Εξωσωματική Γονιμοποίηση και Ομοιοπαθητική

  1. Homepage
  2. Εξωσωματική Γονιμοποίηση και Ομοιοπαθητική
AB ΠΙΝΑΚΑΣ 1 Male Infertility

Απαντήσεις του Δρ. Τάσου Βαρθολομαίου, Ομοιοπαθητικού-Ειδικού Ιατρού, μετεκπαιδευμένου στη Γυναικολογική Παθολογία, σε ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΥΠΟΓΟΝΙΜΩΝ ΖΕΥΓΑΡΙΩΝ:

Μπορεί η Ομοιοπαθητική να εφαρμοσθεί παράλληλα με τις μεθόδους υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, όπως είναι η Εξωσωματική Γονιμοποίηση;

Nαι, η Ομοιοπαθητική αγωγή μπορεί να γίνεται παράλληλα με οποιαδήποτε μέθοδο υποβοηθούμενης αγωγής, όπως η Εξωσωματική.
Στην «Ομοιοπαθητική Φροντίδα Υγείας» έχουν αναπτυχθεί ΕΙΔΙΚΑ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ για υποστήριξη της διαδικασίας οποιασδήποτε μεθόδου υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, και μάλιστα για κάθε φάση αυτής της διαδικασίας, τα οποία προσαρμόζονται στις εξατομικευμένες ανάγκες της κάθε μιας περίπτωσης.
Δεν υφίσταται καμία αλληλεπίδραση μεταξύ των ομοιοπαθητικών θεραπευτικών και των όποιων συμβατικών φαρμάκων

Μπορεί η Ομοιοπαθητική να αυξήσει τις πιθανότητες επιτυχίας της Εξωσωματικής Γονιμοποίησης και των άλλων συναφών διαδικασιών;

Η Oμοιοπαθητική αγωγή, όταν είναι κατάλληλα στοχευμένη και σχεδιασμένη μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην επιτυχία της Εξωσωματικής, επειδή δίνει τη δυνατότητα στον οργανισμό να ανταποκρίνεται καλύτερα στα ενδεικνυόμενα συμβατικά φάρμακα.

Εφόσον υπάρχει σχεδιασμός του ζευγαριού για Εξωσωματική, σε ποια φάση της διαδικασίας θα πρέπει να γίνεται η Ομοιοπαθητική;

Στην «Ομοιοπαθητική Φροντίδα Υγείας» η Ομοιοπαθητική αγωγή γίνεται καταρχήν στη φάση προετοιμασίας πριν την Εξωσωματική, ώστε η Εξωσωματική να προχωρήσει με τούς καλύτερους δυνατούς όρους.
Επίσης, εξειδικευμένες ομοιοπαθητικές συνθέσεις μπορούν να εφαρμοσθούν τόσο στη φάση της Ωοληψίας όσο και στη φάση τής Εμφύτευσης, αλλά και στη διάρκεια της εγκυμοσύνης ανάλογα με τις ενδείξεις

Είναι χρήσιμη η βελτίωση της ποιότητας του σπέρματος με Ομοιοπαθητική πριν την Εξωσωματική;

Εφόσον η ποιότητα του σπέρματος δεν βρίσκεται μέσα στα φυσιολογικά όρια, θα πρέπει να γίνεται οπωσδήποτε ομοιοπαθητική αγωγή για τη βελτίωση του πριν από την έναρξη της διαδικασίας υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και ανεξάρτητα από την όποια τεχνική θα χρησιμοποιηθεί στην διαδικασία αυτή.
Η μακρόχρονη ολιστική και ομοιοπαθητική εμπειρία δείχνει ότι η ομοιοπαθητική αγωγή ενδείκνυται και για τους δυο συντρόφους σε ένα ζευγάρι με πρόβλημα υπογονιμότητας, ακόμη και εάν στον ένα εκ των δύο δεν εντοπίζονται προβλήματα γονιμότητας με τα συμβατικά μέσα.

Πως αντιμετωπίζουν την παράλληλη και συμπληρωματική Ολιστική υποστήριξη του ζευγαριού τα Κέντρα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής στην Ελλάδα και Διεθνώς;

Όλο και περισσότερο, διεθνώς και στην Ελλάδα, τα Κέντρα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής αντιμετωπίζουν θετικά και με αυξανόμενο ενδιαφέρον την παράλληλη Ολιστική υποστήριξη των ζευγαριών, πριν, κατά και μετά τις διαδικασίες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Αυτό συμβαίνει διότι έχουν διαπιστώσει ότι μπορεί να βοηθήσει θετικά στο δύσκολο έργο τους και να αυξήσει τα ποσοστά επιτυχίας των προσπαθειών που γίνονται με την εξωσωματική γονιμοποίηση και τις άλλες μεθόδους υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

Μπορεί να προστατεύσει η Ομοιοπαθητική από τυχόν παρενέργειες των διαδικασιών της Εξωσωματικής Γονιμοποίησης και των άλλων μεθόδων υποβοηθούμενης αναπαραγωγής;

Ναι,η Ομοιοπαθητική μπορεί πολλές φορές να προστατεύσει άλλα και να αντιμετωπίσει όποιες τυχόν παρενέργειες μπορεί να υπάρχουν από τα συμβατικά φάρμακα που χρησιμοποιούνται στην εξωσωματική γονιμοποίηση και σε άλλες μεθόδους υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

Μπορεί να προσαρμόζεται η Ομοιοπαθητική στον σχεδιασμό των υπογόνιμων ζευγαριών για απόκτηση παιδιού;

Nαι, ασφαλώς. Η Ομοιοπαθητική μπορεί και πρέπει να προσαρμόζεται στο σχεδιασμό που έχει ένα υπογόνιμο ζευγάρι, στα πλαίσια της εκτίμησης όλων των θεμελιωδών παραμέτρων που υπεισέρχονται στην ανάλυση του ομοιοπαθητικού ιστορικού και στο σχεδιασμό και προγραμματισμό της παρακολούθησης με ομοιοπαθητική αγωγή.

Μπορεί η Ομοιοπαθητική να μετριάσει την οικονομική επιβάρυνση του υπογόνιμου ζευγαριού για απόκτηση παιδιού;

Ασφαλώς ναι. Δεδομένου ότι το κόστος της ομοιοπαθητικής παρακολούθησης είναι πολύ χαμηλότερο των διαδικασιών υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, ενώ η παράλληλη εφαρμογή της στην διαδικασία υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, δίνει μια σημαντική δυνατότητα για μεγαλύτερη πιθανότητα επιτυχίας και για περιορισμό των προσπαθειών με Εξωσωματική και άλλες μεθόδους υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

Στην «Ομοιοπαθητική Φροντίδα Υγείας» του Δρ. Τάσου Βαρθολομαίου έχουν αναπτυχθεί εξειδικευμένες ομοιοπαθητικές συνθέσεις και ομοιοπαθητικά πρωτόκολλα, τα οποία μπορούν να εφαρμόζονται tailor-made, δηλαδή να προσαρμόζονται στις ιδιαίτερες απαιτήσεις της κάθε μιας περίπτωσης.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:
17ης Νοέμβρη 16, 1ος Όροφος
Κωνσταντινοπολίτικα ,Θεσσαλονίκη
Προέκταση Γ.Λαμπρακη, Α.Τούμπα, μετά το φανάρι του Περιφερειακού
Γραμμή ΟΑΣΘ: Νο 14, Στάση: Δημοκρατίας

Για να κλείσετε ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
μπορείτε να επικοινωνείτε με
τηλ: 2310 94 49 49
κιν: 6932907696
e-mail: pathan@otenet.gr

Ομοιοπαθητικές Συνεντεύξεις γίνονται και στην ΑΘΗΝΑ
Oμοιοπαθητικές Συνεντεύξεις γίνονται και μέσω SKYPE
skype name: tasos.vartho

Οι συνεντεύξεις μπορούν να γίνονται ζωντανά με εικόνα και ήχο μέσω Skype (Skype name: tasos.vartho) είτε τηλεφωνικά είτε και με υποβολή του ιστορικού μέσω e-mail βάσει οδηγιών.

Avatar

Δρ. Τάσος Βαρθολομαίος

Author Since:  Νοέμβριος 15, 2018

ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΑΘΗΝΑ και μεσω SKYPE