Ενεργειακές Καθάρσεις και η τεράστια σημασία τους

 1. Homepage
 2. Ενεργειακές Καθάρσεις και η τεράστια σημασία τους
ενεργειακές, καθάρσεις,ασθένεια,κάρμα,

Ενεργειακές Καθάρσεις και η τεράστια σημασία τους

Ο όρος κάθαρση προέρχεται από το αρχαίο ελληνικό ρήμα “καθαίρω”

και απαντάται με διαφορετική σημασία στην φιλοσοφία, στην ιατρική, στην υγιεινή, στο θέατρο, στη ψυχολογία, στις θρησκείες και στις ενεργειακές εναλλακτικές προσεγγίσεις και τεχνικές.

Ανεξάρτητα από την εκάστοτε επιμέρους χρήση του όρου η κάθαρση είναι μια εξαγνιστική διαδικασία και δηλώνει τον καθαρμό, τον εξαγνισμό, την απαλλαγή και την απολύτρωση από κάτι ξένο ή βλαβερό.

Στις ενεργειακές εναλλακτικές προσεγγίσεις οι καθάρσεις έχουν τεράστια σημασία όχι μόνο στην εξάλειψη του αιτίου μιας ασθένειας όπως ανέλυσα στο άρθρο μου «Κάρμα και ασθένεια» αλλά και στην αντιμετώπιση χρόνιων άλυτων θεμάτων όπως:

τα συναισθηματικά, νοητικά μπλοκαρίσματα ή αδιέξοδα, οι επαναλαμβανόμενες ατυχίες σε κάποιο θέμα π.χ. ερωτικές σχέσεις, εργασία κ.λ.π. και γενικά η αίσθηση και η παρατήρηση ότι όλη η ζωή μας περιστρέφεται γύρω από ένα άλυτο (φαινομενικά) πρόβλημα, που επαναλαμβάνεται με ποικίλες μορφές.

Ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια η αίσθηση αυτή έχει γίνει πολύ έντονη σε πολλούς ανθρώπους, γιατί πλέον οι ενεργειακές αλλαγές στη γη πιέζουν για λύσεις…

Τα λάθη μας που μεταφέρονται από ενσάρκωση σε ενσάρκωση τώρα πια πιέζουν ασφυκτικά….

Η ψυχή όταν επαναλαμβάνει σε πολλές ενσαρκώσεις το ίδιο λάθος «τρέφει» ενεργειακά μια αρνητική–σκοτεινή σκεπτομορφή που γίνεται οντότητα, η οποία ενώνεται με ανάλογες οντότητες του ενεργειακού δικτύου της γης και θεριεύει.

Αυτή είναι συνδεδεμένη με το αστρικό μας σώμα, που είναι αυτό που μεταφέρεται από ενσάρκωση σε ενσάρκωση και ενσωματώνεται στον εκάστοτε υλικό φορέα δηλ. το σώμα μας.

Οι αρνητικές-σκοτεινές σκεπτομορφές κεντρίζουν με πολλούς και διάφορους τρόπους την ανθρώπινη ψυχική αδυναμία που τις τρέφει, γιατί απλούστατα τα τοξικά συναισθήματα πόνου και δυστυχίας… αποτελούν την ενεργειακή τροφή τους.

Έτσι λοιπόν γεννάται στη ψυχή η διάχυτη αίσθηση ότι όλη η ζωή της είναι όπως ο μύθος του Σίσυφου ή ο Πίθος των Δαναίδων. Μια άκαρπη, μάταιη προσπάθεια χωρίς τέλος!!! Ευτυχώς όμως δεν είναι έτσι.

Έχουμε την τύχη να ζούμε στην Ελλάδα, που ως σκέψη, πολιτισμική κληρονομιά και θρησκευτική κατεύθυνση έχει θησαυρούς και Χριστιανικό Θρησκευτικό προσανατολισμό.

Σε αντίθεση με την ανατολική σκέψη, που ως πιο «γιν» οπτική πιστεύει μοιρολατρικά στο κάρμα και στην αιώνια δέσμευση της ψυχής να υποταγεί και να το υπομείνει μέχρι τέλους, η δυτική σκέψη ως πιο «γιάνγκ» θεώρηση θεμελιωμένη στην ελληνική σκέψη και στην Χριστιανική διδασκαλία τονίζει τη σημασία της ελεύθερης βούλησης και των επιλογών για παρέμβαση και αλλαγή σε αυτό που λένε οι Ανατολικοί λαοί κάρμα.

Γι αυτό το λόγο και οι ενεργειακές τεχνικές που επικαλούνται τις δυνάμεις του Χριστού και του Φωτός συντονίζουν τις ενέργειες από πάνω προς τα κάτω (από την επίφυση προς τα κάτω τσάκρας-κέντρα).

Αντίθετα οι περισσότερες ανατολικές ενεργειακές τεχνικές – εκτός από την ιαπωνική τεχνική του Ρέϊκι – συντονίζουν τις ενέργειες από κάτω προς τα πάνω και τονίζουν ιδιαίτερα την δύναμη της γήινης ενέργειας.

Έχει ιδιαίτερη σημασία να τονισθεί, αυτή η διαφορά.

Γιατί η επίφυση ως ενεργειακό κέντρο και πιο υψηλόσυχνο από τα κάτω κέντρα – τσάκρας συντονίζεται με τις ουράνιες ανώτερες διαστάσεις και οι δυο λοβοί του εγκεφάλου και το κέντρο εντολών δέχονται αυτές τις ενέργειες.

Έτσι μπορούν να εξαγνίσουν τα πιο χαμηλόσυχνα κάτω κέντρα-τσάκρας (κοιλιά – στομάχι), όπου εδράζεται ενεργειακά το υποσυνείδητο δηλ. οι καρμικές εγγραφές.

 

Κάθε άτομο, όπως και κάθε πνεύμα, είναι ένας ολόκληρος κόσμος και κάθε νους είναι απέραντος σαν τον ουρανό. Το φώς του ήλιου και οι ευεργετικές βροχές αλλά και οι καταστροφικοί κεραυνοί προέρχονται από τον ουρανό. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τον ανθρώπινο νου.
Ο νους εξισορροπεί και αποκαθιστά τα τρισεκατομμύρια κύτταρα του οργανισμού.

Όταν όμως ο νους διαταράσσεται εκπέμπει ενέργεια καταστρεπτική για τα κύτταρα. Άρα για την ίδια μας την ύπαρξη.

Ο άνθρωπος είναι μια μικρογραφία του σύμπαντος. (Μκρόκοσμος – Μακρόκοσμος).

Σύμφωνα με τον Ιπποκράτη αλλά και με σύγχρονες πια έρευνες σχεδόν όλες οι σωματικές ασθένειες αλλά και οι «κακοδαιμονίες» της ζωής μας πηγάζουν από «ασθένειες» της ψυχής.

Πρωταρχικά όμως ο καθένας μας πρέπει να κατανοήσει ότι είναι παντελώς αδύνατον να διαβάζεις ξανά και ξανά το ίδιο ακριβώς βιβλίο και να αναμένεις διαφορετικό τέλος.

Αυτονόητο είναι λοιπόν ότι μόνο αλλάζοντας τη ροή του βιβλίου αλλάζει και το τέλος του.

Ένα δεύτερο θεμελιώδες στοιχείο είναι να αναγνωρίσει ο καθένας όλες τις μορφές με τις οποίες δρα ο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΥΠΟΝΟΜΕΥΤΗΣ, που είναι οι καρμικές εγγραφές και τα άλυτα θέματά μας (ή αλλιώς το υποσυνείδητο) με συνεχή αυτοπαρατήρηση.

Εξαγνίζοντας τις τοξικές καρμικές εγγραφές εξαλείφονται οι χαμηλόσυχνοι τοξικοί κραδασμοί, που λόγω του νόμου της έλξης θα φέρνουν το άτομο ξανά και ξανά αντιμέτωπο με το ίδιο θέμα – πρόβλημα.

Άρα παύει να έλκει τα ίδια και τα ίδια άτομα, τις ίδιες και τις ίδιες αρνητικές καταστάσεις – βιώματα.

Επομένως αλλάζει τη ροή του ατομικού του «βιβλίου» άρα και το τέλος του!!!

Αν όμως προσποιείται ότι όλα είναι καλά τότε ο ίδιος φυλακίζεται μέσα σ’ αυτές τις αόρατες αλυσίδες.

Δεν φταίει ούτε η κακή μας μοίρα, ούτε ο Θεός που μας τιμωρεί, ούτε η άδικη ζωή, ούτε οι άλλοι… αλλά οι ΕΠΙΛΟΓΕΣ μας.
Αιτία ελομένου θεός αναίτιος: Ο Θεός δεν έχει ευθύνη όταν έχουμε ελευθερία επιλογής (Πλάτωνας).
Επιλογές που όσο η ψυχή δεν έχει καθαρθεί από τις «ξένες» και βλαβερές τοξικές εγγραφές δεν μπορεί να είναι φωτεινές, δημιουργικές και ελεύθερες.

Η ψευδαίσθηση της 3ης διάστασης έχει θάψει με σωρεία τοξικών σκουπιδιών του αληθινό μας φωτεινό εαυτό.

Μπορούμε να αναφερθούμε σε κάποιες μεθόδους κάθαρσης της ψυχής:

1) Συνειδητοποίηση της λανθασμένης σκέψης, συμπεριφοράς, πράξης, στάσης ζωής … από τα βιώματα και τις εμπειρίες.

Συμβαίνει αυτό που λέει ο λαός: έγινε το πάθημα μάθημα. Τότε ακολουθεί η ειλικρινής μετάνοια, που είναι θεραπεία και ευκαιρία για την ψυχή.

Είναι το μεγάλο δώρο του θεού στον άνθρωπο. Όλοι γνωρίζουμε πόσο τόνιζε ο Ιησούς Χριστός την σημασία και την αξία της. Μετάνοια < μετά + νους = μεταστροφή, αλλαγή του νου.

Οι ενέργειες που προέρχονται από τον νου ελέγχουν τα πάντα. Οι άνθρωποι απορροφούν ενέργεια που παράγεται από τον νου, η οποία εγκαθίσταται στο φυσικό τους σώμα.

2) Ψυχανάλυση – ψυχοθεραπεία:

στοχεύει στη θεραπεία μιας νοσηρής ψυχικής κατάστασης κυρίως όταν ο ασθενής ανακαλεί στην μνήμη του το γεγονός που την προκάλεσε.

Τι γίνεται όμως όταν (όπως στις περισσότερες περιπτώσεις) η αιτία της λανθασμένης στάσης ζωής ή της ψυχικής νόσου π.χ. διάφορες φοβίες βρίσκεται σε μια ή περισσότερες ενσαρκώσεις;

Ο ψυχοθεραπευτής ερευνά και αναζητά το ψυχικό τραύμα έως την τωρινή παιδική ηλικία.

3) Εξαγνιστική δύναμη διαφόρων μορφών τέχνης π.χ. θέατρο, λογοτεχνία …. Ο Αριστοτέλης όριζε την αρχαία τραγωδία ως εξής:

Έστιν ουν τραγωδία μίμησης πράξεως σπουδαίας και τελείας, μέγεθος εχούσης, ηδυσμένω λόγω, χωρίς εκάστου των ειδών εν τοις μορίοις, δρώντων και ου δι’ απαγγελίας, ΔΙ’ ΕΛΕΟΥ ΚΑΙ ΦΟΒΟΥ ΠΕΡΑΙΝΟΥΣΑ ΤΗΝ ΤΩΝ ΤΟΙΟΥΤΩΝ ΠΑΘΗΜΑΤΩΝ ΚΑΘΑΡΣΙΝ.

Με την ενσυναίσθηση λοιπόν συμπόνιας και φόβου από τους θεατές επέρχεται η κάθαρση.

Ο θεατής ή ο αναγνώστης ταυτιζόμενος με τον ή τους πρωταγωνιστές αναβιώνει συναισθήματα πόνου ή φόβου κι ας μη θυμάται τα γεγονότα αυτά καθαυτά που προξένησαν τον πόνο μέσα στους αιώνες…

Έτσι μπορεί να επέλθει μια μορφή ήπιας και ασυνείδητης συναισθηματικής αποφόρτισης και αναβάθμισης!

4) Ενεργειακές καθάρσεις με ενεργειακές θεραπευτικές πρακτικές και μυήσεις.

Εξαλείφεται η τοξική καρμική εγγραφή ως συχνότητα από τον νου. Αλλάζοντας τον κραδασμό των σκέψεών του το άτομο παύει να έλκει ό,τι είλκυε μέχρι τότε, άρα αρχίζει η μετουσίωση, η μεταμόρφωση, η μετάλλαξη.

Αρχίζει η αλλαγή της ζωής και ευθυγραμμίζεται σε πορεία αρμονίας και προόδου. Η ζωή επιβάλλει αρμονία.
Η παραφωνία μας αναγκάζει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, ώστε να αποκαταστήσουμε κάθε δυσαρμονία.

Προϋπόθεση αποτελεί η ψυχή να αναλάβει έμπρακτα την ευθύνη της ατομικής της δυσαρμονίας.
Δεν γίνονται θαύματα χωρίς την έμπρακτη συμμετοχή της.
Η διαδικασία της μετουσίωσης και μεταμόρφωσης απαιτεί ψυχική δύναμη, μέθοδο, συνέπεια και σταθερότητα.

Τότε το άτομο μπορεί να δει το θαύμα της μετάλλαξης του τρόπου σκέψης, των συναισθηματικών του αντιδράσεων και συμπεριφορών να παίρνει «σάρκα και οστά» και η ζωή του να ευθυγραμμίζεται με την αρμονία, την καλοτυχία και την πρόοδο.

Οι τοξικότητες, τα αδιέξοδα, οι δυσαρμονίες, οι κακοδαιμονίες … μετουσιώνονται σε ψυχική υγεία, διεξόδους και λύσεις, αρμονία, καλοτυχία, αναβάθμιση και αυτοβελτίωση.

Οι ατομικές ψυχικές αντιστάσεις λόγω πιθανών ισχυρών καρμικών εγγραφών και οι αρνητικές – σκοτεινές επιρροές μπορεί να είναι δυνατές. Όμως κάμπτονται και μηδενίζονται, όταν η ψυχή θέλει αληθινά και συνειδητά την απελευθέρωση και ανέλιξή της.

Η αληθινή και δυνατή επιθυμία της ψυχής για κάθαρση, απελευθέρωση και λύτρωση από όλα αυτά που είναι ξένα και βλαβερά για την ψυχική ποιότητα του κάθε ανθρώπου είναι το ΠΑΝ.
Δηλαδή η επιθυμία και η συνειδητοποίηση της ψυχής να αποβάλλει όλη αυτήν την σωρεία τόνων ενεργειακών σκουπιδιών, που συσσώρευσε στη διαδρομή της μέσα στους αιώνες στην ψευδαίσθηση της τρισδιάστατης γης.

Η ανθρώπινη ψυχή είναι αυτή που επιλέγει ή να σπάσει τα αόρατα δεσμά της φυλακής της ή να διαιωνίζει – παραμένοντας αδρανής – άλυτα θέματα που προξενούν δυσαρμονία, δυστυχία και πόνο.

Ο καθένας ανάλογα με την εξελικτική του βαθμίδα συναισθηματικά και νοητικά επιλέγει τις πρακτικές κάθαρσης που του ταιριάζουν ή δεν επιλέγει τίποτα.

Επειδή η γη πλέον ενεργειακά αλλάζει με πολύ γρήγορους ρυθμούς μόνο οι ενεργειακές τεχνικές και πρακτικές ανταποκρίνονται και στην ταχύτητα των αλλαγών και στην εξάλειψη σε ΒΑΘΟΣ και ΡΙΖΙΚΑ όλων αυτών των «τοξικών σκουπιδιών» που μπορεί να μεταφέρει μια ψυχή.

Θέματα που μεταλλάσσονται, είναι:

 1. τοξικές σχέσεις, ερωτικές, φιλικές …
 2. νευρώσεις,
 3. εξαρτήσεις,
 4. θυματοποίηση,
 5. χαμηλή αυτοεκτίμηση,
 6. αδυναμία υλοποίησης στόχων,
 7. εργασιακές αναποδιές,
 8. φοβίες,
 9. εμμονές,
 10. νοητική σύγχυση,
 11. αδράνεια,
 12. κατάθλιψη,
 13. έλεγχος,
 14. φραγές και εμπόδια σε κάποιο τομέα ζωής,
 15. ανεξέλεγκτος θυμός,
 16. επιθετικότητα,
 17. αρρωστημένα πάθη,
 18. εσωτερικές συγκρούσεις,
 19. αρνητική παρορμητικότητα…

Αυτές οι παρεκκλίσεις συμπεριφοράς οδηγούν επίσης σε ψυχικές και σωματικές ασθένειες.

Ο καθένας λοιπόν μπορεί αφυπνίζοντας το πνεύμα του και ακολουθώντας τη δική του ανεξάρτητη προσωπική πορεία αυτογνωσίας να πάρει τον έλεγχο της ζωής στα χέρια του εξαγνίζοντας τα τοξικά κομμάτια του εαυτού του.

Να χτίσει βήμα-βήμα μια νέα πραγματικότητα ταιριαστή με τις αληθινές ανάγκες και τα αληθινά θέλω της ψυχής του.

Μαρία Μαριούνη
6945264085 6980294185

Παραδοσιακό αυθεντικό Ρέϊκι Μικάο Ουσούϊ:
Συνεδρίες και σεμινάρια – μυήσεις στους 3 βαθμούς.
Αγγελικό Ρέϊκι, καθάρσεις.

Καθαρισμός της αύρας, καθάρσεις και ξεμπλοκάρισμα των τσάκρας.

Εξαγνισμός χώρων και καθάρσεις – εξαγνισμός των τσάκρας και της αύρας από αρνητικές ενέργειες.

Κρυσταλλοθεραπεία με μυημένους πεμπτοδιαστατικούς κρυστάλλους και καθάρσεις.

Αντιμετώπιση ψυχοσωματικών προβλημάτων.

Τεχνικές ενεργειακής αυτοπροστασίας.

Θεραπεία και καθάρσεις από απόσταση.

Άρθρο: Ενεργειακές Καθάρσεις και η τεράστια σημασία τους

Avatar

Μαρία Μαριούνη

Author Since:  21 Αυγούστου, 2018

Παραδοσιακό αυθεντικό Ρέϊκι Μικάο Ουσούϊ:
Συνεδρίες και σεμινάρια – μυήσεις στους 3 βαθμούς.
Αγγελικό Ρέϊκι.