Διατροφή για πλήρη Υγεία και Ευεξία

  1. Homepage
  2. Διατροφή για πλήρη Υγεία και Ευεξία
διατροφή, φύτρα,υγεία,φρούτα,

Διατροφή για πλήρη υγεία και ευεξία. Τρώμε βιολογικά ωμά και ακατέργαστα φρούτα, λαχανικά και φύτρα, διαδικασία παραγωγής φύτρων.

Γιατί πρέπει να τρώμε βιολογικά ωμά και ακατέργαστα φρούτα, λαχανικά και φύτρα για υγεία και ευεξία

Εκτός από τα ένζυμα, τα προβιοτικά και τις βιταμίνες που καταστρέφονται με την επεξεργασία, καταστρέφονται και τα πολύτιμα φυτοχημικά θεραπευτικά στοιχεία που έχουν.

Με την επεξεργασία πολλές φορές μεταβάλλονται από ευεργετικές σε τοξικές για τον οργανισμό μας ουσίες.

Το σπανάκι περιέχει οξαλικό οξύ και όταν είναι ωμό βοηθά τις περισταλτικές κινήσεις του πεπτικού μας συστήματος.
Όμως, όταν μαγειρευτεί, μετατρέπεται σε κρυστάλλους στα νεφρά και μας δημιουργεί περισσότερο πρόβλημα παρά ωφέλεια.

Το ίδιο και η ντομάτα, όταν είναι ωμή, είναι αλκαλική και μας βοηθά να εξουδετερώσουμε την οξύτητα του σώματός μας. Όμως, όταν μαγειρευτεί ή γίνει σάλτσα, τότε αποκτά υψηλή οξύτητα και μας καταστρέφει, αντί να κάνει καλό στον οργανισμό μας.

Όταν μαγειρεύουμε τις τροφές, διασπάται η δομή του DNA και το RNA τους, καταστρέφεται η θρεπτική αξία των λιπαρών, δημιουργούνται καρκινογόνες και μεταλλαγμένες δομές στα λιπαρά και παράγονται ελεύθερες ρίζες.

Οι ελεύθερες ρίζες είναι ένα μόριο που του λείπει ένα ηλεκτρόνιο. Τότε, ψάχνει με κάθε τρόπο να κλέψει ένα ηλεκτρόνιο, για να ξαναβρεί την ισορροπία του. Άν πάρoυν το ηλεκτρόνιο αυτό από το DNA των κυττάρων μας, αυτά μεταλλάσσονται και αναπαράγονται χωρίς έλεγχο και αυτό σημαίνει καρκίνο.

Το σώμα μας προφυλάσσεται από τις ελεύθερες ρίζες με τα ένζυμα που επισκευάζουν τα πληγωμένα κύτταρα και διασπούν τις ελεύθερες ρίζες σε νερό και οξυγόνο.

Αυτή η φυσική διαδικασία σαμποτάρεται όταν μαγειρεύουμε τα φαγητά μας.
Διότι, αφενός, αυξάνουμε τις ελεύθερες ρίζες και, αφετέρου, σκοτώνουμε τα ένζυμά μας.

Διατροφή με επεξεργασμένες και μαγειρεμένες τροφές δημιουργεί οξύτητα στο σώμα.

Διότι οι τροφές αυτές δεν περιέχουν οξυγόνο και ένζυμα για να μπορέσουν να απορροφηθούν.
Η έλλειψη οξυγόνου και ενζύμων δυσκολεύουν τα κύτταρα να απορροφήσουν τα θρεπτικά στοιχεία των τροφών και να καθαριστούν από τις τοξίνες. Το οξυγόνο είναι πολύτιμο για τη λειτουργία των κυττάρων μας και του οργανισμού μας.

Όλα τα κύτταρα χλωροφύλλης, που είναι το αίμα των φυτών, είναι γεμάτα οξυγόνο (στη φωτοσύνθεση με τη βοήθεια του φωτός τα κύτταρα της χλωροφύλλης παράγουν οξυγόνο απορροφώντας το διοξείδιο του άνθρακος).

Όταν τρώμε ωμά λαχανικά, τα κύτταρά μας, το αίμα μας γεμίζει με οξυγόνο και υγεία.

Διατροφή μόνο με ζωντανές τροφές θα τροφοδοτήσει  τα κύτταρά μας με οξυγόνο.

Ο νομπελίστας ιατρικής, OttoWarburg, υποστηρίζει ότι κύρια αιτία του καρκίνου είναι η σταθερή και διαρκής έλλειψη παροχής οξυγόνου. Η αναπνοή μας φέρνει μερικό μέρος οξυγόνου στο σώμα μας.

Οι επεξεργασμένες, μαγειρεμένες τροφές δεν περιέχουν οξυγόνο.
Οι τροφές που περιέχουν οξυγόνο το χάνουν με το μαγείρεμα.

Τροφές άφθονες σε οξυγόνο είναι τα λαχανικά με πράσινο βαθύ χρώμα, όπως:

  • το σπανάκι,
  • το σέλινο,
  • το μπρόκολο,
  • το λάχανο και
  • όλα τα φύτρα

Τα φρούτα και οι σπόροι δίνουν λιγότερο οξυγόνο.
Όταν το αίμα μας περιέχει ζωικά λιπαρά, δεν μπορεί να μεταφέρει τις ποσότητες οξυγόνου που χρειάζεται ο οργανισμός και το λίπος κολλά στα τοιχώματα.

Όταν έχουμε έλλειψη ενζύμων, η τροφή δεν χωνεύεται και δεν απορροφάται ολοκληρωτικά, με αποτέλεσμα τα υπολείμματα των τροφών να πηγαίνουν στο αίμα και να αυξάνεται η οξύτητα του σώματός μας.

Εκτός από την έλλειψη ενζύμων, βασικότατο ρόλο στην πλημμελή πέψη και απορρόφηση των τροφών μας παίζει το στρες και τα αρνητικά συναισθήματα.
Δημιουργούν συναγερμό που μπαίνει το αυτόνομο νευρικό σύστημα δεν μπορεί να γίνει η πέψη και η απορρόφηση των τροφών μας.

Το βιοηλεκτρικό φορτίο που περιέχουν τα φύτρα είναι πολύ μεγάλο.

Η δύναμη και η ζωτικότητα των κυττάρων εξαρτάται από τα ηλεκτρικά του πεδία, τα οποία επιτρέπουν στα κύτταρα να αποβάλουν τις τοξίνες τους και να πάρουν τα θρεπτικά στοιχεία και το οξυγόνο που χρειάζονται.

Ένας δυνατός σκελετός χρειάζεται:

  1. οξυγόνο,
  2. ένζυμα,
  3. αμινοξέα,
  4. μέταλλα,
  5. ιχνοστοιχεία,
  6. βιταμίνες

και όλα αυτά μπορούν να χωνευτούν και να απορροφηθούν από ανεπεξέργαστες τροφές.

Σύμφωνα με τον Dr.BrianClement, διευθυντή στο Ιπποκρατικό Ινστιτούτο

Οι επεξεργασμένες τροφές, όπως όλα τα φαγητά που μαγειρεύονται ή ψήνονται, ακόμη και τα λαχανικά που μαγειρεύονται

  • το λευκό ψωμί,
  • η πίτσα,
  • τα κέικ,
  • τα αυγά,
  • το γάλα,
  • το κρέας,
  • το ψάρι,
  • το κοτόπουλο

δεν μπορούν να διασπαστούν εντελώς, για να απορροφηθούν όλα τους τα θρεπτικά στοιχεία.

Χωρίς την παρουσία φυτικών ινών που σκουπίζουν τα υπολείμματα, αυτά μένουν στο παχύ έντερο και δημιουργούν τοξικότητα στα τοιχώματά του, απορροφούν δε περισσότερο νερό με αποτέλεσμα να έχουμε δυσκοιλιότητα.

Η ακατέργαστη χλωροφύλλη τροφοδοτεί το αίμα μας συνεχώς με ενέργεια.

φύτρα,

Ενισχύει την υγεία, το ανοσοποιητικό μας σύστημα και  τη δυνατότητα των ερυθρών αιμοσφαιρίων να μεταφέρουν οξυγόνο.

Η χλωροφύλλη των φυτών έχει την ίδια δομή με την αιμοσφαιρίνη του αίματος.
Το υπερβολικό λίπος μειώνει την ικανότητα του αίματος να μεταφέρει το οξυγόνο στα κύτταρα.

Όταν οι τροφές παραμένουν στο πεπτικό σύστημα, τα λίπη οξειδώνονται, οι υδατάνθρακες υφίστανται ζύμωση και οι πρωτεΐνες σήπονται.

Η διαδικασία αυτή δηλητηριάζει το σώμα μας προκαλώντας:

  • αέρια,
  • δυσκοιλιότητα,
  • δυσοσμία στόματος,
  • καούρα,
  • πονοκέφαλο,
  • πρόβλημα στα μάτια κ.ά.

Το παχύ έντερο αρχίζει να απορροφά τις τοξίνες και να τις απελευθερώνει στο αίμα, με αποτέλεσμα τα κύτταρα να γεμίζουν τοξίνες και να ξεκινούν ασθένειες.

Τα τοξικά κατάλοιπα διαποτίζουν το έντερο, το οποίο δεν μπορεί να καθαριστεί από τα lactobacillus βακτήρια, γιατί έχουν σκοτωθεί από τις τοξίνες.
Τα αντιβιοτικά που παίρνουμε αλλά και τα αντιβιοτικά που περιέχουν το γάλα και το κρέας που καταναλώνουμε.

Η οξύτητα αυτή αυξάνει την ευαισθησία στον πόνο.

Πολλοί από τους χρόνιους πόνους οφείλονται στη συσσώρευση οξύτητας στο νευρικό μας σύστημα.

Η υπερβολική οξύτητα επιδεινώνει τον πόνο.

Γι’ αυτό θεραπεία οποιασδήποτε φλεγμονής, σύμφωνα με τον ολιστικό γιατρό Γιάννη Παπαγιαννόπουλο, γίνεται με δυνατή αποτοξίνωση, που σημαίνει αποχή από οτιδήποτε για τρεις ημέρες (νερό και φαγητό).

Ο μόνος τρόπος για να μειώσουμε τις φλεγμονές είναι να μειώσουμε την οξύτητα του αίματός μας τρώγοντας ανεπεξέργαστα φρούτα, λαχανικά και φύτρα.

Επιπρόσθετα, όμως, θα πρέπει να απενεργοποιήσουμε τα αρνητικά μας συναισθήματα, τα οποία παραπλανούν το ανοσοποιητικό μας σύστημα, που επιτίθεται σε συγκεκριμένα σημεία και όργανα του σώματός μας και δημιουργεί φλεγμονές.

Η έλλειψη από φιλικά βακτήρια, σε συνδυασμό με έλλειψη ενζύμων, έλλειψη φυτικών ινών, το στρες και τα αρνητικά συναισθήματα, κάνει το παχύ έντερο να χάσει τη δυναμική του και την ικανότητα να δουλέψει σωστά.

Τα φυτοθρεπτικά στοιχεία των ακατέργαστων τροφών περιέχουν αντιοξειδωτικά στοιχεία τα οποία μειώνουν την οξείδωση των κυττάρων μας, ενώ μειώνουν επίσης τη φλεγμονή στα μιτοχόνδρια των κυττάρων μας.

Τα μιτοχόνδρια στα κύτταρά μας είναι τα μικροσκοπικά εργοστάσια, τα οποία, με τη βοήθεια των ενζύμων και των βιταμινών, μεταβολίζουν την ενέργεια στα κύτταρα και κατά συνέπεια επηρεάζουν άμεσα τον μεταβολισμό μας.

Όλες οι σύγχρονες επεξεργασμένες τροφές, που είναι καθαρά πρόσφατο δημιούργημα του ανθρώπου, δεν αναγνωρίζονται από τα γονίδιά μας.
Τα φυτοθρεπτικά στοιχεία τους έχουν καταστραφεί με την επεξεργασία, δίνουν μήνυμα στα γονίδιά μας να ενεργοποιήσουν την διαδικασία δημιουργίας πάχους, διαβήτη, χοληστερίνης και γρήγορης γήρανσης.

Οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες (ψωμί, ζυμαρικά, γλυκά, μπισκότα) επιβραδύνουν τον μεταβολισμό μας και συντελούν στη δημιουργία όλων των ασθενειών που επιταχύνουν τη γήρανσή μας αλλά και νόσους όπως:

  • διαβήτη,
  • καρδιοαγγειακές νόσους,
  • εγκεφαλικές νόσους
  • και καρκίνο

Τα φυσικά φυτοχημικά στοιχεία που περιέχουν τα φρούτα, φύτρα και λαχανικά αποτοξινώνουν το σώμα.

Προκαλούν την έκκριση ενζύμων που μας αποτοξινώνουν και μας προστατεύουν από τον καρκίνο.

Όπως είναι το sulforaphane, που υπάρχει στο μπρόκολο και όπως υποστηρίζουν από το John Hopkins University School of Medicine, μείωσε και καθυστέρησε την ανάπτυξη όγκων σε ποντικούς με καρκίνο.

Τα μήλα στη διατροφή και στην υγεία:

Με την πεπτίνη που περιέχουν, μειώνουν τη χοληστερίνη στο αίμα και σταθεροποιούν την ποσότητα του σακχάρου.

Βοηθούν επίσης στην πρόληψη αναπνευστικών προβλημάτων, ιδίως στους καπνιστές.

Επίσης περιορίζουν τα οιδήματα όλων των μορφών χάρις σε ένα φλαβονοειδές που περιέχουν, την Quercetin.

Η συγκεκριμένη ουσία περιορίζει ακόμα τον κίνδυνο εκδήλωσης:

  • αλλεργιών,
  • καρδιακού επεισοδίου,
  • νόσο του Αλτσχάιμερ,
  • Πάρκινσον και
  • καρκίνο του προστάτη και των πνευμόνων.

Προτιμήστε τα κόκκινα μήλα επειδή περιέχουν περισσότερα φλαβονοειδή.

Τελευταία αντιοξειδωτική χρωστική ουσία είναι τα καροτινοειδή

Χαρακτηρίζονται από υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α.

Το σώμα μας, μπορεί να παράγει βιταμίνη Α, αν τρεφόμαστε με τροφές που περιέχουν Β-καροτίνη, η οποία περιέχεται άφθονη στα:

  • καρότα,
  • τα φύκια,
  • τα μάγκος,
  • τα ροδάκινα,
  • στις γλυκοπατάτες,
  • στο σπανάκι,
  • στον αρακά,
  • στο μαρούλι και
  • στη γλυκοκολοκύθα.

Τα φρούτα και τα λαχανικά που περιέχουν Β-καροτίνη βοηθούν να απαλλαγούμε από την οξείδωση των ελεύθερων ριζών. Το λάχανο, το μπρόκολο, το κουνουπίδι, τα λαχανάκια Βρυξελλών περιέχουν ισοθειοκυανικό άλας (δεν συνιστώνται όμως στον υποθυρεοειδισμό).

Ο ανανάς περιέχει βιταμίνη C, αντιοξειδωτικά και ένζυμα.

διατροφή, φρούτα,

Πρόκειται για ένα κοκτέιλ από αντιφλεγμονώδη για όλο τον οργανισμό.
Επιπλέον, προστατεύει από τον καρκίνο του παχέως εντέρου, την αρθρίτιδα και την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας.

Καταναλώνετε μισό φλιτζάνι, δύο με τρεις φορές την εβδομάδα.
Το εκχύλισμα από φρούτο ανανά αποτοξινώνει το συκώτι και μας απαλλάσσει από μύκητες που γεμίζουν τοξίνες των οργανισμό μας.

Τα αβοκάντος στη διατροφή

διατροφή, υγεία, φρούτα,

Συντελούν στην καλή λειτουργία και στη διατήρηση για  την υγεία της μήτρας και του τραχήλου της μήτρας στις γυναίκες και των όρχεων στους άνδρες.

Έρευνες απέδειξαν ότι οι γυναίκες, όταν τρώνε ένα αβοκάντο την εβδομάδα, εξισορροπούν τις ορμόνες τους, αποβάλλουν το περιττό βάρος μετά την εγκυμοσύνη και προλαμβάνουν τον καρκίνο του αυχένα.

Το αβοκάντο χρειάζεται για να ωριμάσει εννέα μήνες και περιέχει 14.000 φωτολυτικά χημικά στοιχεία.

Ένα από τα οποία είναι η γλουταθειόνη, το μεγαλύτερο σημαντικότατο αντιοξειδωτικό, το οποίο εκτός των άλλων προλαμβάνει και αντιστρέφει την ασθένεια του Πάρκινσον.

Τα αβοκάντος περιέχουν επίσης το φυτοχημικό lutein το οποίο προστατεύει τον προστάτη και τις ωοθήκες από οξέα που προκαλούν καρκίνο.

Μπορούμε επίσης να παρασκευάζουμε φύτρα από σπόρους, φασόλια μαυρομάτικα, ρεβίθια, σουσάμι, φακές, ροβίτσα, καρύδια, αμύγδαλα.

Εκτός από τα ένζυμα, τα προβιοτικά και τις βιταμίνες που καταστρέφονται με την επεξεργασία, καταστρέφονται και τα πολύτιμα φυτοχημικά θεραπευτικά στοιχεία που έχουν.
Πολλές φορές, με την επεξεργασία μεταβάλλονται από ευεργετικές σε τοξικές για τον οργανισμό μας ουσίες.

Επίσης, όταν μαγειρεύουμε τις τροφές, διασπάμε τη δομή του DNA και το RNA τους.
Καταστρέφουμε τη θρεπτική αξία των λιπαρών, δημιουργούμε καρκινογόνες και μεταλλαγμένες δομές στα λιπαρά και παράγουμε ελεύθερες ρίζες.

Τα φυτοθρεπτικά στοιχεία των ακατέργαστων τροφών περιέχουν αντιοξειδωτικά στοιχεία, τα οποία μειώνουν την οξείδωση των κυττάρων μας, ενώ μειώνουν τη φλεγμονή στα μιτοχόνδρια των κυττάρων μας.

Οι επεξεργασμένες και οι μαγειρεμένες τροφές δημιουργούν οξύτητα στο σώμα. Διότι δεν περιέχουν οξυγόνο και ένζυμα για να μπορέσουν να απορροφηθούν.

Η έλλειψη οξυγόνου και ενζύμων δυσκολεύουν τα κύτταρα να απορροφήσουν τα θρεπτικά στοιχεία των τροφών και να καθαριστούν από τις τοξίνες.

Dr Hiromi Shinya καθηγητής στο Albert Einstein University μάς γράφει ότι για να έχουμε μακροζωία πρέπει να τρώμε τα ακόλουθα:

Η καλύτερη πηγή πρωτεΐνης είναι το αναποφλοίωτο ρύζι μαζί με φασόλια σόγιας και τα λαχανικά μας δίνουν αρκετή ποσότητα από τα βασικά αμινοξέα.

Διατροφή με αναποφλοίωτο ρύζι, σόγια, ή άλλοι σπόροι και τα λαχανικά είναι γεμάτα από φυτικές ίνες που βοηθούν στην κένωση,στην αποτοξίνωση του εντέρου και στην υγεία γενικότερα.

Τα φυτοχημικά είναι φυσικές ουσίες που παράγουν τα φυτά για προστατευτούν, όπως είναι οι πολυφαινόλες, που προστατεύουν τα φυτά από τις ελεύθερες ρίζες που δημιουργούνται από την έκθεσή τους στις υπεριώδεις ακτίνες του ηλίου.

Η πλειονότητα των χυμών που κυκλοφορούν προέρχεται από συμπυκνωμένους χυμούς, όμως η διαδικασία της συμπύκνωσης σκοτώνει όλα τα ένζυμα.

Ο Dr Colin Campbell, καθηγητής του Cornell, μας εξηγεί πώς μπορούμε να έχουμε μακροζωία και υγεία:

Η ακατέργαστη τροφή στη διατροφή μας είναι η καλύτερη πηγή, για να πάρουμε όλα τα στοιχεία που χρειαζόμαστε.

Για παράδειγμα, το σπανάκι περιέχει τα κυριότερα ιχνοστοιχεία, με κυρίαρχα:

  • το μαγνήσιο,
  • το ποτάσιο,
  • τον ψευδάργυρο,
  • τον σίδηρο

τις κυριότερες βιταμίνες, μεταξύ των οποίων:

  • C,
  • B1,
  • B2,
  • B3,
  • B6,
  • φολικό οξύ,
  • Α,
  • Ε

τα κυριότερα αμινοξέα, όπως:

  • τρυπτοφάνη (που δημιουργεί την σεροτονίνη),
  • τυροσίνη (που δημιουργεί την ντοπαμίνη)
  • λυσίνη,
  • μεθιονίνη,
  • γλυσίνη.

Το σουσάμι είναι το πρώτο σε περιεκτικότητα ελαίου απ’ όλους τους άλλους σπόρους.

Το σουσάμι είναι ανώτερο από πολλούς σπόρους, διότι περιέχει μεγάλη ποσότητα ασβεστίου και το αμινοξύ μεθιονίνη.

Όταν δεν είναι επεξεργασμένο, περιέχει περισσότερο ασβέστιο από το αγελαδινό γάλα.
Μιάμιση φορά περισσότερο σίδηρο από το βοδινό συκώτι.
Τρεις φορές περισσότερο φώσφορο από το αυγό.
Περισσότερη πρωτεΐνη από το κοτόπουλο, το συκώτι ή το μπιφτέκι.
Περισσότερη νιασίνη (Β3) από το μαύρο ψωμί.

Το μπρόκολο, τα λαχανάκια Βρυξελών, οι λαχανίδες, έχουν φυτοχημικά κατά του καρκίνου.

Το σημαντικότερο δε είναι η έκθεσή μας στον ήλιο. Το να λιαζόμαστε πάντα τον χειμώνα είναι κατά της οστεοπόρωσης και της γρίπης.

Το κυριότερο είναι τα φυτοχημικά και ο συνδυασμός τους.

Τα φυτοχημικά των τροφών αλληλεπιδρούν με τα φυτοχημικά των άλλων ανεπεξέργαστων τροφών και των χημικών του σώματος. Γίνεται μια ατελείωτη επεξεργασία, που φτάνει έως την ενεργοποίηση των γονιδίων μας.

Τα συμπληρώματα τροφών δεν είναι πανάκεια και καλύτερα να τρώμε ανεπεξέργαστες τροφές.

Τα χημικά συμπληρώματα διατροφής δεν μας οδηγούν σε μακροζωία και μακροχρόνια έχουν παρενέργειες που δεν φαίνονται άμεσα.

Οι ζωικές τροφές όχι μόνο δεν υπερέχουν σε θρεπτικά στοιχεία από τις φυτικές τροφές, αλλά είναι και η αιτία πολλών ασθενειών. Αντιθέτως, η διατροφή με φυτικές τροφές είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, φυτοχημικά και ιχνοστοιχεία.

Λαχανικά που συνιστά το Ιπποκρατικό Ινστιτούτο για πράσινους χυμούς:

  1. Άλφα άλφα,
  2. βλαστάρια φασολιών,
  3. φύλλα από παντζάρι,
  4. λάχανο,
  5. φύτρα από λάχανο,
  6. σέλινο,
  7. πράσο,
  8. αγγούρι,
  9. ραδίκι,
  10. άγριο ραδίκι,
  11. πράσινη πιπεριά,
  12. μαρούλι,
  13. μαϊντανός,
  14. άνηθος,
  15. σπανάκι,
  16. γογγύλι.

Ιάπωνες γιατροί (JapaneseJournalofExperimentalMedicinein 1974) ανακάλυψαν ότι λαχανικά της θάλασσας στη διατροφή μας, όπως τα φύκια, μειώνουν σημαντικά τους καρκινικούς όγκους.

Μπορούμε στη χώρα μας να βρούμε τα φύκια Spirulina, αλλά και άλλα φύκια και θαλασσινά, λαχανικά φρέσκα ή αποξηραμένα όπως:

  • arame,
  • hiziki,
  • kombu,
  • hori,
  • wakame,
  • kelp και
  • dulse

Στα καταστήματα βιολογικών προϊόντων, τα οποία περιέχουν τις κυριότερες βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία αλλά και φυτοχημικά τα οποία βοηθούν στην υγεία.

Στο ιπποκρατικό Ινστιτούτο τα κυρίαρχα λαχανικά θαλάσσης που χρησιμοποιούν για διατροφή είναι, kelp και dulse.

Μια δική μου συνταγή για τέλεια σαλάτα:

  • αγγούρι,
  • ντομάτα,
  • μαρούλι,
  • μαϊντανός,
  • άνηθος,
  • φύτρα από φασόλια μαυρομάτικά, μπρόκολο, ηλιόσπορο, από ροβίτσα, σουσάμι, φύτρο σιταριού
  • αμύγδαλα,
  • μαγιά μπύρας σε νιφάδες,
  • φύτρο σιταριού,
  • ελιές,
  • τζίντζερ,
  • λάδι,
  • λίγο βιολογικό ξύδι.

Διατροφή από σπόρους στη διαδικασία βλάστησης. Λαχανικά, φρούτα οδηγούν στην απόλυτη υγεία.

διατροφή, φύτρα,υγεία,

Τα φύτρα από σπόρους είναι η ανώτερη τροφή που μπορούμε να φάμε.
Δίνουν στα κύτταρά μας ένζυμα, βιταμίνες, φυτοχημικά και φυτοθρεπτικά στοιχεία που έχει το φυτό που δημιουργεί ο σπόρος. Αλλά, το κυριότερο, διατροφή με φύτρα γεμίζει τα κύτταρα με ηλεκτρομαγνητικά φορτία απολύτως αναγκαία για την καλή επιβίωσή και υγεία.

Η διαδικασία της βλάστησης, που ενεργοποιείται με το βρέξιμο των σπόρων, ενεργοποιεί τα ένζυμα.
Τα οποία υπάρχουν στους σπόρους, ενώ απενεργοποιείται η τρυψίνη, μια ουσία που εμποδίζει τους σπόρους να φυτρώσουν και χρειάζεται μεγάλη ποσότητα ενέργειας και ενζύμων να απενεργοποιηθεί.

Η ενεργοποίηση και η δημιουργία βιταμίνης C με τη διαδικασία του φυτρώματος είναι τα διαβατήρια που βοηθούν τον σίδηρο, το ασβέστιο και τα άλλα μέταλλα και ιχνοστοιχεία να μπουν μέσα στα κύτταρά μας.

Τα βλαστάρια σπόρων που μόλις έχουν φυτρώσει πολλαπλασιάζουν την ποσότητα βιταμινών.

Τα βλαστάρια είναι ένα δυνατό ξέσπασμα της φύσης και κρύβουν μέσα τους τεράστια ενέργεια για την υγεία μας.

Τα φυσικά φυτοχημικά στοιχεία που περιέχουν τα λαχανικά, όπως το μπρόκολο, τα λαχανάκια Βρυξελών, το λάχανο, το κουνουπίδι βοηθούν στην καταπολέμηση των καρκινικών κυττάρων.

Πώς παρασκευάζουμε φύτρα από σπόρους:

διατροφή, φύτρα,υγεία,

Βάζουμε τους σπόρους το βράδυ σε μια κατσαρόλα γεμάτη νερό.

Το πρωί τοποθετούμε τους σπόρους σε ένα μεγάλο σουρωτήρι ή μπορούμε να τους βάλουμε σε ένα βάζο και να το δέσουμε με ένα τούλι από μπομπονιέρα και να το γυρίσουμε ανάποδα, έτσι ώστε να φύγει το νερό.

Οι σπόροι για να φυτρώσουν χρειάζονται υγρασία, αλλά δεν φυτρώνουν αν είναι μέσα στο νερό.

Στη συνέχεια βρέχουμε τους σπόρους, τρεις φορές την ημέρα, έως ότου αρχίσει να φαίνεται το φύτρο.
Τότε αφού είναι εντελώς στεγνά τα βάζουμε σε ένα γυάλινο βάζο στο ψυγείο και τα τρώμε σκέτα ή σε σαλάτα.
Συντηρούνται δε στο ψυγείο μία εβδομάδα.

Τα φύτρα από ηλιόσπορο χρειάζονται μόνο τέσσερις ώρες στο νερό.

Τα καρύδια τα βάζουμε με το τσόφλι για πέντε ημέρες στο νερό (αλλάζουμε το νερό κάθε μία ή δύο ημέρες).

Τα αμύγδαλα, βάζουμε την ψίχα στο νερό για δύο ημέρες.

Τα καρύδια και τα αμύγδαλα τα τρώμε χωρίς να περιμένουμε να βγάλουν φύτρο.
Έχουν ενεργοποιηθεί τα ένζυμα και έχουν πολλαπλασιαστεί οι βιταμίνες με την υγρασία.

Κάθε κύτταρο φυτού έχει ένα μαγνητικό πεδίο, το οποίο έρχεται σε επικοινωνία με το μαγνητικό πεδίο των δικών μας κυττάρων και περνά την ενέργειά του στον οργανισμό μας.

Όταν γράφουμε «ενέργεια» δεν εννοούμε θερμίδες… εννοούμε την ζωτική ενέργεια,
που οι αρχαίοι Έλληνες αποκαλούσαν Αιθέρα, οι Ινδοί Πράνα και οι Κινέζοι Τσί.

Όταν η τροφή που παίρνουμε θερμανθεί, το μαγνητικό πεδίο των κυττάρων καταστρέφεται και κατ’ αυτόν τον τρόπο εμείς χάνουμε τη ζωτική ενέργεια που περιέχει.

Τα ένζυμα επίσης που περιέχουν οι τροφές καταστρέφονται με το μαγείρεμα.

Τα ένζυμα παίζουν σημαντικότατο ρόλο για την υγεία καλή λειτουργία του οργανισμού μας και η έλλειψή τους είναι η κύρια αιτία για τις ανίατες ασθένειες που είναι η βασική αιτία θανάτων και ταλαιπωρίας της ανθρωπότητας.

Για να έχουμε όμως υγεία και ευεξία δεν αρκεί μόνο η διατροφή, αλλά χρειάζεται να θρέψουμε την ψυχή μας, να επαναπρογραμματίσουμε το υποσυνειδητό μας, να απελευθερωθούμε από τα αρνητικά συναισθήματα και να ξεμπλοκάρουμε τους ενεργειακούς μας μεσημβρινούς και τα ενεργειακά μας κέντρα.

ΆΡΘΡΟ: Διατροφή για πλήρη υγεία και ευεξία. Τρώμε βιολογικά ωμά και ακατέργαστα φρούτα, λαχανικά και φύτρα, διαδικασία παραγωγής φύτρων. Αλέξης Φωτόπουλος.

Ο Αλέξης Φωτόπουλος είναι Ολιστικός Θεραπευτής και Συγγραφέας τριών Βιβλίων:

1.«Έτσι Γίνεται το Θαύμα»
2. «Η Πηγή των Πάντων»
3.«Μια Ζωή Γεμάτη Φως»

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

Ναυαρίνου 9, Αθήνα

alex.fotopo@gmail.com

+30 6977349766

www.afotopoulos.gr

Avatar

Αλέξης Φωτόπουλος

Author Since:  Σεπτέμβριος 16, 2018

Ο Αλέξης Φωτόπουλος είναι Ολιστικός Θεραπευτής και Συγγραφέας τριών Βιβλίων.
1.«Έτσι Γίνεται το Θαύμα»
2. «Η Πηγή των Πάντων»
3.«Μια Ζωή Γεμάτη Φως»