IASIS Φαρμακείο

Π.Ευθυμιάδου - Δ.Ταχταλίδου

IASIS Φαρμακείο

Π.Ευθυμιάδου - Δ.Ταχταλίδου

Σχετικά με:  IASIS Φαρμακείο

Το φαρμακείο IASIS, σύγχρονο, άνετο και λειτουργικό, βρίσκεται στην Ανατολική Θεσσαλονίκη, στην οδό Γρηγορίου Έ 26, εύκολα προσβάσιμο από το κέντρο και σε απόσταση μόλις 10 λεπτών από το εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos.
Ιδρύθηκε το 1980 και λειτουργεί έκτοτε διαρκώς αναπτυσσόμενο, ακολουθώντας τις εξελίξεις και όλες τις νέες μεθόδους με στόχο την κάλυψη όλων των αναγκών των ασθενών.
ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ
Ταχταλίδου Δήμητρα. Αποφοίτησε από τη Φαρμακευτική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1979. Μεταξύ των πτυχίων της συγκαταλέγονται αυτό της ομοιοπαθητικής, μέσω της Ελληνικής Εταιρίας Ομοιοπαθητικής(ΕΕΟ), της διετούς παρακολούθησης μαθημάτων φυτοθεραπείας, η συμμετοχή στις διημερίδες της Εθνοφαρμακολογίας και της Μακεδονικής Εταιρίας Ομοιοπαθητικής(ΜΕΟ). Αργότερα και επί σειρά ετών, δίδαξε ομοιοπαθητική φαρμακοτεχνία στους μαθητές της ΕΕΟ. Επίσης, είναι ενεργό μέλος της ΜΕΟ καθώς έχει διατελέσει και ταμίας της εταιρείας.
Ευθυμιάδου Παρασκευή. Αποφοίτησε από τη Φαρμακευτική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 2008. Ολοκλήρωσε τη διετή παρακολούθηση μαθημάτων φυτοθεραπείας, εκπαιδεύεται με τα μαθήματα της ΕΕΟ στην ομοιοπαθητική και συμμετέχει στις ενημερωτικές διημερίδες της ΜΕΟ και της Εθνοφαρμακολογίας. Είναι ενεργό μέλος και επίτιμη γραμματέας της ΜΕΟ.

Στο Φαρμακείο μας θα βρείτε ολιστικές και φυτικές θεραπείες:

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

Το πλήρως εξοπλισμένο και άρτια οργανωμένο εργαστήριο του φαρμακείου είναι αναπτυγμένο σε όλους τους τομείς.

Ομοιοπαθητική. Υπάρχει ο κατάλληλος εξοπλισμός και οι απαραίτητες πρώτες ύλες ώστε να παρασκευάζουμε τα ομοιοπαθητικά φάρμακα στο εργαστήριό μας, να έχουμε όσο δυνατόν περισσότερα φάρμακα ακόμη και αρκετά σπάνια.

Φυτοθεραπεία, Αρωματοθεραπεία, Ανθοϊάματα. Έχοντας στον εργαστηριακό μας χώρο μητρικά βάμματα, λάδια, αιθέρια έλαια και όλα τα ανθοϊάματα  έχουμε τη δυνατότητα παρασκευής πόσιμων διαλυμάτων, συνδυασμών βαμμάτων με αιθέρια έλαια ή ανθοϊαμάτων μεταξύ τους, διαλυμάτων για στοματικές ή κολπικές πλύσεις, κολπικών υπόθετων, στοματικών γελών, καλλυντικών και θεραπευτικών κρεμών (πχ για αιμορροΐδες, πόνους, προβλήματα κυκλοφορικού κ.ά.), φυτοθεραπευτικές κάψουλες, αποτοξινωτικά σχήματα και  βαλσαμέλαιο.

Επίσης, εκτελούνται όλες οι δερματολογικές συνταγές  που απαιτούν τεχνογνωσία και ανάμιξη συστατικών.

Πραγματοποιούνται κατά παραγγελία  αραιώσεις φαρμακευτικών ουσιών και παρασκευές καψουλών με επιθυμητή συγκέντρωση φαρμάκου όταν δεν είναι επιθυμητή η χορήγηση του φαρμάκου στη συγκέντρωση που κυκλοφορεί.

 

ΦΥΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η φυτοθεραπεία στηρίζεται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Επί αιώνες αποτελούσε τη βάση της ιατρικής και της φαρμακευτικής. Έτσι και σήμερα πολλές παθήσεις αντιμετωπίζονται με τη χρήση φυτικών σκευασμάτων.

Τα τελευταία μπορεί να είναι μητρικά βάμματα, λάδια, εκχυλίσματα, κάψουλες, ροφήματα.

Στο φαρμακείο μας υπάρχει πληθώρα μητρικών βαμμάτων και ελαίων πλήρως ελεγμένων, κατάλληλων για χορήγηση ως πόσιμα διαλύματα, κρέμες, πλύσεις ή κομπρέσες. Είναι δυνατός, μετά από σύσταση ειδικού, ο συνδυασμός βαμμάτων ή και ανάμιξη αυτών με αιθέρια έλαια για περισσότερο εξειδικευμένο θεραπευτικό σχήμα.

Επίσης υπάρχουν φυτοθεραπευτικά σκευάσματα σχεδόν όλων των εταιριών αλλά και η δυνατότητα παροχής εργαστηριακών φυτικών σκευασμάτων.

ΑΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Είναι η θεραπευτική μέθοδος η οποία χρησιμοποιεί τα αιθέρια έλαια ως θεραπευτικά μέσα.

Τα αιθέρια έλαια εκκρίνονται από τους ελαιοφόρους αδένες των φυτών οι οποίοι μπορεί να βρίσκονται σε οποιοδήποτε τμήμα αυτών (φύλλα, άνθη, φλοιό, ρίζα). Χαρακτηρίζονται ως έλαια λόγω της ελαιώδους υφής τους και ως αιθέρια λόγω της πτητικότητας και της χαρακτηριστικής οσμής τους.

Η χρήση τους ήταν διαδεδομένη από την αρχαιότητα λόγω των πολλών ιδιοτήτων τους. Μεταξύ αυτών είναι η αντιμικροβιακή, αντιική, αντισηπτική, αντιμυκητιασική, αντικαταθλιπτική, τονωτική, χαλαρωτική κ.ά. Λόγω αυτών μπορούν να χρησιμοποιηθούν ποικιλοτρόπως, εξωτερικά αλλά και σε πόσιμα σκευάσματα.

Χρήζουν ωστόσο ιδιαίτερης προσοχής καθώς επιβάλλεται η αραίωση τους πριν από οποιαδήποτε χρήση αφού σε υψηλή συγκέντρωση μπορεί να εμφανίσουν τοξικότητα.

Στο οργανωμένο εργαστήριο του φαρμακείου υπάρχει δυνατότητα, παρασκευής σκευασμάτων με αιθέρια έλαια όπως πόσιμα διαλύματα, διαλύματα για κολπικές πλύσεις, κολπικά υπόθετα, έλαια για εξωτερική χρήση κ.ά.

Συνιστάται πάντα η συμβουλή και η οδηγία ενός ειδικού.

ΓΕΜΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η γεμοθεραπεία αποτελεί μέρος της φυτοθεραπείας. Χρησιμοποιεί συγκεκριμένα μέρη του φυτού που βρίσκονται σε ανάπτυξη, όπως νεαρούς βλαστούς και άνθη.

Οι εμβρυϊκοί ιστοί του φυτού που χρησιμοποιούνται είναι οι καταλληλότεροι για τη σύνθεση των πρωτεϊνών του πρωτοπλάσματος.

Ο Dr Pol Henry ήταν αυτός που πρώτος χρησιμοποίησε στη φυτοθεραπευτική αγωγή εμβρυϊκά κύτταρα φυτών. Ο ίδιος αναφέρει «όταν γνωρίζουμε ότι τα φυτά είναι για τα ζώα και για τον άνθρωπο η μόνη πηγή, μεταξύ των άλλων ανόργανων στοιχείων απαραίτητων για την υγεία και την ανάπτυξή τους, θα καταλάβει κανείς, ότι όλες οι πηγές της ζωής μέταλλα, γλυκίδια , πρωτεΐνες, λιπίδια, μας έρχονται από τα φυτά με την απόλυτη ενδιαμεσότητα της φωτοσύνθεσης και της ικμάδας των φυτών».

ΑΝΘΟΪΑΜΑΤΑ

Η μέθοδος θεραπείας με ανθοϊάματα είναι μια απλή και ακίνδυνη μέθοδος που ανακάλυψε ο Ουαλλός γιατρός Έντουαρντ Μπαχ γύρω στα 1930. Σύμφωνα μ' αυτήν, για να θεραπεύσουμε μία ασθένεια, αρκεί να επαναφέρουμε σε ισορροπία την ψυχική διάθεση του ασθενή και η ασθένεια θα υποχωρήσει.

Η μέθοδος θεραπείας βασίζεται στη χρήση 38 εκχυλισμάτων που προέρχονται από άνθη δένδρων, θάμνων και άλλων φυτών και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον καθένα.

Η άποψη του Μπαχ ήταν, ότι καταστάσεις όπως ο φόβος, η έλλειψη θάρρους, η ανυπομονησία, η ζήλια, η αναποφασιστικότητα κ.ά. αποτελούν το έδαφος πάνω στο οποίο αναπτύσσονται οι περισσότερες ασθένειες. Σκοπός των ιαμάτων είναι να μας δώσουν την ειδική εκείνη δύναμη που θα μας βοηθήσει να απελευθερωθούμε από τις αρνητικές διαθέσεις μας, έτσι ώστε να αποκατασταθεί η ψυχική μας ισορροπία.

Μπορείτε να προμηθευτείτε όλα τα ανθοϊάματα του Bach από το φαρμακείο, μεμονωμένα ή να παρασκευάσουμε οποιοδήποτε  συνδυασμό επιθυμείτε.

Επίσης υπάρχουν και τα ανθοϊάματα του ιατρού Ανδρέα Ζαρκαδούλα.

ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ

Η ομοιοθεραπευτική αποτελεί μία φυσική θεραπευτική μέθοδο, ήπια, αποτελεσματική και χωρίς παρενέργειες. Έχει αναφορές ακόμη από την αρχαιότητα καθώς βασίζεται στο ρητό του Ιπποκράτη ‘τα όμοια τοις ομοίοις εισίν ιάματα’, δηλαδή αυτό που μπορεί να προκαλέσει μία νόσο είναι αυτό που μπορεί και να την θεραπεύσει. Μελετήθηκε και αναπτύχθηκε ωστόσο πολλούς αιώνες αργότερα με πειράματα και καταγραφές συμπτωμάτων από τον Γερμανό ιατρό Christian Friedrich Samuel Hahnemann (1755-1843) ο οποίος θεωρείται πατέρας της Ομοιοπαθητικής.

Όταν αναφερόμαστε στην Ομοιοπαθητική πρέπει να γνωρίζουμε ότι πρόκειται για μία ολιστική θεραπευτική μέθοδο. Ο ασθενής εξετάζεται και αντιμετωπίζεται σαν ολότητα και όχι τμηματικά στα σημεία ή όργανα που νοσούν. Έτσι, σαν ενιαίο σύνολο προβάλει τις ανάγκες του, κρίνεται το επίπεδο της υγείας και αναλόγως θεραπεύεται. Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι στόχος σε μια ομοιοπαθητική θεραπεία δεν είναι μόνο η αντιμετώπιση μίας ασθένειας και των συμπτωμάτων αυτής αλλά η ενδυνάμωση του οργανισμού, η αποκατάσταση της υγείας και η επαναφορά της ισορροπίας στον οργανισμό.

Συμπέρασμα των προαναφερθέντων και κοινή αποδοχή είναι ότι  στην Ομοιοπαθητική δεν μας απασχολούν οι ασθένειες αλλά ο κάθε ασθενής χωριστά, με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, την προσωπικότητα και τη μοναδικότητά του.

ΤΑ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ

Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα παρασκευάζονται από φυσικές ουσίες (φυτικές, ζωικές ή ορυκτές) με απόλυτα φυσικό τρόπο χωρίς χημικές προσμίξεις. Από τις πρώτες αυτές ύλες, αφού καθαριστούν και καταστούν κατάλληλες, παρασκευάζουμε τα μητρικά βάμματα, δηλαδή αλκοολούχα διαλύματα τα οποία περιέχουν τα δραστικά συστατικά των ουσιών.

Πρόκειται για φάρμακα ενεργειακά καθώς η παρασκευαστική τους μέθοδος πραγματοποιείται με διαδοχικές αραιώσεις και κρούσεις των αρχικών βαμμάτων, μέσω των οποίων προκύπτουν οι δυναμοποιήσεις. Ανάλογα με τον αριθμό των αραιώσεων έχουμε τις δεκατιαίες, εκατοστιαίες και χιλιοστές δυναμοποιήσεις. Η μέθοδος αυτή των διαδοχικών αραιώσεων και κρούσεων εφευρέθηκε από τον Samuel Hahnemann επιτυγχάνοντας με τον τρόπο αυτό αφ’ενός τη μείωση της πιθανότητας εμφάνισης παρενεργειών, καθώς μειώνεται η τοξικότητα ορισμένων ουσιών και αφετέρου την ενίσχυση της θεραπευτικής ικανότητας των φαρμάκων.

Με τον τρόπο αυτό καθίσταται δυνατή η χορήγησή τους ακόμη και σε περιπτώσεις όπου τα κλασσικά φάρμακα απαγορεύονται όπως για παράδειγμα σε αλλεργίες, βρέφη, εγκυμονούσες.

Οι φαρμακοτεχνικές μορφές στις οποίες μπορούμε να εγχύσουμε ένα ομοιοπαθητικό φάρμακο είναι πολλές. Μεταξύ αυτών: σκόνη, η οποία εγκλείεται σε κάψουλες, ταμπλέτες, σφαιρίδια, διαλύματα. Πρόκειται για αδρανείς ουσίες, χωρίς φαρμακευτική δράση, ικανές να φέρουν το φάρμακο αναλλοίωτο.

Συνιστάται η φύλαξη τους σε μέρος σκιερό, ξηρό, εκτός ψυγείου και μακριά από  συσκευές που εκπέμπουν ακτινοβολία.

Κατά τη διάρκεια μίας ομοιοπαθητικής θεραπείας και για αρκετό χρονικό διάστημα μετά θα πρέπει να αποφεύγεται η χρήση ορισμένων ουσιών, πάντα σε συνεννόηση με τον θεράποντα ιατρό, όπως:

Καφεΐνη: περιέχεται στον καφέ, coca cola, τονωτικά ποτά, μαύρο τσάι, μόκα, τιραμισού.

Μέντα: βρίσκεται σε ορισμένες τσίχλες, καραμέλες, οδοντόκρεμες.

Καμφορά.

Κορτιζόνη και ισχυρά φάρμακα (εκτός εάν έχει δοθεί αντίθετη οδηγία από τον ιατρό).

Ευγενόλη κ γαρύφαλλο που χρησιμοποιούνται σε οδοντιατρικές επεμβάσεις.

Συμβουλευτείτε το προσωπικό του φαρμακείου για υποκατάστατα του καφέ και άλλα σκευάσματα συμβατά με ομοιοπαθητική θεραπεία.

Το Ηλεκτρονικό μας Φαρμακείο

Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα iasisplus.gr αποτελεί μία προσπάθεια κάλυψης των σύγχρονων αναγκών του καταναλωτή και ασθενή σε ολόκληρη την Ελλάδα. Δημιουργήσαμε έναν εύχρηστο και πρακτικό μηχανισμό αναζήτησης έτσι ώστε ο κάθε επισκέπτης να περιηγείται, να συγκρίνει και να επιλέγει τα καταλληλότερα προϊόντα, όπως συμπληρώματα διατροφής, καλλυντικά ή είδη περιποίησης και θεραπείας. Ο κατάλογος των προϊόντων μας εμπλουτίζεται και ανανεώνεται διαρκώς. Μπορείτε ωστόσο να επικοινωνείτε μαζί μας για προϊόντα που δεν βρίσκετε στη σελίδα μας. Υποσχόμαστε να σας εξυπηρετήσουμε το συντομότερο δυνατό.

 

Γλώσσες

Ειδικότητες

  • Αγιουρβεδικά Προϊόντα
  • Ανθοϊάμματα Bach
  • Αρωματοθεραπευτικά Προϊόντα
  • Γεμμοθεραπευτικά Προϊόντα
  • Ομοιοπαθητικά Φάρμακα
  • Φυτοθεραπευτικά Προϊόντα

Φωτογραφίες

0  Κριτικές

Ερωτήσεις

No query answered yet.