ATHENS THERAPY DOGS

Σκύλοι για Καλύτερη Ζωή - Dogs For A Better Life

ATHENS THERAPY DOGS

Σκύλοι για Καλύτερη Ζωή - Dogs For A Better Life

Σχετικά με:  ATHENS THERAPY DOGS

Η ομάδα “Athens Therapy Dogs” δημιουργήθηκε τον Φεβρουάριο του 2016 με σκοπό να προωθήσει αποτελεσματικά στην Ελλάδα ως εναλλακτική θεραπευτική προσέγγιση τη μέθοδο θεραπευτικής επαφής με σκύλους για ευπαθείς ομάδες όπως ενδεικτικά: Α.ΜΕ.Α, άτομα που πάσχουν από ψυχικά νοσήματα ή ανίατες ασθένειες αλλά και ανήλικους σε ορφανοτροφεία ή σε σωφρονιστικά προγράμματα.

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ

Η ομάδα “Athens Therapy Dogs” δημιουργήθηκε τον Φεβρουάριο του 2016 με σκοπό να προωθήσει αποτελεσματικά στην Ελλάδα ως εναλλακτική θεραπευτική προσέγγιση τη μέθοδο θεραπευτικής επαφής με σκύλους για ευπαθείς ομάδες όπως ενδεικτικά: Α.ΜΕ.Α, άτομα που πάσχουν από ψυχικά νοσήματα ή ανίατες ασθένειες αλλά και ανήλικους σε ορφανοτροφεία ή σε σωφρονιστικά προγράμματα.Η ομάδα μας αποτελείται από διοικητικά στελέχη, κοινωνικούς λειτουργούς, κοινωνιολόγους, ειδικούς παιδαγωγούς, θετικούς εκπαιδευτές σκύλων και τους συνοδούς σκύλων.

Βασίλης Σούκος – Ιδρυτικό μέλος

Ο Βασίλης είναι ο εμπνευστής του Athens Therapy Dogs! Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πυργετό Λάρισας.  Η αγάπη του για τα σκυλιά και η θέληση για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο τον κέρδισε και οραματίστηκε αυτό που σήμερα ονομάζουμε Athens Therapy Dogs.

Δάφνη Πέτερ – Ιδρυτικό μέλος

Η Δάφνη έχει τελειώσει ειδική παιδαγωγός στο Jona Center Rappeswill στη Ζυρίχη. Έχει λάβει μέρος στη διοργάνωση κατασκήνωσης γαϊδουριών με σκοπό την ιπποθεραπεία στο Saint Moritz και έχει εργαστεί σε ίδρυμα αυτισμού και σε κέντρο αποκατάστασης τυφλών ΑμεΑ παιδιών στις ελβετικές Άλπεις στην Ολλανδία. Επίσης έχει εργαστεί ως Water therapist με δελφίνια σε ΑμεΑ και παιδιά με κινητικά προβλήματα. Επιπλέον διοργάνωνε και συμμετείχε σε παιδικές κατασκηνώσεις με κακοποιημένα παιδιά στο Λουγκάνο. Εργάστηκε στο Ελβετικό Κέντρο Nautilus κάνοντας διακοπές σε όλο τον κόσμο με ΑμεΑ (έλκηθρο με κινητικά αναπήρους) ιστιοπλοΐα με τυφλούς ζωγραφική με κωφούς.

Ασχολείται ενεργά με την φιλοζωική δραστηριότητα και είναι κηδεμόνας τριών σκύλων του Νικολάκη, της Σταλίτσας και του Μπέργκερ!

Παναγιώτης Κρυστάλλης – Ιδρυτικό μέλος

Ο Παναγιώτης είναι δικηγόρος και έχει μεγαλώσει και ζει στην Αθήνα. Έχει δύο σκυλιά, τη Μοίρα, η οποία βρέθηκε στο δρόμο παρατημένη και τη Σάννυ που την υιοθέτησε από σωματείο φιλόζωων. Τον ενδιαφέρουν τα σκυλιά, τα βιβλία και του αρέσουν οι βόλτες στην πόλη.

Αννιτσάκη Κωνσταντίνα – Ιδρυτικό μέλος

Το νεότερο μέλος μας, η Κωνσταντίνα, είναι φοιτήτρια στο τμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστήμιου. Κηδεμόνας τριών σκύλων, του Μάγκα, του Τρούφα και της April καθώς και ενός γάτου του Όλαφ. Αγαπημένη ενασχόληση της είναι η φιλοζωική δραστηριότητα και η σκοποβολή.

Εριέττα Καραμπέτσου – Ιδρυτικό μέλος

Η Εριέττα Καραμπέτσου είναι επαγγελματίας εκπαιδεύτρια και σύμβουλος ψυχολογίας, συμπεριφοράς και ευζωίας του σύγχρονου σκύλου και συγγραφέας του βιβλίου «Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΣΚΥΛΟ ΜΟΥ”.

Ειδικότητα της είναι η προβληματική συμπεριφορά και η εκπαίδευση μέσω της γνωσιακής επιστήμης. Είναι ιδρύτρια της Dogfully και του Rescue Project, μέσω του οποίου παραδίδει εθελοντικά μαθήματα σε αδέσποτους σκύλους συνεργαζόμενη με φιλοζωϊκά σωματεία και εθελοντές, ενώ παράλληλα προωθεί την υιοθεσία αυτών.

Είναι απόφοιτη της ακαδημίας εκπαιδευτών του Γ. Κωστόπουλου με μετεκπαίδευση στην ακαδημία Victoria Stilwell Academy. Έχει μελετήσει ψυχολογία και συμπεριφορά σκύλων και είναι φοιτήτρια στο Compass Education and Training ως συμπεριφορίστρια σκύλων. Επίσης, κατέχει Πιστοποιητικό Ά βοηθειών σκύλων απο το British College of Canine Studies.

• Μέλος ΠΑΣΕΚΣ (Πανελ. Σύλλογος Εκπαιδευτών Ελλάδος)

• Premium μέλος του APDT (Association of Professional Dog Trainers)

• Μέλος ISAP (International Society of Animal Professionals)

• Μέλος ICAN (International Companion Animal Network)

• Μέλος Doggone Safe I Dog Bite Safety Educator

Κατσιώτη Χρυσάνθη

Η Χρυσάνθη ειναι κοινωνική λειτουργός απόφοιτη του τμήματος κοινωνικής εργασίας του ΤΕΙ Αθήνας. Πραγματοποίησε τις πρακτικές της σχόλη της στην υπηρεσία επιμελητών ανηλίκων Αθήνας, στο Δρομοκαϊτειο και στην ψυχιατρική κλινική του γενικού νοσοκομείου Θριάσιο. Έχει απασχοληθεί εθελοντικά στο ΚΕΘΕΑ Νόστος και είναι ιδρυτικό μέλος της φιλοζωικής ομάδας Ελευσίνας «Αδεσποτα Μυστήρια» η οποία στοχεύει στην ανάπτυξη παιδείας και πολιτισμού επί του θέματος της φιλοζωίας.

ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΑΣ

Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ»

Το Κέντρο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» είναι ένα μη κερδοσκοπικό, Ειδικώς Αναγνωρισμένο Φιλανθρωπικό Σωματείο που λειτουργεί ως Μονάδα εξυπηρέτησης αναγκών εκπαίδευσης Ατόμων με Νοητική Υστέρηση και Αυτισμό στον Άγιο Δημήτριο – Αττικής. Απευθύνεται σε άτομα 15-35 ετών με Νοητική Υστέρηση και ήπιες διαταραχές συμπεριφοράς και σε Άτομα με Αυτισμό μέσης ή Υψηλής λειτουργικότητας. Ως βασικό σκοπό έχει τη διαρκή βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τα άτομα με αναπηρία και την κοινωνική τους ενσωμάτωση.

ΧΑΜΟΓΕΛΑ

Τα «Χαμόγελα» αποτελούν ένα σύνολο δράσεων και υπηρεσιών και είναι μία πρωτοβουλία της ειδικής παιδαγωγού, Βάσια Λιανού. Έχοντας ζήσει στο εξωτερικό και βλέποντας ότι τα άτομα με αναπηρία αντιμετωπίζονται πραγματικά ως ισότιμα μέλη της κοινότητας στην οποία ζουν, ονειρεύτηκε να επιτευχθεί το ίδιο και στην Ελλάδα. Στόχος είναι να κυκλοφορούν άνετα και με ασφάλεια στους δρόμους, να λαμβάνουν υψηλής ποιότητας εκπαίδευση, αλλά και να αποκτούν φίλους και να διασκεδάζουν με ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

Οι υπηρεσίες των «Χαμόγελων» είναι 4 και καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, τόσο στα πλαίσια μιας τάξης/δωματίου, όσο και έξω, στην πραγματική κοινωνία. Η Παράλληλη Στήριξη σε μαθητές με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες και οι Κατ’οίκον Συνεδρίες ειδικής διαπαιδαγώγησης παραδίδονται αποκλειστικά από την επιστημονική υπεύθυνη Βάσια Λιανού, ενώ τα Εξωτερικά Προγράμματα καθώς και το Καλοκαιρινό Πρόγραμμα «επανδρώνονται» και από την εξειδικευμένη ομάδα Θεραπευτών των «Χαμόγελων”.

ΑΜΥΜΩΝΗ

Η Αμυμώνη είναι ένας σύλλογος που δημιουργήθηκε από γονείς και φίλους παιδιών με προβλήματα όρασης (μερική ή ολική απώλεια όρασης) και πρόσθετες αναπηρίες (νοητική υστέρηση, αυτισμός, νευρολογικές διαταραχές, κινητικά και αισθητηριακά προβλήματα), ώστε να τους προσφέρουν όλες τις προϋποθέσεις για μια αξιοπρεπή και ποιοτική διαβίωση, εξέλιξη και εκπαίδευση. Ως ειδικώς αναγνωρισμένο φιλανθρωπικό σωματείο, έχει ήδη απευθυνθεί σε 200 οικογένειες, ενώ σήμερα παρέχει υπηρεσίες σε 90 άτομα από βρέφη έως ενήλικες μέχρι 40 ετών.

Αστεριών Δράσεις

Το πρόγραμμα «Αστεριών Δράσεις» στοχεύει στην ανάπτυξη του συνόλου των κοινωνικών δεξιοτήτων, δηλαδή των διαπροσωπικών σχέσεων, της επικοινωνίας, της υπευθυνότητας και της αυτοαντίληψης των παιδιών μέσα από μια πληθώρα δραστηριοτήτων, εκδηλώσεων και εξωτερικών προγραμμάτων. Εικαστικά και μουσικοχορευτικά εργαστήρια, κουκλοθέατρο, ξεναγήσεις σε μουσεία, αφηγήσεις παραμυθιών, παιδικές συναυλίες, παιδικός κινηματογράφος και θεατρικές παραστάσεις, επισκέψεις σε πολυκαταστήματα και σούπερ μάρκετ είναι κάποιες από τις δραστηριότητες που συμμετέχουν οι ομάδες μας. Οι δραστηριότητες επιλέγονται με βάση την καταλληλότητα τους για την επίτευξη των στόχων του προγράμματος και την δυνατότητα προσαρμογής τους στις ανάγκες των παιδιών.

Είμαστε πάντα ανοιχτοί σε προτάσεις που θα μπορούσαν να εμπλουτίσουν το φάσμα των δράσεων μας και να προσφέρουν απασχόληση και διασκέδαση στους συμμετέχοντες.

Σκύλοι Θεραπείας

Συνοδοί Σκύλων

Δωρεές

Γλώσσες

Ειδικότητες

  • Σκύλοι Θεραπείας

Φωτογραφίες

0  Κριτικές

Ερωτήσεις

No query answered yet.