Η φυσική προσέγγιση για τα Τριγλυκερίδια και την Χοληστερίνη

  1. Homepage
  2. Η φυσική προσέγγιση για τα Τριγλυκερίδια και την Χοληστερίνη
τριγλυκερίδια, χοληστερίνη,υγεία,βότανα,καρδιά,

Φυσική προσέγγιση για Τριγλυκερίδια και Χοληστερίνη – Βότανα στο καρδιαγγειακό σύστημα – Υγεία

Τα αυξημένα επίπεδα τριγλυκεριδίων έχουν συσχετιστεί με προβλήματα στο καρδιαγγειακό σύστημα που ενδεχομένως να παρουσιάσουν κινδύνους για την υγεία μας.

Υπάρχουν φυσικοί τρόποι για να μειώσετε τα επίπεδα τους όπως και άλλων λιπιδίων με συχνά ροφήματα γνωστών βοτάνων και με κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής. Κάναμε μια επιλογή μερικών από αυτά:

Βότανα για Τριγλυκερίδια και Χοληστερίνη:

Oolong τσάι:  Οι πολυφαινόλες που περιέχει ενεργοποιούν τα υπεύθυνα ένζυμα για την αποδόμηση των τριγλυκεριδίων. Επιπλέον αυξάνουν τον μεταβολισμό πάχους του σώματος.

Αγκινάρα: Ένα από τα διασημότερα βότανα που η χρήση του έχει δείξει ότι συντελεί στην ρύθμιση του λιπιδαιμικού προφίλ (χοληστερίνη & τριγλυκερίδια). Παράλληλα τονώνει και προστατεύει το ήπαρ και βοηθάει στα χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Δενδρολίβανο: Η συχνή χρήση δενδρολίβανου επίσης βοηθάει στην μείωση των επιπέδων Τριγλυκεριδίων, Χοληστερόλης, LDL, Γλυκόζης στο αίμα. Παράλληλα αυξάνει τα επίπεδα της HDL. Έχει υψηλή αντιοξειδωτική δράση.

Κράταιγος: Φυτό με πλούσια αντιοξειδωτική δράση που δείχνει να έχει σημαντική επίδραση στα Τριγλυκερίδια και την LDL. Είναι κατ’ εξοχήν καρδιοτονωτικό βότανο και συντελεί στην φσιολογική αρτηριακή πίεση.

 

Πώς να τα χρησιμοποιήσετε

Μπορείτε να αναμίξετε ίσα μέρη από τα παραπάνω βότανα και να τα πίνετε ως έγχυμα:
Σε ένα φλιτζάνι βρασμένο νερό προσθέτουμε 1 κουτ. γλυκού από το μείγμα, σκεπάζουμε και αφήνουμε για 10-15’. Σουρώνουμε και πίνουμε 2- 3 φλιτζάνια την ημέρα.

 

Συμπληρώματα διατροφής για Τριγλυκερίδια και Χοληστερίνη

Ένα σημαντικό συμπλήρωμα διατροφής που ίσως να σας προτείνει και ο γιατρός σας είναι το Μουρουνέλαιο/Ιχθυέλαιο.

Γνωστό ως πλούσιο σε φυσικά Ω-3 λιπαρά οξέα (DHA και EPA) το μουρουνέλαιο / ιχθυέλαιο μειώνει τα επίπεδα τριγλυκεριδίων στο αίμα.

Ενώ τα υψηλά επίπεδα βιταμινών D, E, A με ευεργετική επίδραση στον εγκέφαλο,καρδιαγγειακό σύστημα , στα μάτια, στο μυοσκελετικό και αλλού, το καθιστούν ιδανικό συμπλήρωμα για την συνολική προάσπιση της υγείας και της διατήρησης καλής ποιότητας ζωής του ανθρώπου για όλες τις ηλικίες.

Για περισσότερες πληροφορίες περιηγηθείτε στο www.yperikon.gr

ΒΑΛΣΑΜΟ Βοτανοπωλείο

* Το παραπάνω άρθρο έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν αποτελεί ιατρική συμβουλή.   Για κάθε ιατρικό θέμα που αφορά την υγεία σας, ο μόνος αρμόδιος για να σας συμβουλεύσει είναι ο προσωπικός σας ιατρός.

Avatar

ΒΑΛSΑΜΟ ΥΠΕΡΙΚΟΝ

Author Since:  8 Οκτωβρίου, 2018

Το ΒΑΛΣΑΜΟ (ΥΠΕΡΙΚΟΝ), είναι μια κιβωτός που δημιουργήσαμε το 2011 για να στεγάσει μικρούς και μεγάλους θησαυρούς της φύσης. Εδώ μπορείτε να αναζητήσετε γνωστά αλλά και σπάνια φαρμακευτικά φυτά (βότανα τα ονόμαζε ο «παππούς» μας ο Ιπποκράτης), χύμα μπαχαρικά και μυρωδικά ελληνικά αλλά και από όλο τον κόσμο, ποικιλίες από τσάι παραδοσιακές ή με φυσικές γεύσεις καθώς και αιθέρια έλαια.