Αυτογνωσία,Αγάπη Εαυτού,Αυτοθεραπεία,Θεραπεία

  1. Homepage
  2. Αυτογνωσία,Αγάπη Εαυτού,Αυτοθεραπεία,Θεραπεία
autognosia

Αυτογνωσία,Αγάπη Εαυτού,Αυτοθεραπεία,Θεραπεία

«Η Σωφροσύνη – η αδιαφορία για τα ασήμαντα και ο συνετός ζήλος για τα σπουδαία – πηγάζει μόνο από την αληθινή γνώση, η οποία στηρίζεται στην αυτογνωσία» Πλάτωνας.

Πολλοί αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι και όχι μόνο ασχολήθηκαν με την ιδιαιτέρως σημαντική έννοια της αυτεπίγνωσης και τη σημασία της.

Ο μεγάλος φιλόσοφος Πλάτωνας απέδωσε την κατάσταση του ανθρώπου αλληγορικά με το σπήλαιο, για να γίνει κατανοητό από τους ανθρώπους της εποχής εκείνης (Πλάτωνος Πολιτεία, 7ο βιβλίο).

Όμως και σήμερα αποδίδεται πολύ εύστοχα αυτή η Αλήθεια της ανυπαρξίας γνώσης του ποιοι πραγματικά είμαστε με το γνωστό σπήλαιο του Πλάτωνα, όπου οι αλυσοδεμένοι και με ακίνητα τα κεφάλια άνθρωποι νομίζουν ότι οι σκιές μέσα στο σπήλαιο είναι οι αληθινοί τους εαυτοί.

Ο Πλάτωνας σε αυτό το βιβλίο εξετάζει και την σχέση παιδείας – απαιδευσίας αναφορικά με το σπήλαιο.

Ο ορατός κόσμος είναι το δεσμωτήριο του σπηλαίου. Δεσμώτες είναι οι απαίδευτοι (όχι οι αμόρφωτοι…), οι ακαλλιέργητοι, που δεν έχουν κάνει τις προσωπικές τους αναζητήσεις.
Γνωρίζουν μόνο την γνώση που τους έχουν υποβάλει και …  επιβάλει.

Η άνοδος της ψυχής στον νοητό – πνευματικό κόσμο είναι η έξοδος της ψυχής από το σπήλαιο και η θέαση του φωτός του ήλιου.

Στην μεταβατική ενεργειακά εποχή που ζούμε καταξιωμένοι επιστήμονες όπως ο Μ. Δανέζης μιλούν ξεκάθαρα για το Matrix, όπου ζούμε.

«Δεν βλέπουμε το ίδιο το Σύμπαν. Καθετί που αντιλαμβάνονται οι αισθήσεις μας δεν είναι πραγματικό είναι απλώς …. η σκιά αυτού που πραγματικά υπάρχει». Μ. Δανέζης.

Είτε φιλοσοφικά – αλληγορικά είτε επιστημονικά πια με τα σημερινά δεδομένα καταλήγουμε στο ίδιο συμπέρασμα: η υλική πραγματικότητα που ζούμε είναι μια ψευδαίσθηση των αισθήσεών μας.
Άρα ως μέρη του σύμπαντος ο καθένας μας ζει στο ατομικό του Matrix, στη δική του εικονική πραγματικότητα, στη δική του ψευδαίσθηση.

Ο υλικός κόσμος της τρισδιάστατης της γης είναι ψευδαίσθηση, δεν είναι αληθινός.
Επομένως κι εμείς δεν είμαστε αληθινοί αλλά ένα εξατομικευμένο σύνολο νοητικών και συναισθηματικών ψευδαισθήσεων.

Αυτή η διαπίστωση αποτελεί και την πρώτη σύνδεσή μας με τον μίτο της Αριάδνης για να βγούμε από τον νοητικό μας λαβύρινθο και να εισέλθουμε συνειδητά στο μονοπάτι της αυτογνωσίας….

Ο άνθρωπος στη γη έχει ξεχάσει τη θεϊκή του καταγωγή, έχει ξεχάσει ότι είμαστε όλοι παιδιά του Θεού και κληρονόμοι του.

Η αυτογνωσία στην οποία στηρίζεται και η αληθινή γνώση κατά τον Πλάτωνα είναι η αναγνώριση και η συνειδητή και βαθιά επίγνωση του αληθινού μας Εαυτού, που είναι το Θεϊκό κομμάτι του Αδιαίρετου Όλου.

Ο Θεός είναι γνώση, φως, αγάπη, φιλαλληλία, συγχώρεση, αποδοχή, πνευματική ενότητα … και όχι γήινη χωριστικότητα, άγνοια, σκότος, μίσος, κακία, απόρριψη …

Αυτονόητη έτσι προκύπτει και η έννοια της ενότητας των πάντων.

«Είμαστε φτιαγμένοι να ζούμε στο «εμείς» αντί για το «εγώ».
Τα πάντα μέσα στο σύμπαν είναι ένα. Μια απέραντη ενιαία αδιαίρετη ενότητα. Μας συνδέει το φως, η ακτινοβολία. Δεν μπορεί να ευτυχεί το μέρος, αν πάσχει το όλον» Μ. Δανέζης.

«Αγάπα τον πλησίον σου ως σεαυτόν»

Κανένα θρησκευτικό βιβλίο στα σχολικά μας χρόνια δεν τόνισε και δεν ανέλυσε ποτέ την τεράστια σημασία της βαρυσήμαντης αυτής φράσης του Χριστού. Φυσικά ο Χριστός δεν εννοεί την φιλαυτία και τον ατομικισμό αλλά την κατανόηση της ενότητας των πάντων.

Αφού όλοι είμαστε ένα, όταν αγαπάμε τον εαυτό μας αγαπάμε «αλλήλους» και αντιστρόφως.
Ας ρίξουμε μια ματιά σε μια απλή και εύστοχη σχετική αλληγορία:
Κάποτε πεθαίνοντας κάποιος πήγε στον Άγιο Πέτρο που του είπε ότι επειδή ήταν καλός άνθρωπος θα τον ξεναγούσε στον Παράδεισο και στην Κόλαση, για να δει πως είναι.

Τον πήγε λοιπόν στην Κόλαση όπου υπήρχαν τεράστια τραπέζια και όλα τα αγαθά επάνω κι οι άνθρωποι έχοντας ως φυσική προέκταση του στόματός τους ένα κουτάλι πάσχιζαν να φάνε.
Μάταια βέβαια γιατί δεν μπορούσαν να φέρουν τη τροφή στο στόμα τους.
Ήταν όλοι καχεκτικοί και πολύ άρρωστοι.

Τον πηγαίνει μετά στον Παράδεισο, όπου υπήρχε ακριβώς το ίδιο σκηνικό, αλλά εδώ οι άνθρωποι ήταν υγιέστατοι, ροδαλοί γεμάτοι σφρίγος και ζωντάνια, χαρούμενοι κι ευτυχείς!!!
Ο καθένας τάϊζε με το κουτάλι – στόμα του τον συνάνθρωπό του.

Η ρίζα λοιπόν, η πηγή, η αιτία του Κακού στη γη μας είναι αυτή ακριβώς:
δεν αγαπάμε τον εαυτό μας άρα ούτε και τους άλλους…

Αγάπη σημαίνει γνώση, ευθύνη, φροντίδα, προστασία.
Αγαπώ τον εαυτό μου σημαίνει ότι πρώτα απ’ όλα τον γνωρίζω αληθινά, έχω την απόλυτη ΕΥΘΥΝΗ του, τον φροντίζω και τον προστατεύω.
Εχθρός της αυτογνωσίας είναι η απαιδευσία.
Σύμμαχος της η παιδεία (όχι η μόρφωση…), δηλ. η προσωπική αναζήτηση της αληθινής γνώσης και όχι της γνώσης που μας υποβάλλουν και επιβάλλουν.

Όταν ο άνθρωπος δεν γνωρίζει, άρα δεν αγαπάει τον εαυτό του αποξενώνεται, αποκόπτεται πρώτα από τον ίδιο του τον εαυτό. (αυτογνωσία)

Έτσι λοιπόν εύκολα μπορεί να καταλήξει ο οργανισμός να επιτίθεται στο ίδιο του το σώμα αφού δεν το αναγνωρίζει (αυτοάνοσα νοσήματα).

Η γνώση της αληθινής μας υπόστασης οδηγεί στην αγάπη του εαυτού μας και εφόσον «τα πάντα στο σύμπαν είναι ένα» Μ. Δανέζης, οδηγεί στην αγάπη των άλλων.

«Αγάπα τον πλησίον σου ως σεαυτόν»

«Αγαπάτε αλλήλους»  Όλη η Αλήθεια σε δύο μικρές φράσεις.

Η αυτογνωσία και η αγάπη εαυτού θα οδηγήσει τον καθένα μας στην ανάληψη της προσωπικής ΕΥΘΥΝΗΣ για την ψυχονοητική και σωματική του υγεία (και σε καρμικό επίπεδο…) και άρα στην κατάλληλη διερεύνηση και εύρεση των αιτιών π.χ. μιας ασθένειας και στην εξατομικευμένη εύρεση όλων αυτών των προϋποθέσεων που οδηγούν στην αυτοθεραπεία και στην καθολική υγεία.

Ένα «απλοϊκό» παράδειγμα που μπορεί να ειπωθεί σ’ αυτό το σημείο είναι ότι όταν ένας άνθρωπος γνωρίζει, αγαπά τον εαυτό του υπεύθυνα άρα τον φροντίζει και τον προστατεύει δεν υιοθετεί βλαβερές συνήθειες, όπως π.χ. το κάπνισμα ή μια επιβλαβή διατροφή.
Γιατί είναι σε θέση να αντιληφθεί ότι το κάπνισμα είναι μια εξάρτηση (από τις πολλές ψυχοκοινωνικές ιδεοληψίες που υφίστανται …), που του την έχουν τεχνηέντως υποβάλει κι όχι δική του αληθινή επιλογή.

Μια εξάρτηση παγκόσμιας εμβέλειας κι αποδοχής των 2 τελευταίων αιώνων περίπου, που εξασφαλίζει αστρονομικά χρηματικά ποσά στις καπνοβιομηχανίες και στις φαρμακοβιομηχανίες όπως και στα ιατρικά κατεστημένα, στα οποία καταφεύγει μετά για να αντιμετωπίσει (;;;) τις συνέπειες π.χ. καρκίνος του πνεύμονα, αναπνευστικά προβλήματα, καρδιαγγειακές νόσοι κ.λ.π.  Μια τεράστια κερδοσκοπική αλυσίδα της οποίας γίνεται κρίκος αυτοκαταστρεφόμενος…

Και ποια είναι σε τελική ανάλυση η ψυχική παθολογική αιτιολογία, που οδηγεί τον άνθρωπο να έχει μια οποιαδήποτε εξάρτηση, άρα να είναι ΑΝΕΛΕΥΘΕΡΟΣ όπως φανερώνουν και οι λέξεις: εξάρτηση, ανελευθερία που είναι αντώνυμες των λέξεων ελευθερία, ανεξαρτησία;

Κάθε τέκνο του Θεού είναι κληρονόμος του θεϊκού δυναμικού και μπορεί και πρέπει να δρα ως γιατρός του ίδιου του εαυτού. Έτσι επέρχεται η ικανότητα αυτοθεραπείας και ως άμεσο επακόλουθο η δυνατότητα θεραπείας και προσφοράς προς τους άλλους.

Λέξεις κλειδιά:

ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ – ΓΝΩΣΗ – ΑΓΑΠΗ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ – ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Μαρία Μαριούνη

6945264085 6980294185

Παραδοσιακό αυθεντικό Ρέϊκι Μικάο Ουσούϊ:
Συνεδρίες και σεμινάρια – μυήσεις στους 3 βαθμούς.
Αγγελικό Ρέϊκι.

Καθαρισμός της αύρας, κάθαρση και ξεμπλοκάρισμα των τσάκρας.

Εξαγνισμός χώρων και κάθαρση – εξαγνισμός των τσάκρας και της αύρας από αρνητικές ενέργειες.

Κρυσταλλοθεραπεία με μυημένους πεμπτοδιαστατικούς κρυστάλλους.

Αντιμετώπιση ψυχοσωματικών προβλημάτων.

Τεχνικές ενεργειακής αυτοπροστασίας.

Θεραπεία και καθάρσεις από απόσταση.

Άρθρο: Αυτογνωσία – Αγάπη Εαυτού – Αυτοθεραπεία – Θεραπεία

Avatar

Μαρία Μαριούνη

Author Since:  21 Αυγούστου, 2018

Παραδοσιακό αυθεντικό Ρέϊκι Μικάο Ουσούϊ:
Συνεδρίες και σεμινάρια – μυήσεις στους 3 βαθμούς.
Αγγελικό Ρέϊκι.