Εργασιακό Άγχος – Stress και Ολιστική Φροντίδα Υγείας

 1. Homepage
 2. Εργασιακό Άγχος – Stress και Ολιστική Φροντίδα Υγείας
αγχος

Εργασιακό Άγχος – Stress και Ολιστική Φροντίδα Υγείας 
Δρ Τάσος Βαρθολομαίος «Ομοιοπαθητική Φροντίδα Υγείας»

 

Μέχρι και 40% των υπαλλήλων στην Ευρώπη δηλώνουν ότι υποφέρουν από εργασιακό άγχος με τους Έλληνες να δηλώνουν stress στην εργασία σε επίπεδο πάνω από 60%.

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση το δεύτερο συνηθέστερο πρόβλημα υγείας που οφείλεται στην εργασία είναι μετά την οσφυαλγία, το εργασιακό άγχος, καθώς πλήττει σχεδόν ένα στους τρεις εργαζόμενους.
Το εργασιακό άγχος μπορεί να επηρεάσει τον καθένα σε οποιοδήποτε επίπεδο εργασίας και είδος εργασιακής σχέσης.

Πολλές συνθήκες όπως η πίεση από φόρτο εργασίας και χρονικούς περιορισμούς, ο ανταγωνισμός, η ανάγκη για αποδοτικότητα,ο εκφοβισμός, μπορούν να οδηγήσουν σε εργασιακό άγχος.

Το εργασιακό στρες είναι συχνά το αποτέλεσμα όχι μόνον κακών εργασιακών συνθηκών αλλά και μιας κακής τακτικής και διαχείρισης των εργασιακών προβλημάτων από πλευράς εργαζομένου.

Mπορεί να θεωρηθεί αιτία πολλών ασθενειών, παθήσεων και διαταραχών.

Όπως αυτές που σχετίζονται με το ανοσοποιητικό σύστημα, το αναπαραγωγικό (δυσμηνόρροια, στυτικές διαταραχές κτλ.),το ενδοκρινικό, τις μεταβολικές λειτουργίες (θυρεοειδής αδένας, πάγκρεας, ήπαρ,κτλ.).

Εκτός από τα συμπτώματα ψυχικής υγείας, το στρες που σχετίζεται με την εργασία μπορεί να προκαλέσει προβλήματα σωματικής υγείας όπως:

 1. καρδιακή προσβολή
 2. υπέρταση
 3. μυοσκελετικοί και σπλαγχνικόί πόνοι
 4. αϋπνία, κ.α.

Ο φόβος μη ανταπόκρισης στο ύψος των περιστάσεων οδηγεί σε αισθήματα ενοχής, σε απογοήτευση, στην έλλειψη αυτοεκτίμησης, στην αίσθηση αποξένωσης, στην κατάθλιψη.

Η εργασιακή ανασφάλεια, τα παρατεταμένα ωράρια, το άγχος και η πίεση, δημιουργούν ένα έντονο στρεσσογόνο κλίμα, το οποίο με τη σειρά του επηρεάζει αρνητικά την ψυχολογία του εργαζόμενου, τη συμπεριφορά του, την απόδοσή του, τις συναδελφικές σχέσεις και τις σχέσεις με το ευρύτερο περιβάλλον του.

Το εργασιακό άγχος μπορεί να προκαλέσει προβλήματα όπως:

 1. δυσκολία στη λήψη αποφάσεων
 2. χαμηλή αυτοεκτίμηση
 3. αισθήματα ενοχής
 4. απώλεια συγκέντρωσης
 5. οργανικά συμπτώματα
 6. επιρρέπεια σε ατυχήματα και τραυματισμούς.

Η κατάλληλη Ολιστική-Ομοιοπαθητική θεραπεία βοηθά αποτελεσματικά στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση του εργασιακού άγχους-στρές και των συνεπειών τους στην ψυχολογία και την φυσιολογία του οργανισμού των εργαζομένων.

Βοηθά επίσης στα προβλήματα:

 1. Επικοινωνίας
 2. Παρουσίασης
 3. Δημόσιας Εμφάνισης
 4. Καριέρας
 5. Κοινωνικών και Δημόσιων Σχέσεων

Είναι αποτελεσματική χωρίς να απαιτεί τίποτε άλλο παρά την υπογλώσσια λήψη ομοιοπαθητικών pills.
Χωρίς να χρειάζεται να γίνεται οποιαδήποτε βασανιστική αναμόχλευση των βαθύτερων προσωπικών βιωμάτων και χωρίς να χρειάζεται οποιαδήποτε παρέμβαση πάνω στο σώμα.

Τα ομοιοπαθητικά σκευάσματα είναι απολύτως ασφαλή και χωρίς παρενέργειες εξαιτίας της υψηλής διάλυσής τους και της απουσίας ανιχνεύσιμων χημικών συστατικών.

 

Στην «Ομοιοπαθητική Φροντίδα Υγείας» του Δρ. Τάσου Βαρθολομαίου έχουν αναπτυχθεί εξειδικευμένες ομοιοπαθητικές συνθέσεις και ομοιοπαθητικά πρωτόκολλα, τα οποία μπορούν να εφαρμόζονται tailor-made, δηλαδή να προσαρμόζονται στις ιδιαίτερες απαιτήσεις της κάθε μιας περίπτωσης.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:
17ης Νοέμβρη 16, 1ος Όροφος
Κωνσταντινοπολίτικα ,Θεσσαλονίκη
Προέκταση Γ.Λαμπρακη, Α.Τούμπα, μετά το φανάρι του Περιφερειακού
Γραμμή ΟΑΣΘ: Νο 14, Στάση: Δημοκρατίας

Για να κλείσετε ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
μπορείτε να επικοινωνείτε με
τηλ: 2310 94 49 49
κιν: 6932907696
e-mail: pathan@otenet.gr

Ομοιοπαθητικές Συνεντεύξεις γίνονται και στην ΑΘΗΝΑ
Oμοιοπαθητικές Συνεντεύξεις γίνονται και μέσω SKYPE
skype name: tasos.vartho

Οι συνεντεύξεις μπορούν να γίνονται ζωντανά με εικόνα και ήχο μέσω Skype (Skype name: tasos.vartho) είτε τηλεφωνικά είτε και με υποβολή του ιστορικού μέσω e-mail βάσει οδηγιών.

Avatar

Δρ. Τάσος Βαρθολομαίος

Author Since:  Νοέμβριος 15, 2018

ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΑΘΗΝΑ και μεσω SKYPE