Κατερίνα Παπανδρέου

Ενεργειακή Θεραπευτική και Ενεργειακή Ψυχοθεραπεία μέσω ενσωμάτωσης

Κατερίνα Παπανδρέου

Ενεργειακή Θεραπευτική και Ενεργειακή Ψυχοθεραπεία μέσω ενσωμάτωσης

Σχετικά με:  Κατερίνα Παπανδρέου

Είμαι η Κατερίνα Παπανδρέου. Γεννήθηκα στην Δράμα το 1964. Τόποι μου είναι η Εύβοια, η Ηλιούπολη στην Αθήνα, τα Κύθηρα, η Κρήτη, το Εκουαδόρ, η γη των Ινδιάνων προγόνων, τα βουνά, οι θάλασσες, τα δάση, οι ποταμοί, το φως πέρα από τα πέρατα του κόσμου. Από μικρή ήθελα να γίνω μπαλαρίνα, και ν’ ακούω και να βοηθώ τα πλάσματα γύρω μου. Έβρισκα και κρατούσα άρθρα και μαρτυρίες από εμπειρίες προηγούμενων ζωών, θανάτου, θεραπείας με τα χέρια, Ινδιάνικες φυλές και ιστορίες τους.

Σταδιακή συνειδητοποίηση τάσης για υγεία και ουσιώδη επικοινωνία. Σπούδασα διεύθυνση φωτογραφίας στην σχολή κινηματογράφου ‘ Λυκούργος Σταυράκος ‘. Η έκφραση της τέχνης ήλθε μέσα από τα κινηματογραφικά γυρίσματα, όπου εργάστηκα για 10 χρόνια ευτυχισμένη με την περιπέτεια, ως ουσιαστική βοηθός διευθυντή φωτογραφίας σε ποιοτικές ταινίες μεγάλου μήκους, μικρού μήκους και τηλεόραση. Εμβάθυνση στον συνδυασμό καλλιτεχνικής, πνευματικής και ακούραστης σωματικής ενεργοποίησης, μέσα από το μεγαλείο της ομαδικής συνεργασίας. Εκεί, στα γυρίσματα του ‘Ηνίοχου’ στα βουνά με τα έλατα, με τον αείμνηστο σοφό γέροντα σκηνοθέτη Αλέξη Δαμιανό και το πολύτιμο συνεργείο μας, μου έγινε ξεκάθαρη η επιθυμία και ανάγκη να ζω και να εργάζομαι στην φύση.

Εγκαθίσταμαι στην Κρήτη, σε χωριό κοντά στα Χανιά, μέσα στα δέντρα και τα νερά, φέρνοντας μαζί μου την ανείπωτη τότε, οδυνηρή εμπειρία της απώλειας του αγαπημένου μου συντρόφου και της επαφής μου με τον θάνατο….. Άπειρες ώρες θλίψης λειτούργησαν και ως διαλογισμοί, που άνοιξαν πιο συνειδητά το πνευματικό μου μονοπάτι σε τόπους ‘μαγικούς’, πέρα από την γνωστή εμβέλεια και τρόπους σκέψης του μυαλού.

Μύηση στο ‘REIKI’, συνειδητή πλέον επαφή με ενεργειακή θεραπεία με άγγιγμα χεριών, πρακτική, αχόρταγη μελέτη βιβλίων πνευματικής αλήθειας και αυτογνωσίας, βαθιές συγκινήσεις παγκόσμιου συντονισμού. Επέρχεται συνειδητοποίηση σώματος και υγείας.

Μύηση στον χορό, στα μονοπάτια του λευκού BUTOH, με αυτογνωσία της σωματικής κίνησης και αρχή εξερεύνησης περισσότερο ουσιαστικά αληθινών, παρά επιφανειακά ωραιοφανών τρόπων έκφρασης , εκ βαθέων ψυχής, συνείδησης, υποσυνείδητου και ασυνείδητου. Εδώ δίνεται άπλετος χώρος και χρόνος για έμπνευση αυθεντικής έκφρασης και μεταμόρφωσης, μέσα από την ποίηση του σώματος.

Μύηση και συνεργασία σε μουσικό σχήμα αυθεντικών Ινδιάνων των Άνδεων της Νότιας Αμερικής !!! Ξυπνά και αναβιώνει η Ινδιάνικη φύση μου, μία βαθειά παλιά μνήμη και συγκίνηση. Ακολουθούν άλλα 10 χρόνια ταξίδια σε Ευρώπη και Ασία, Εκουαδόρ Νότιας Αμερικής, συνοδεύοντας με το κρουστό μου τις Ινδιάνικες φλογέρες. Άκρατη ευτυχία, μαθήματα ζωής και επιβίωσης σε άγνωστες δύσκολες, συχνά επικίνδυνες καταστάσεις, εμπειρίες συμφιλίωσης, άνοιγμα νου και καρδιάς σε διαφορετικούς πολιτισμούς και τρόπους ζωής, μέσα από ομαδική συνεργασία με τα υπέροχα, αγαπημένα πλάσματα της φυλής Kichwa !!!

Παράλληλα μελετώ τα βιβλία ‘Hands of Light’ (‘Χέρια όλο Φως’) και ‘Light Εmerging’ (‘Το Φως της Ζωής’) της Barbara Brennan και αυθόρμητα κι ενστικτωδώς οδηγούμαι στην πιστοποιημένη, εξελιγμένη Σχολή στην Αυστρία ‘Barbara Brennan School of Healing Science’ (‘Σχολή Θεραπευτικής Επιστήμης Barbara Brennan’). Αρχικός σκοπός, η προσωπική μου αυτογνωσία και εξέλιξη. Νέοι κυριολεκτικά απίστευτοι κόσμοι και ορίζοντες ανοίγονται μπροστά μου, ποταμοί θαυμάτων, πρωτόγνωρες εμπειρίες καθώς λαμβάνω στοργή, κατανόηση, εμπιστοσύνη, χώρο για την ελευθερία μου, μύηση στην συχνότητα της αγάπης, γνώση του ανθρώπινου ενεργειακού πεδίου, τεχνικές θεραπείας, θησαυροί αυτογνωσίας και κατανόησης του τι και γιατί μας συμβαίνει, από απύθμενα βάθη. Με βάση την εμπειρία της προσωπικής μου κατανόησης, αποδοχής και αγάπης, εκπαιδεύομαι να μπορώ να κατανοώ, δέχομαι, εκτιμώ, αγαπώ, και συνεπώς να μπορώ να υποστηρίξω και να διευκολύνω και άλλους ανθρώπους στο δικό τους ταξίδι εσωτερικής εξερεύνησης, αυτοθεραπείας, αγάπης και εξέλιξης.

Κύκλοι Ινδιάνικοι και 6 χρόνια σπουδές στην σχολή Ενεργειακής Θεραπευτικής και Ψυχοθεραπείας μέσω Ενσωμάτωσης ( Body–Mind Psychotherapy) συμπληρώνονται, και νέα εποχή αρχίζει ως και σήμερα : Πρακτική πλέον στην διευκόλυνση διαδικασίας εμβάθυνσης των ανθρώπων, μαζί στα βάθη της ψυχής, με υποστήριξη, ενεργειακή αλληλεπίδραση, και συνεπώς πρόσβαση σε επίπεδα καρδιάς, αγάπης και ευχαρίστησης, με παρουσία στο παρόν. Αφιερωμένη και αφοσιωμένη με αγάπη στην αποστολή της ζωής μου, και στην κοσμική αποστολή.

Αποστολή της ζωής μας είναι που μαθαίνουμε να αγαπάμε τον εαυτό μας με τα καλά του και τα δύσκολά του, όταν αφουγκραζόμαστε τα ταλέντα μας και τα εκφράζουμε, όταν μαθαίνουμε να ζούμε όλο και πιο κοντά στο όπως μας αρέσει και ποθεί η ψυχή μας. Κοσμική αποστολή είναι όταν επικοινωνούμε και εκπέμπουμε την υγιή παρουσία μας στον κόσμο, όταν νοιώθουμε την σύνδεσή μας με όλα τα πλάσματα.

Αυτό είναι αγάπη και η αγάπη είναι η μεγαλύτερη θεραπευτική δύναμη στον κόσμο.

ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΓΙΕΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΕΝΑ ΥΓΙΕΣ ΣΥΝΟΛΟ.
BODY MIND PSYCHOTHERAPYΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕΣΩ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗΣ
Θεραπείες και εξ’αποστάσεως
Θεραπείες στα Ελληνικά, Αγγλικά, Ισπανικά
BODY-MIND PSYCHOTHERAPY

ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕΣΩ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗΣ

Ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος θεραπείας !!!!

Θεραπεία σημαίνει Υπηρεσία.

Θεραπευτής = Υπηρέτης = Βοηθός.

Ψυχοθεραπεία είναι η υπηρεσία-βοήθεια που προσφέρεται στον άνθρωπο που αποφασίζει να δεχτεί βοήθεια-συνεργασία στην εσωτερική του αναζήτηση, επαφή με την ψυχή και την ουσία του, ώστε να φωτιστούν γι αυτόν, περιοχές ανεξερεύνητες ως τώρα. Αυτές μπορεί να είναι σχετικές με το τι τον εμποδίζει να απολαμβάνει πλήρως την ζωή του, πως δημιουργεί την πραγματικότητα του, η πραγματική του ουσία σε βάθος, καθώς και τι προκαλεί και συντηρεί την οποιαδήποτε ασθένεια και επομένως πως φέρει και την δυνατότητα να την θεραπεύσει!

Ενσωμάτωση (σωματοποίηση) είναι η εστίαση της προσοχής μας στην αίσθηση των συναισθημάτων μας στο σώμα, ανά πάσα στιγμή στην κάθε παρούσα στιγμή, και η παρατήρηση τους χωρίς κριτική.
Όταν δίνουμε-παίρνουμε χώρο και χρόνο να βιώνουμε τις αισθήσεις στο σώμα, στην ουσία δίνουμε τον χώρο και τον χρόνο στην αυτόματη διαδικασία μεταστοιχείωσης των δυσάρεστων ενεργειών σε πραγματικές και λυτρωτικές .

Και αυτές φέρνουν μικρές και μεγάλες αλλαγές στην διαχείριση των θεμάτων μας, και κατά συνέπεια στην υγεία και την ζωή μας.
Η διαδικασία της θεραπείας μέσω ενσωμάτωσης λειτουργεί όπως η φυσική διαδικασία της γνωστής τάσης των φυσικών μετάλλων για αλχημική εξέλιξη σε Χρυσό.
Η Κβαντική Φυσική περιγράφει πώς η ουσία είναι η παρατήρηση. Με την παρατήρηση των συναισθημάτων στο σώμα, δημιουργείται μία απόσταση ανάμεσα στον παρατηρητή και τα συναισθήματα, επιτρέποντας έτσι να μπει αέρας και φως .

ΜΑΖΙ ΣΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ

« Πάλι θύμωσα, δεν θέλω να θυμώνω, δεν θέλω να φοβάμαι, θέλω να είμαι πάντα χαρούμενη…»

Μία διαρκής σύγκρουση με αυτό που πραγματικά νοιώθουμε σε κάθε παρούσα στιγμή, μία διαρκής προσπάθεια να νοιώθουμε κάτι άλλο από αυτό που νοιώθουμε, να είμαστε κάτι άλλο από αυτό που είμαστε, είναι που μας εξαντλεί και οδηγεί στην εξασθένιση του σώματος και τις ασθένειες. Δεν είμαστε μόνο το μυαλό και οι σκέψεις μας, που συνήθως τρέχουν στο παρελθόν και στο μέλλον, χάνοντας το παρόν και την πραγματικότητα. Το τι δηλαδή πραγματικά συμβαίνει τώρα.
Κατά την θεραπευτική μας συνάντηση, εστιάζουμε στο τι νοιώθω αυτή την στιγμή για το θέμα που με απασχολεί, το συναίσθημα μου. Το εντοπίζω ως αίσθηση στο σώμα. Μπορεί να είναι η ανησυχία, ο θυμός, ως ένα βάρος στο στήθος, σφίξιμο στο στομάχι, πνίξιμο στον λαιμό, πόνος στην καρδιά.
Καθώς μαζί, με τον σεβασμό, την διαίσθηση, την αγάπη και την ευγενική διευκόλυνση και υποστήριξη της Κατερίνας, δίνουμε χώρο και χρόνο στο τι νοιώθουμε στο σώμα, παρατηρούμε πώς η αίσθηση, η ενέργεια κινείται, και λίγο-λίγο μας οδηγεί σε μεγαλύτερα βάθη, φτάνει ως την πηγή της λύπης ή του φόβου.
Έτσι, έχει ήδη φωτιστεί, ό,τι παρέμενε μέχρι τώρα παραμερισμένο στο σκοτάδι.
Και εκεί γίνεται η συνειδητοποίηση του τι πραγματικά συμβαίνει στο βάθος της ψυχής μας.

Δίνουμε ακόμη περισσότερο χρόνο και χώρο, ώσπου σύντομα, με απλή παρατήρηση, απελευθερώνεται η ροή της ενέργειας, ησυχάζει το σύστημα μας και συμβαίνει από μόνη της η μεταστοιχείωση της αίσθησης μας, σε νέα, λυτρωτική κατάσταση. Το μυαλό του σώματος ξέρει καλά να κάνει την δουλειά του, η καρδιά ανοίγει, η εσωτερική γνώση, έμπνευση, καθοδήγηση, αγάπη και λάμψη της πραγματικής ουσίας μας, ενεργοποιούνται.

Η ευθυγραμμισμένη, γειωμένη ενέργεια, η κατανόηση, αποδοχή και η μαιευτική μέθοδος με αγάπη της θεραπεύτριας, διευκολύνει το ταξίδι στα βάθη της ψυχής, απ’ όπου αναβλύζει αυτόματα η ροή της ενέργειας, η αυθεντική μας ουσία και το φως, που απλώνεται παντού κυριολεκτικά και χειροπιαστά, αφού πραγματικά το νοιώθουμε στο σώμα !!!
Η μεταστοιχείωση μένει και αποθηκεύεται στην κυτταρική μνήμη του σώματος, στο νευροχημικό μας σύστημα. Έτσι προκύπτουν νέες συχνότητες ενέργειας μέσα μας και γύρω μας, που φέρνουν αλλαγές στον τρόπο που διαχειριζόμαστε τα συναισθήματα μας, τις καταστάσεις της ζωής μας, τις σχέσεις μας και τους ανθρώπους και ενέργειες γύρω μας. Επιτυγχάνεται σύνδεση και εξισορρόπηση της νοημοσύνης του σώματος με το μυαλό, που το βοηθά να είναι πιο ήρεμο και καθαρό.
Το σώμα μας, τα κύτταρα μας θυμούνται τις ιερές στιγμές της αλήθειας, ακόμα κι όταν το μυαλό ξεχνά.

Έτσι μαθαίνουμε πώς να «επιτρέπουμε» τα συναισθήματά μας αντί να τα πολεμάμε, να αποδεχόμαστε τον εαυτό μας στην ουσία και το τι πραγματικά συμβαίνει στο παρόν, και έτσι οδηγούμαστε στην θεραπεία μέσα από την αγάπη, γιατί η αγάπη είναι η μεγαλύτερη θεραπευτική δύναμη στον κόσμο. Μαθαίνουμε δηλαδή την αγάπη αντί για τον πόλεμο.

Και πώς λέτε να επηρεάζει αυτό την υγεία μας, την ζωή μας και τον κόσμο μας ???!!!

Δίνουμε έμφαση και προτεραιότητα στην πρακτική της γείωσης και στην διάσταση της πρόθεσης. Μαθαίνουμε ευθυγράμμισητης βαθειάς γνώσης του ποιος είμαι, του γιατί βρίσκομαι εδώ, και της ικανότητας μου να το πραγματοποιήσω εδώ στην γη. Έρχομαι δηλαδή « στα ίσα μου» και από αυτήν την στάση πράττω. Με την επανάληψη και πρακτική, η ευθυγράμμιση διαρκεί όλο και περισσότερο, και την ξαναβρίσκουμε όλο και πιο εύκολα όταν την χάνουμε. Μέχρι που γίνεται αυτόματα. Γιατί το σώμα, η νοημοσύνη του σώματος θυμάται εκεί που το μυαλό ξεχνά !

ΟΦΕΛΗ : Προσωπική ανάπτυξη και εξέλιξη, γνώση αυτοθεραπείας σε πνευματικό , συναισθηματικό και σωματικό επίπεδο, εμπειρία εμβάθυνσης και καθαρότητας, αντίληψη της πραγματικότητας και προσαρμογή σε αυτήν, βαθειά συνειδητοποίηση και ησυχία, ικανότητα εντοπισμού και απελευθέρωσης των εμποδίων, ευκολία, επίγνωση των αρετών, ποιοτήτων και της βαθειάς αληθινής ουσίας μας, βελτίωση υγιών σχέσεων, άνοιγμα καρδιάς στην ουσιαστική επαφή και αγάπη, ευχαρίστηση και ευημερία, εσωτερική ειρήνη και συμπόνοια, κατάσταση γαλήνης, ευγνωμοσύνης, ουσιαστική παρουσία, αίσθηση σύνδεσης και σκοπού στην ζωή, πνοή ειρήνης και αγάπης στον κόσμο.

« Αυτό που είναι ουσιαστικό είναι η συνειδητή σου παρουσία. Αυτή διαλύει το παρελθόν. Αυτή είναι ο μεταμορφωτικός παράγοντας. Έτσι, μην επιδιώκεις τόσο να καταλάβεις το παρελθόν, αλλά γίνε όσο πιο παρών μπορείς. Το παρελθόν δεν μπορεί να επιβιώσει όταν είσαι παρών. Μπορεί να επιβιώσει μόνο όταν είσαι απών.»

Eckhart Tolle «Η Δύναμη του Τώρα»

« Καλλιεργώντας ενσωμάτωση και εμπιστοσύνη στην σωματική μας νοημοσύνη,
μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτούς τους φυσικούς πόρους, για να προχωρήσουμε
μέσα από έντονες καταστάσεις της ζωής.

Πνευματικές λύσεις, σημαίνει ένα επίπεδο θεραπείας που μας επιστρέφει στην σωστή θέση
μας στο σύμπαν, σε μία αίσθηση ενότητας με τον κόσμο.
Ψυχολογικά προβλήματα προκύπτουν όταν δεν είμαστε σε θέση να προσαρμόσουμε την
δική μας διαδικασία ανάπτυξης στην ροή της ζωής γύρω μας, είτε αγνοώντας την, είτε
προσπαθώντας να την κατευθύνουμε αφύσικα.
Τα σώματα μας μπορούν να λειτουργήσουν ως μάρτυρες αυτής της διαδικασίας.
Τείνουν να μας ενημερώνουν όταν η ενέργεια μπλοκάρεται. Παρακολουθώντας την
αίσθηση της ροής μέσα από την δική μας εμπειρία, αποκτάμε έναν απτό τρόπο
αλληλεπίδρασης με τον εαυτό μας.

Η πρακτική της ενσωμάτωσης παρέχει μία εξαιρετική διαδρομή σε φαινομενικά
ανυπόστατα πρότυπα.
Αυτή είναι μία βασική αρχή της ενοποίησης-συνεργασίας σώματος και νου, αυτή η
ικανότητα να αγγίξουμε αρκετά βαθειά ώστε να συμπεριλάβουμε το σώμα, αλλά αρκετά
απαλά ώστε το μυαλό να ανοίξει και να απελευθερώσει την ήδη παγιωμένη του ταυτότητα
και θεώρηση του κόσμου.

Η ενσωμάτωση απαιτεί την δημιουργική ικανότητα να επιτρέψουμε την ζωή του σύμπαντος
να κινηθεί μέσα από το σώμα μας, να χρωματιστεί από την μοναδική μας προοπτική, και να
κινηθεί πίσω στον κόσμο.

Η εμπειρία της κυτταρικής συνείδησης και η συνοδευτική κατάσταση του νου, φαίνεται να
ενισχύει την έξυπνη συμπεριφορά και σκέψη.

Η συνειδητοποίηση και η δραστηριότητα του σώματος μπορεί να υποστηρίξει το νευρικό
σύστημα, ώστε να μην γίνεται υπερβολικό και καταπιεστικό.»

Από το βιβλίο «Body-Mind Psychotherapy»
Susan Aposhyan

Φωτογραφίες

0  Κριτικές

Ερωτήσεις

No query answered yet.