Τζίνσενγκ, Το Ελιξίριο Της Ζωής Και Της Νεότητας

  1. Homepage
  2. Τζίνσενγκ, Το Ελιξίριο Της Ζωής Και Της Νεότητας
ginseng_large

Είναι το διασημότερο κινέζικο βότανο και έχει ανεκτίμητα οφέλη εδώ και 7.000 περίπου χρόνια. Το τζίνσενγκ αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά τονωτικά και διεγερτικά βότανα, με αξιόλογη αντιγηραντική δράση, ενώ είναι εξίσου γνωστό ως αφροδισιακό για τους άντρες.

Η ταυτότητα του τζίνσενγκ

Τα γνωστότερα είδη τζίνσενγκ που είναι διαθέσιμα στην αγορά είναι το κινέζικο, το αμερικάνικο, το σιβηρικό και το ινδικό (θα το βρείτε σε ρίζα, σκόνη, σιρόπι και κάψουλα). Τα τελευταία 20-30 χρόνια έχουν γίνει διεξοδικές μελέτες σε χώρες της Ανατολής, από τις οποίες έχει επιβεβαιωθεί η σημαντική δράση του τζίνσενγκ στο να βοηθά τον οργανισμό να προσαρμοστεί στο στρες και το κρύο.

Χρήσεις 

–          Σε περιπτώσεις ανικανότητας και πρόωρης εκσπερμάτωσης: πάρτε 0,5 έως 1 γραμμάριο τζίνσενγκ, μασώντας τη ρίζα ή σε μορφή σιροπιού ή κάψουλας, έως και 3 φορές την ημέρα για διάστημα 6 εβδομάδων.

–          Για τη ζωτικότητα του οργανισμού: το τζίνσενγκ είναι τονωτικό για το γήρας, καθώς αυξάνει τη ζωτικότητα και την αντίσταση του οργανισμού στο στρες και τις λοιμώξεις. Μπορείτε να το παίρνετε για διάστημα 6 εβδομάδων σε όποια μορφή θέλετε.

–          Για το βραχυχρόνιο στρες: πάρτε δισκία τζίνσενγκ, μασήστε 0,5 έως 1 γραμμάριο ρίζας την ημέρα ή χρησιμοποιήστε τη ρίζα του τζίνσενγκ στα φαγητά σας. Αποφύγετε να το χρησιμοποιήσετε σε περιόδους εγκυμοσύνης ή αν πάσχετε από υπέρταση, άσθμα, καρδιαγγειακά προβλήματα ή σακχαρώδη διαβήτη και γενικότερα αν είστε πολύ νευρικοί, μην το συνδυάζετε με καφεΐνη.

Θεραπευτικές ιδιότητες

–          Ιδανικό για το στρες, την κούραση, το κρύο

–          Τονωτικό και δυναμωτικό για σωματική δύναμη και ψυχολογική διάθεση

–          Θωρακίζει και τονώνει τον οργανισμό κατά του γήρατος

–          Αποτελεί για τους άντρες ένα από τα πιο δημοφιλή αφροδισιακά βότανα

–          Για τους λαούς της Ανατολικής Ασίας θεωρείται σαν ελιξίριο της νεότητας και της ζωής και πανάκεια για κάθε πάθηση

Avatar

ΥΓΕΙΑ & ΕΥΕΞΙΑ

Author Since:  Οκτώβριος 26, 2018

Το ΥΓΕΙΑ ΕΥΕΞΙΑ είναι ένα από τα παλαιότερα περιοδικά στο χώρο της υγιεινής διατροφής,
των εναλλακτικών θεραπειών, της συμβουλευτικής ψυχολογίας, του fitness και της φυσικής
ομορφιάς. Η πρώτη του έκδοση ήταν πριν από 20 χρόνια και έχοντας συνεργασία με τους
καλύτερους ομοιοπαθητικούς γιατρούς, εναλλακτικούς θεραπευτές, διατροφολόγους,
ψυχολόγους και υγιεινιστές κατάφερε να έχει την ευρεία αναγνώριση και φανατικούς
αναγνώστες στην Ελλάδα και την Κύπρο.