοιοπαθητικής προσέγγισης των περιπτώσεων. Γι' αυτόν τον λόγο επιθυμώ να μοιραστώ αυτές τις γνώσεις και με άλλους μέσα από αυτό το σύγγραμμα.

Η αντίληψη και η προσεγγισή του είναι απόλυτα ομοιοπαθητικές. Στην σκέψη του δεν παρεμβάλλονται θεωρίες ιατρικής διάγνωσης και παθολογίας. Διαθέτει την ιδιαίτερη ικανότητα να εκμαιεύει και να αναγνωρίζει τα ασυνήθιστα ή χαρακτηριστικά συμπτώματα του κάθε ασθενούς....

Τιμή : 10 €

Ομοιοπαθητική:   "Γίνε γρήγορα καλά"
Πρώτες βοήθειες με την ομοιοπαθητική
Ένα βιβλίο-οδηγός αντιμετώπισης των ατυχημάτων και των κοινών ασθενειών με τον γρηγορότερο, αποτελεσματικότερο και ασφαλέστερο τρόπο.
Είμαστε σίγουροι ότι η υγεία και η ευτυχία ολόκληρης της οικογένειας είναι πρώτες στην σειρά των προτεραιοτήτων σας.
Η Ομοιοπαθητική μπορεί να προσφέρει αποτελεσματικά Πρώτες Βοήθειες, διότι επενεργεί σύμφωνα με τις δυνάμεις του σώματός σας για αυτοθεραπεία. Κατ’ αυτόν τον τρόπο θα έχετε την εμπειρία όχι μόνο να θέσετε τέλος στις οξείες παθήσεις, αλλά να αυξήσετε την ευεξία σας και να ελαττώσετε την σωματική σας αδυναμία. Πάντα με την συμβουλή του Ομοιοπαθητικού που σας παρακολουθεί.

Τιμή : 10 €

Εμβολιασμοί: "Εμβολιασμοί, μια επιχείρηση βασισμένη στον φόβο"
Η μείωση, όπως διακηρύσσεται, των επιδημιών, δεν είναι αποτέλεσμα των εμβολιασμών. Τα γραφήματα των στατιστικών στοιχείων που εμφανίζονται σε τούτο το βιβλίο αποδεικνύουν ότι οι μεταδοτικές ασθένειες είχαν υποχωρήσει αρκετό καιρό, ορισμένες και 200 χρόνια, πριν από την εισαγωγή των εμβολιασμών.

Μάλιστα ορισμένες φορές τα γραφήματα δείχνουν ακόμα και αύξηση των ασθενειών τα πρώτα χρόνια μετά τους εμβολιασμούς. Οι ιατρικές απεικονίσεις, λοιπόν, των στατιστικών καθιστούν ορατή την αρνητική επιρροή των εμβολίων.

Οι βλάβες και οι θάνατοι που προκλήθηκαν και προκαλούνται από τα εμβόλια αποκρύπτονται από το κοινό ή χαρακτηρίζονται "απολύτως συμπτωματικά περιστατικά". Δηλαδή σαν μια εξέλιξη που ούτως ή άλλως ήταν αναμενόμενη, ακόμα κι αν δεν είχε γίνει ο εμβολιασμός. Συχνά η βλάβη που έχει προκληθεί αντιμετωπίζεται ως ασθματική και επιφανειακή, με τον ισχυρισμό ότι βλάβη από εμβόλιο προκαλείται σπάνια ή η βλάβη συγκαλύπτεται, με την απόδοση της αξίας της στα πλέον απίθανα συμπτώματα που μπορεί κάποιος να βρει στην πολύ εξειδικευμένη βιβλιογραφία. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν ποιες μορφές μπορεί να προσλάβει η βλάβη από τα εμβόλια. Για τον λόγο αυτό θεωρούμε ότι οι 12.000 διεκδικήσεις αποζημιώσεως λόγω βλάβης από εμβολιασμό που είναι σε εξέλιξη στα γραφεία κοινωνικής πρόνοιας των 16 ομοσπονδιών του Γερμανικού κράτους, δεν είναι παρά η κορυφή του παγόβουνου. Τα περισσότερα παιδιά που έχουν υποστεί βλάβη εξαφανίζονται μέσα σε κάποιο ίδρυμα. Ο πραγματικός αριθμός είναι αρκετά υψηλότερος. Η ουσία σ' αυτή την ιστορία είναι ότι οι εμβολιασμοί, αυτό το "μέτρο υπέρ της δημόσιας υγείας" αποτελεί μια ΜΕΓΑΛΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΥ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΦΟΒΟ.

Τιμή : 23 €

Αρχαία Μυστήρια – Συμβολική: "Θάνατος και Επαναγέννηση - Τα μυστικά των Πυθαγορείων"  

Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι σήμερα η επιστημονική έρευνα για τον Πυθαγόρα και την παράδοσή του βρίσκεται σε μια αποφασιστική καμπή. Η σύγχρονη επιστημονική έρευνα των συμβόλων και των μύθων έχει πια καταλήξει ότι στα θέματα αυτά δεν μπορεί να υπάρχει μια και μόνη συγκεκριμένη απάντηση, αλλά ότι η κατανόησή τους είναι εφικτή μόνο με εσωτερική προσέγγιση, με την βοήθεια κάποιων "κλειδιών" που σιγά-σιγά γίνονται αντιληπτά. Έτσι είναι πλέον γνωστό ότι το αληθινό τους περιεχόμενο είναι πολύ βαθύτερο από όσο μπορεί να αντιληφθεί κάποιος νοητικά, με τον γνωστό τρόπο του σκέπτεσθαι του κόσμου των φαινομένων. Τα σύμβολα και οι μύθοι αντιστοιχούν στις πίσω από τα ορατά πράγματα και τις ποσότητες επιδρούσες δημιουργικές δυνάμεις και ποιότητες. Καθίσταται, λοιπόν, προφανές ότι μόνον με την εσωτερική ποιοτική προσέγγιση μπορεί να γίνει κατανοητός ένας τέτοιος μεγάλος σοφός διδάσκαλος.
Αυτός είναι ο λόγος που προβαίνω στην συγγραφή και στην δημοσίευση αυτού του έργου. Ο γενικός τίτλος του "Θάνατος και Επαναγέννηση - Τα μυστικά των Πυθαγορείων" μας δίνει το πλαίσιο της ύλης με την οποία ασχολείται το έργο αυτό, αφού η σύνθεση των δύο αυτών καταστάσεων του Είναι, μας δίνει την ζωή.
Τιμή : 24 €

Αρχαία Μυστήρια – Συμβολική: "Ελευσίνια Μυστήρια"
Στο βιβλίο αυτό ο συγγραφέας αναπτύσσει και αναλύει τα Ελευσίνια Μυστήρια, δείχνοντας ποια ήταν η ανάγκη της ίδρυσης των Μυστηρίων και ποιο κενό επεδίωκαν να πληρώσουν οι ιδρυτές τους, τονίζοντας ότι μόνο η εμβάθυνση πίσω από τις εξωτερικές μορφές μπορεί να συμβάλει στην πνευματική εξέλιξη. Μέσα από την αναλογική σχέση του μύθου, που είναι η βάση και η ουσία του συμβολισμού, δίνεται στο έργο αυτό ο εσωτερικός αποσυμβολισμός των Ελευσινίων Μυστηρίων, ώστε ο σύγχρονος άνθρωπος να μπορέσει να τα συνειδητοποιήσει και να καταστεί έτσι φορέας και τροφοδότης ζωής και φωτός.

Τιμή : 20 €

 

Αρχαία Μυστήρια – Συμβολική: "Ακρόασις"

Ο τίτλος "Ακρόασις" (ελληνική λέξη που σημαίνει "ικανότητα του μετά προσοχής ακροάσθαι", σε αντιπαραβολή με την έννοια της αισθήσεως ως ικανότητα δράσης ή αντίληψης) ας μην γίνει αντιληπτός σαν κάποια προσπάθεια εισήγησης μιας νέας έννοιας στην φιλοσοφική ή επιστημονική ορολογία. Για πρακτικούς λόγους σκέφτηκα ότι θα ήταν καλύτερα να επιλεγεί μια απλή, συγκεκριμένη και απτή έκφραση, σχετικά με ένα θέμα άγνωστο και για πολλούς ανθρώπους ακόμα και παράξενο. Κατ' αυτόν τον τρόπο με την επιλογή της λέξεως "Ακρόασις" υποδηλώνεται και ο σεβασμός προς το πνεύμα των αρχαίων Ελλήνων. Υπήρχε όμως και κάποιος άλλος λόγος για την επιλογή της νέας έκφρασης. Ο ορός "Αρμονική" είναι οικείος ως η κλασσική αντίληψη του Πυθαγόρου, η οποία αναστήθηκε από τον Κέπλερ στο σύγγραμμά του: "Harmonice mundi" (Παγκόσμια Αρμονία). Δεν θα πρέπει να συγχέουμε αυτό τον όρο με την γνωστή μας αρμονία στην μουσική, που σημαίνει συγχορδία, ή με την έννοια που χρησιμοποιείται στην τεχνική δακτυλισμού στο παίξιμο των εγχόρδων οργάνων.

Η έννοια της Αρμονικής με την οποία θα ασχοληθούμε είναι, σε αντιπαραβολή με τον όρο που χρησιμοποιείται στην μουσική, ένα πλέον παγκόσμιο είδος. Μας μιλά για την αρχαία, και όμως πάντα τόσο καινούργια, θεωρία της "Αρμονίας των Σφαιρών", μια αντίληψη περί του πνεύματος την οποία αγγίζει ο Δάντης στο Καθαρτήριό του (ΧΧΧ, στ 92) λέγοντας: "...Το τραγούδι των Αγγέλων, που δεν είναι παρά η ηχώ απ' των αιωνίων σφαιρών το τραγούδι...".

Τιμή : 15 €

Εκδόσεις «Βιβλιοθήκη του Ρόδου»
Ρέντζη Θεανώ
22002 Λεβίδι Αρκαδίας
Τηλ.: 27960 22094, 6945977575
Fax: 27960 22180

Ειδικότητες

  • Βιβλία Φυσικών Θεραπειών

Φωτογραφίες

0  Κριτικές

Ερωτήσεις

No query answered yet.