ΊΠΠΟΣ & ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Ιπποθεραπεία Εκάλης

ΊΠΠΟΣ & ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Ιπποθεραπεία Εκάλης

Σχετικά με:  ΊΠΠΟΣ & ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η θεραπευτική ιππασία αποτελεί μια αναπτυσσόμενη μορφή θεραπείας, κατά την οποία χρησιμοποιείται η κίνηση του αλόγου ώς μέρος ενός ολοκηρωμένου θεραπευτικού προγράμματος με σκοπό την βελτίωση της λειτουργικής ικανότητας του ατόμου.
Βασικός στόχος της Θεραπευτικής Ιππασίας για άτομα με αναπηρία είναι η βελτίωση της ποιότητας τη ζωής τους.

ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ ΙΠΠΑΣΙΑΣ

Η Θεραπευτική Ιππασία χρησιμοποιώντας την κίνηση του αλόγου, βελτιώνει τον έλεγχο του κορμού, τη βάδιση, τη στατική θέση, την ισορροπία, την μυϊκή δύναμη και το μυϊκό τόνο του αναβάτη-ασθενή. Επιπλέον, η Θεραπευτική Ιππασία βελτιώνει την αυτοπεποίθηση, την αυτοεκτίμηση και περιορίζει τη διάσπαση προσοχής τόσο στα παιδιά με κινητικά προβλήματα όσο και στα παιδιά με νοητικά ελλείματα.

Οι Θεραπευτικές Συνεδρίες στην Θεραπευτική Ιππασία Εκάλης, που εδρεύει στον Αθλητικό Ιππικό Όμιλο Εκάλης (ΑΙΟΕ) διεξάγονται υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση της επιστημονικά υπεύθυνης Αθανασίας Λαϊου, φυσιοθεραπεύτρια (MSc of Paediatrics). Την θεραπευτική ομάδα συμπληρώνουν πτυχιούχοι και εξειδικευμένοι θεραπευτές όπως α) φυσικοθεραπευτές, β) ειδικοί παιδαγωγοί, γ) λογοθεραπευτές, δ) εργοθεραπευτές, ε) ψυχολόγοι, στ) και γιατροί.

ΓΙΑ ΠΟΙΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ Η ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΙΠΠΑΣΙΑ

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

 

Γλώσσες

Ειδικότητες

  • Ιπποθεραπεία

0  Κριτικές

Ερωτήσεις

No query answered yet.