Φροντίστε τα μαλλιά σας … ολιστικά!

  1. Homepage
  2. Φροντίστε τα μαλλιά σας … ολιστικά!
ολιστικά μαλλιά

Φροντίστε τα μαλλιά σας … ολιστικά με την Αγιουρβέδα!
Σύμφωνα με τα αγιουρβεδικά κείμενα, τα φρέσκα λαχανικά και τα φρούτα, τα δημητριακά, οι ξηροί καρποί, το μέλι, τα βότανα,  και η κρέμα είναι εξαιρετικές πηγές θρεπτικών συστατικών για το δέρμα και τα μαλλιά μας.

Τα εκχυλίσματα, οι σκόνες και οι κρέμες που παρασκευάζονται από αυτά τα φυσικά υλικά, όταν εφαρμόζονται τοπικά, μεταφέρουν τα θεραπευτικά οφέλη τους από έξω προς όλες τις στοιβάδες του δέρματος.

Προσθέτοντας θεραπευτικά βότανα, αρωματικά λουλούδια και φιλικά για το δέρμα βότανα:
όπως σαφράν (κρόκος) και Turmeric (Haridra), λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα συστατικά για να χαιρόμαστε ένα υγιές, λαμπερό δέρμα και δυνατά, γυαλιστερά μαλλιά.

Τα φυτοχημικά – χημικές ουσίες των φυτών – έχει αποδειχθεί ότι έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δύναμη.

Έρευνες έχουν επίσης δείξει ότι το δέρμα μπορεί να ωφεληθεί από την τοπική χρήση αντιοξειδωτικών ουσιών, με τον ίδιο τρόπο που ωφελείται από τα αντιοξειδωτικά που λαμβάνουμε από τις τροφές.

Για παράδειγμα, το καροτέλαιο, το οποίο περιέχεται σε πολλά φυσικά προστατευτικά προϊόντα, περιέχει καροτινοειδή τα οποία ενισχύουν την ικανότητα του δέρματος να αντιστέκεται στις ζημίες που προκαλούν οι επιβλαβείς υπεριώδεις ηλιακές ακτίνες.

Ερευνητικές μελέτες έχουν επίσης δείξει ότι κάποια αγιουρβεδικά βότανα όπως:
το Gotu Kola (Mandukaparni), όταν λαμβάνονται εσωτερικά και εφαρμόζονται τοπικά υποστηρίζουν τη σύνθεση του κολλαγόνου και θεραπεύουν διάφορα δερματικά προβλήματα. (όπως π.χ. τους κιρσούς).

Σύμφωνα με την Αγιουρβέδα, το τέλειο δέρμα και τα τέλεια μαλλιά είναι αποτέλεσμα σωστής πέψης.

Η σωστή πέψη συνεπάγεται καλή απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών από το σώμα καθώς και σωστή αποβολή των άχρηστων ουσιών.

Η καλή πέψη δημιουργεί καλό rasa, το θρεπτικό υγρό που αποτελεί τη βάση του υγιούς ιστού του σώματος.
Το rasa είναι υπεύθυνο για το επίπεδο της υγρασίας και ελαστικότητας του δέρματος.

Η καλή πέψη δημιουργεί επίσης καλό rakta dhatu, καθαρό αίμα. Το rakta ελέγχει την καθαρότητα, το χρώμα και τη λάμψη του δέρματος.

Κατά συνέπεια, εάν οι θρεπτικές ουσίες από τις τροφές που καταναλώνουμε απορροφώνται σωστά από τον οργανισμό μας, τα αποτελέσματα φαίνονται στο δέρμα μας. Το οποίο χαρακτηρίζεται από υγιές χρώμα, λάμπει από υγεία και καθαρότητα.

Όμοια σημαντικής σημασίας για την υγεία του δέρματος και των μαλλιών είναι η σωστή αποβολή των άχρηστων ουσιών από το σώμα.

Όταν στο σώμα συσσωρεύονται τοξίνες, το δέρμα και τα μαλλιά μας είναι θολά, άτονα και δεν δείχνουν υγιή.

Κάποια κλασικά αγιουρβεδικά βότανα και φρούτα όπως το Amla και Triphala είναι rasayanas. Βότανα ειδικά για το δέρμα, με συνολική θετική επίδραση στην υγεία και εμφάνιση του δέρματος και των μαλλιών.

🌻Amla ή Amalaki: Έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες, προωθεί την καλή πέψη, και υποστηρίζει όλες τις στοιβάδες του δέρματος.
(Περισσότερα https://tinyurl.com/yxgmcugh)

🌻Triphala: παραδοσιακό εσωτερικό καθαριστικό που βοηθά στον καθαρισμό της φυσιολογίας των τοξινών. Είναι ευεργετικό ιδιαίτερα για άτομα με λιπαρό δέρμα, καθώς το λιπαρό δέρμα χρειάζεται στυπτικό καθαρισμό για να παραμένει καθαρό και υγιές. (Περισσότερα https://tinyurl.com/y3unpkwc)

🌻Tulasi (Βασιλικός): ακόμα ένα γνωστό αγιουρβεδικό rasayana για το δέρμα.
Η ιδιαίτερη ιδιότητα του tulsi είναι ότι ενισχύει την ικανότητα του σώματος να αντιστέκεται στις δυσμενείς επιδράσεις της μόλυνσης του περιβάλλοντος.
(Περισσότερα https://tinyurl.com/yxkfnun2)

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η σωστή φροντίδα του δέρματος και των μαλλιών μας πρέπει να μας γίνει καθημερινή συνήθεια.

Συνδυάζοντας μια τακτική εξωτερική αγωγή καθαρισμού και θρέψης χρησιμοποιώντας φυσικά, βοτανικά – πλούσια τοπικά προϊόντα μαζί με την εσωτερική υποστήριξη από ολόκληρα βότανα:
το δέρμα και τα μαλλιά μας θα έχουν τέλεια όψη, άσχετα με την ηλικία μας.

μαλλιά, δέρμα, βότανα, αγιουρβέδα

Πληροφορίες για τα αγιουρβεδικά βότανα καλέστε στον πολυχώρο Ολιστικής Υγείας και Ομορφιάς της Ayurveda Hellas στο 210 3632350
ή μπείτε στο site https://www.ayurveda-hellas.gr/

Απόσπασμα από το άρθρο Φροντίστε τα μαλλιά σας … ολιστικά!

Της Σοφίας Παπαδοπούλου (Χημικός-Πρόεδρος Αγιουρβέδα Ελλάς)

Φροντίστε τα μαλλιά σας … ολιστικά! Ayurveda Hellas

Avatar

Ayurveda Hellas

Author Since:  14 Σεπτεμβρίου, 2018

Από την ίδρυση της εταιρείας μας Ayurveda Hellas A.E, το έτος 1997, ακολουθούμε με συνέπεια και επιμονή τις αρχές μιας ολιστικής φιλοσοφίας για ολοκληρωμένη παροχή προϊόντων και υπηρεσιών φυσικής υγείας και ομορφιάς.
Με γνώμονα την
φροντίδα και τον σεβασμό για τη υγεία του ανθρώπου, καταφέραμε να αναπτυχθούμε με γρήγορους ρυθμούς στην ελληνική αγορά, ισχυροποιώντας έτσι την θέση μας στην διακίνηση προϊόντων διατροφής (συμπληρώματα διατροφής & τρόφιμα ειδικής διατροφής) και περιποίησης (καλλυντικά προϊόντα & αιθέρια έλαια).