Ψυχοθεραπεία Μέσω Ενσωμάτωσης

 1. Homepage
 2. Ψυχοθεραπεία Μέσω Ενσωμάτωσης
1-20-300x166

BODY MIND PSYCHOTHERAPY –  ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕΣΩ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗΣ

Ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος θεραπείας !!!!

Θεραπεία σημαίνει Υπηρεσία.

Θεραπευτής = Υπηρέτης = Βοηθός.

Ψυχοθεραπεία είναι η υπηρεσία-βοήθεια που προσφέρεται στον άνθρωπο που αποφασίζει να δεχτεί βοήθεια-συνεργασία στην εσωτερική του αναζήτηση, επαφή με την ψυχή και την ουσία του, ώστε να φωτιστούν γι αυτόν, περιοχές ανεξερεύνητες ως τώρα. Αυτές μπορεί να είναι σχετικές με το τι τον εμποδίζει να απολαμβάνει πλήρως την ζωή του, πως δημιουργεί την πραγματικότητα του, η πραγματική του ουσία σε βάθος, καθώς και τι προκαλεί και συντηρεί την οποιαδήποτε ασθένεια και επομένως πως φέρει και την δυνατότητα να την θεραπεύσει!

Ενσωμάτωση (σωματοποίηση) είναι η εστίαση της προσοχής μας στην αίσθηση των συναισθημάτων μας στο σώμα, ανά πάσα στιγμή στην κάθε παρούσα στιγμή, και η παρατήρηση τους χωρίς κριτική.
Όταν δίνουμε-παίρνουμε χώρο και χρόνο να βιώνουμε τις αισθήσεις στο σώμα, στην ουσία δίνουμε τον χώρο και τον χρόνο στην αυτόματη διαδικασία μεταστοιχείωσης των δυσάρεστων ενεργειών σε πραγματικές και λυτρωτικές .

Και αυτές φέρνουν μικρές και μεγάλες αλλαγές στην διαχείριση των θεμάτων μας, και κατά συνέπεια στην υγεία και την ζωή μας.
Η ψυχοθεραπεία μέσω ενσωμάτωσης λειτουργεί όπως η φυσική διαδικασία της γνωστής τάσης των φυσικών μετάλλων για αλχημική εξέλιξη σε Χρυσό.

Η Κβαντική Φυσική περιγράφει πώς η ουσία είναι η παρατήρηση. Με την παρατήρηση των συναισθημάτων στο σώμα, δημιουργείται μία απόσταση ανάμεσα στον παρατηρητή και τα συναισθήματα, επιτρέποντας έτσι να μπει αέρας και φως.

ΜΑΖΙ ΣΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ

« Πάλι θύμωσα, δεν θέλω να θυμώνω, δεν θέλω να φοβάμαι, θέλω να είμαι πάντα χαρούμενη…»

Μία διαρκής σύγκρουση με αυτό που πραγματικά νοιώθουμε σε κάθε παρούσα στιγμή, μία διαρκής προσπάθεια να νοιώθουμε κάτι άλλο από αυτό που νοιώθουμε, να είμαστε κάτι άλλο από αυτό που είμαστε, είναι που μας εξαντλεί και οδηγεί στην εξασθένιση του σώματος και τις ασθένειες.

Δεν είμαστε μόνο το μυαλό και οι σκέψεις μας, που συνήθως τρέχουν στο παρελθόν και στο μέλλον, χάνοντας το παρόν και την πραγματικότητα. Το τι δηλαδή πραγματικά συμβαίνει τώρα.

Κατά την θεραπευτική μας συνάντηση

Εστιάζουμε στο τι νοιώθω αυτή την στιγμή για το θέμα που με απασχολεί, το συναίσθημα μου.
Το εντοπίζω ως αίσθηση στο σώμα. Μπορεί να είναι η ανησυχία, ο θυμός, ως ένα βάρος στο στήθος, σφίξιμο στο στομάχι, πνίξιμο στον λαιμό, πόνος στην καρδιά.

Καθώς μαζί, με τον σεβασμό, την διαίσθηση, την αγάπη, δίνουμε χώρο και χρόνο στο τι νοιώθουμε στο σώμα, παρατηρούμε πώς η αίσθηση, η ενέργεια κινείται, και λίγο-λίγο μας οδηγεί σε μεγαλύτερα βάθη, φτάνει ως την πηγή της λύπης ή του φόβου.

Έτσι, έχει ήδη φωτιστεί, ό,τι παρέμενε μέχρι τώρα παραμερισμένο στο σκοτάδι.
Και εκεί γίνεται η συνειδητοποίηση του τι πραγματικά συμβαίνει στο βάθος της ψυχής μας.

Δίνουμε ακόμη περισσότερο χρόνο και χώρο, ώσπου σύντομα, με απλή παρατήρηση, απελευθερώνεται η ροή της ενέργειας. Ησυχάζει το σύστημα μας και συμβαίνει από μόνη της η μεταστοιχείωση της αίσθησης μας, σε νέα, λυτρωτική κατάσταση.

Το μυαλό του σώματος ξέρει καλά να κάνει την δουλειά του, η καρδιά ανοίγει, η εσωτερική γνώση, έμπνευση, καθοδήγηση, αγάπη και λάμψη της πραγματικής ουσίας μας, ενεργοποιούνται.

Η ευθυγραμμισμένη, γειωμένη ενέργεια, η κατανόηση, αποδοχή και η μαιευτική μέθοδος με αγάπη της θεραπεύτριας, διευκολύνει το ταξίδι στα βάθη της ψυχής.
Εκεί αναβλύζει αυτόματα η ροή της ενέργειας, η αυθεντική μας ουσία και το φως, που απλώνεται παντού κυριολεκτικά και χειροπιαστά, αφού πραγματικά το νοιώθουμε στο σώμα !!!

Η μεταστοιχείωση μένει και αποθηκεύεται στην κυτταρική μνήμη του σώματος, στο νευροχημικό μας σύστημα. Έτσι προκύπτουν νέες συχνότητες ενέργειας μέσα μας και γύρω μας.

Αυτές φέρνουν αλλαγές στον τρόπο που διαχειριζόμαστε τα συναισθήματα μας, τις καταστάσεις της ζωής μας, τις σχέσεις μας και τους ανθρώπους και ενέργειες γύρω μας.

Επιτυγχάνεται σύνδεση και εξισορρόπηση της νοημοσύνης του σώματος με το μυαλό, που το βοηθά να είναι πιο ήρεμο και καθαρό.

Το σώμα μας, τα κύτταρα μας θυμούνται τις ιερές στιγμές της αλήθειας, ακόμα κι όταν το μυαλό ξεχνά.

Έτσι μαθαίνουμε πώς να «επιτρέπουμε» τα συναισθήματά μας αντί να τα πολεμάμε…
Να αποδεχόμαστε τον εαυτό μας στην ουσία και το τι πραγματικά συμβαίνει στο παρόν.
Έτσι οδηγούμαστε στην θεραπεία μέσα από την αγάπη, γιατί η αγάπη είναι η μεγαλύτερη θεραπευτική δύναμη στον κόσμο. Μαθαίνουμε δηλαδή την αγάπη αντί για τον πόλεμο.

Και πώς λέτε να επηρεάζει αυτό την υγεία μας, την ζωή μας και τον κόσμο μας ???!!!

Δίνουμε έμφαση και προτεραιότητα στην πρακτική της γείωσης και στην διάσταση της πρόθεσης.
Μαθαίνουμε ευθυγράμμιση της βαθειάς γνώσης του ποιος είμαι, του γιατί βρίσκομαι εδώ, και της ικανότητας μου να το πραγματοποιήσω εδώ στην γη.

Έρχομαι δηλαδή « στα ίσα μου» και από αυτήν την στάση πράττω.
Με την επανάληψη και πρακτική, η ευθυγράμμιση διαρκεί όλο και περισσότερο, και την ξαναβρίσκουμε όλο και πιο εύκολα όταν την χάνουμε.
Μέχρι που γίνεται αυτόματα.

Γιατί το σώμα, η νοημοσύνη του σώματος θυμάται εκεί που το μυαλό ξεχνά !

ΟΦΕΛΗ :

 1. Προσωπική ανάπτυξη και εξέλιξη
 2. γνώση αυτοθεραπείας σε πνευματικό , συναισθηματικό και σωματικό επίπεδο
 3. εμπειρία εμβάθυνσης και καθαρότητας
 4. αντίληψη της πραγματικότητας και προσαρμογή σε αυτήν
 5. βαθειά συνειδητοποίηση και ησυχία
 6. ικανότητα εντοπισμού και απελευθέρωσης των εμποδίων, ευκολία
 7. επίγνωση των αρετών, ποιοτήτων και της βαθειάς αληθινής ουσίας μας
 8. βελτίωση υγιών σχέσεων, άνοιγμα καρδιάς στην ουσιαστική επαφή και αγάπη
 9. ευχαρίστηση και ευημερία
 10. εσωτερική ειρήνη και συμπόνοια
 11. κατάσταση γαλήνης, ευγνωμοσύνης
 12. ουσιαστική παρουσία
 13. αίσθηση σύνδεσης και σκοπού στην ζωή
 14. πνοή ειρήνης και αγάπης στον κόσμο.

« Αυτό που είναι ουσιαστικό είναι η συνειδητή σου παρουσία. Αυτή διαλύει το παρελθόν.
Αυτή είναι ο μεταμορφωτικός παράγοντας.
Έτσι, μην επιδιώκεις τόσο να καταλάβεις το παρελθόν, αλλά γίνε όσο πιο παρών μπορείς.
Το παρελθόν δεν μπορεί να επιβιώσει όταν είσαι παρών.
Μπορεί να επιβιώσει μόνο όταν είσαι απών.»

Eckhart Tolle «Η Δύναμη του Τώρα»

Καλλιεργώντας ενσωμάτωση και εμπιστοσύνη στην σωματική μας νοημοσύνη, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτούς τους φυσικούς πόρους, για να προχωρήσουμε μέσα από έντονες καταστάσεις της ζωής.

Πνευματικές λύσεις, σημαίνει ένα επίπεδο θεραπείας που μας επιστρέφει στην σωστή θέση μας στο σύμπαν, σε μία αίσθηση ενότητας με τον κόσμο.

Ψυχολογικά προβλήματα προκύπτουν όταν δεν είμαστε σε θέση να προσαρμόσουμε την δική μας διαδικασία ανάπτυξης στην ροή της ζωής γύρω μας, είτε αγνοώντας την, είτε προσπαθώντας να την κατευθύνουμε αφύσικα.

Τα σώματα μας μπορούν να λειτουργήσουν ως μάρτυρες αυτής της διαδικασίας. Τείνουν να μας ενημερώνουν όταν η ενέργεια μπλοκάρεται.
Παρακολουθώντας την αίσθηση της ροής μέσα από την δική μας εμπειρία, αποκτάμε έναν απτό τρόπο αλληλεπίδρασης με τον εαυτό μας.

Η πρακτική της ενσωμάτωσης

Παρέχει μία εξαιρετική διαδρομή σε φαινομενικά ανυπόστατα πρότυπα.
Αυτή είναι μία βασική αρχή της ενοποίησης-συνεργασίας σώματος και νου.
Αυτή η ικανότητα να αγγίξουμε αρκετά βαθιά ώστε να συμπεριλάβουμε το σώμα, αλλά αρκετά απαλά ώστε το μυαλό να ανοίξει και να απελευθερώσει την ήδη παγιωμένη του ταυτότητα και θεώρηση του κόσμου.

Η ενσωμάτωση απαιτεί την δημιουργική ικανότητα να επιτρέψουμε την ζωή του σύμπαντος να κινηθεί μέσα από το σώμα μας, να χρωματιστεί από την μοναδική μας προοπτική, και να κινηθεί πίσω στον κόσμο.

Η εμπειρία της κυτταρικής συνείδησης και η συνοδευτική κατάσταση του νου, φαίνεται να ενισχύει την έξυπνη συμπεριφορά και σκέψη.

Η συνειδητοποίηση και η δραστηριότητα του σώματος μπορεί να υποστηρίξει το νευρικό σύστημα, ώστε να μην γίνεται υπερβολικό και καταπιεστικό.

Από το βιβλίο «Body-Mind Psychotherapy»
Susan Aposhyan

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
BODY MIND PSYCHOTHERAPY
ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕΣΩ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗΣ
Θεραπείες και εξ’αποστάσεως
Θεραπείες στα Ελληνικά, Αγγλικά, Ισπανικά
Επικοινωνία: 694 911 6018

Avatar

BODY MIND PSYCHOTHERAPY

Author Since:  Ιούλιος 2, 2018

BODY MIND PSYCHOTHERAPY
ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕΣΩ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗΣ
Θεραπείες και εξ’αποστάσεως
Θεραπείες στα Ελληνικά, Αγγλικά, Ισπανικά