ΚΑΛΕΝΤΟΥΛΑ »Calendula officinalis»

  1. Homepage
  2. ΚΑΛΕΝΤΟΥΛΑ ''Calendula officinalis''
kalentoula

ΚΑΛΕΝΤΟΥΛΑ »Calendula officinalis»

Η Καλέντουλα θεωρήθηκε φυτό με μαγικές δυνάμεις, που επιτρέπει στους ανθρώπους να δουν τις νεράιδες και στις γυναίκες να επιλέξουν τον κατάλληλο σύντροφο.
Συστατικά:περιέχει σαπωνίνες, καροτενοειδή, στερόλες, φλαβονοειδή και αιθέρια έλαια, ρητίνες, στερόλες, καροτένια, τριτερπένια, πτητικό έλαιο και γλίσχραμα.
Η καλέντουλα είναι ένα από τα καλύτερα βότανα για τη θεραπεία τοπικών δερματικών προβλημάτων.
Χρησιμοποιείται για φλεγμονή του δέρματος, μόλυνση ή φυσική βλάβη, για κάθε εξωτερική αιμορραγία, τραύμα, μωλωπισμό ή διάστρεμμα.
Είναι ευεργετική στα τραύματα που επουλώνονται αργά και στα δερματικά έλκη. Σκεφτείτε την για ελαφριά εγκαύματα.
Η καλύτερη επιλογή για συγκάματα πάνας .
Εσωτερικά δρα στις φλεγμονές ή έλκη του πεπτικού συστήματος. Βοηθάει επίσης στην ανακούφιση προβλημάτων της χοληδόχου κύστης και της δυσπεψίας.Σαν εμμηναγωγό βοηθά σε περιπτώσεις καθυστέρησης ή επώδυνης εμμηνορροής.
Έχει εξαιρετική αντιμυκητιακή δράση.

Avatar

Η Ολιστική Βοτανοθεραπεία βασίζεται πάνω σε σχέσεις: την σχέση ανάμεσα στο φυτό και στον άνθρωπο, το φυτό και τον πλανήτη, τον άνθρωπο και τον πλανήτη, τον άνθρωπο και την σχέση που αυτός έχει με τον εαυτό του.
Όταν χρησιμοποιούμε βότανα μέσα στα πλαίσια της ιαματικής διεργασίας , παίρνουμε μέρος στον οικολογικό κύκλο και στην σοφία που τον διέπει. Η παρατήρηση του ζωικού βασιλείου, των νερών , της σελήνης, των φυτών δείχνει ότι το ένα σύστημα επηρεάζει το άλλο κυκλικά και αρμονικά, γεγονός που μας αποδεικνύει πόσο άρρηκτα συνδεδεμένοι είμαστε με το όλον.