Σεροτονίνη η Oρμόνη της Ευτυχίας

 1. Homepage
 2. Σεροτονίνη η Oρμόνη της Ευτυχίας
serotonini hapiness

Η Σεροτονίνη είναι μία φυσική ορμόνη, που παίζει σημαντικό ρόλο στις λειτουργίες του εγκεφάλου, αφού συμπεριφέρεται ως νευροδιαβιβαστής και μεταφέρει πληροφορίες μεταξύ των νευρικών κυττάρων.

Η Σεροτονίνη μας φέρνει ευτυχία, θετικό τρόπο σκέψης, οραματισμό και μας κάνει γενικώς να βιώνουμε μία όμορφη ζωή γεμάτη επιτυχία σε ότι επιδιώκουμε.

Επίσης παίζει σημαντικό ρόλο στην ρύθμιση της όρεξης, στον καλό ύπνο, στην σεξουαλική διάθεση και γενικώς στην καλή μας διάθεση, όπως και στην τάση για επικοινωνία που έχουμε.

 

Όταν έχουμε επαρκή ποσότητα Σεροτονίνης αισθανόμαστε χαρά, ευτυχία, γαλήνη και ψυχική ισορροπία, ενώ αντίθετα όταν έχουμε έλλειψη βιώνουμε φόβο, δυσθυμία, θλίψη και κατάπτωση και είμαστε επιθετικοί, αρνητικά διακείμενοι προς όλους και όλα και γενικώς απομονωμένοι.

Ιδιαίτερα όταν χρονίζει η έλλειψη Σεροτονίνης εμφανίζονται και πολλές διαταραχές υγείας, όπως:

 1. άγχος,
 2. στρες,
 3. κατάθλιψη,
 4. φοβίες,
 5. κρίσεις πανικού,
 6. διαταραχές στη λήψη τροφής,
 7. διαταραχές του ύπνου,
 8. ημικρανίες,
 9. εξαρτήσεις από διάφορες εξαρτησιογόνες ουσίες όπως το τσιγάρο κ.ά.

Η Σεροτονίνη είναι μία πρωτεΐνη που προέρχεται από τον μεταβολισμό του αμινοξέως τρυπτοφάνη και έτσι για να την διατηρούμε σε υψηλά επίπεδα, πρέπει να καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε τρυπτοφάνη όπως:

 1. ψωμί ολικής,
 2. οι ξηροί καρποί,
 3. τα δημητριακά,
 4. οι μαύρες σοκολάτες,
 5. οι μπανάνες 
 6. και τα λιπαρά ψάρια.

Παράλληλα επειδή για να παράγει Σεροτονίνη ο οργανισμός χρειάζεται βιταμίνες του συμπλέγματος Β
και κυρίως τις βιταμίνες Β6, Β12 και φολικό οξύ, πρέπει να φροντίσουμε να παίρνουμε τροφές που τις περιέχουν όπως:

 1. πατάτες,
 2. μπανάνες,
 3. λαχανικά
 4. και ψάρια.

 

Επικουρικά επίσης, είναι δυνατόν την ανεπαρκή πρόσληψη των ουσιών αυτών να την συμπληρώσουμε με ειδικά συμπληρώματα, όπως της 5-ΗΤΡ (5-υδροξυτρυπτοφάνη, που είναι η πρόδρομος μορφή της Σεροτονίνης) και βιταμινών του συμπλέγματος Β.

Ο Βιοσυντονισμός μπορεί να αποδειχθεί και εδώ, ένα εξαιρετικό εργαλείο για την διατήρηση και την ανάταξη της υγείας μας, αφού με την εφαρμογή της ανάλογης ηλεκτρομαγνητικής θεραπείας, μπορούμε να αυξήσουμε τα επίπεδα της Σεροτονίνης με τα ανάλογα βέβαια ευεργετικά αποτελέσματα.

Η «μαγική» συχνότητα για την αύξηση και την διατήρηση της Σεροτονίνης είναι: 17,5 Hz.

Avatar

BIOWEB

Author Since:  29 Νοεμβρίου, 2018

Η αντιπροσωπία της εταιρείας Business Process Technologies (BPT), BIOWEB, με κατεύθυνση τις τεχνολογίες βιοσυντονισμού, πάνω σε θέματα πρόληψης, υγείας, ευεξίας και ομορφιάς, με φυσικά μέσα και εναλλακτικές θεραπείες, συνιστά τρόπους για την πλήρη αποκατάσταση της υγείας.
Βασική μέθοδος για να πετύχουμε τα παραπάνω, είναι ο Βιοσυντονισμός! Στηρίζεται στο φαινόμενο του συντονισμού και είναι μία καινοτόμος και σύγχρονη μέθοδος πρόληψης και θεραπείας των οξείων καταστάσεων, των χρόνιων και μακροχρόνιων ασθενειών (αυτοάνοσα, αλλεργίες κ.α.). Σύντομη και αποτελεσματική αποκατάσταση από τραυματισμούς και χειρουργεία, χωρίς χημική επιβάρυνση και χωρίς παρενέργειες.