VITASCAN

Κέντρο Ανάλυσης Υγείας - Εναλλακτικές Θεραπείες

VITASCAN

Κέντρο Ανάλυσης Υγείας - Εναλλακτικές Θεραπείες

Σχετικά με:  VITASCAN

Η εταιρεία VITASCAN, με έδρα το Μαρούσι, Μενελάου 15 – 2ος όροφος, στον σταθμό Νερατζιώτισσα, είναι Κέντρο Συμπληρωματικής και Εναλλακτικής Θεραπευτικής και Ανάλυσης Υγείας του ανθρώπινου οργανισμού το οποίο απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους ηλικίας άνω των 2 ετών. Για εξετάσεις και θεραπείες χρησιμοποιείται αποκλειστικά η μέθοδος του Βιοσυντονισμού (δες ανάλυση πιο κάτω). Σε ότι αφορά στις εξετάσεις και θεραπείες με Βιοσυντονισμό, αυτές μπορεί να πραγματοποιηθούν σε όλους εκτός εγκύων γυναικών και ανθρώπων με βηματοδότη.
Το 2011 είναι η πρώτη χρονιά λειτουργίας του Κέντρου στην Αθήνα.
Η Vitascan χρησιμοποιεί την γερμανική τεχνολογία Vitascanning, μέσω της συσκευής Valeom, Χρησιμοποιούμε επίσης τις Αμερικανικής τεχνολογίας συσκευές Asyra και Quest4, καθώς και τη Βρετανική e-Lybra και Ρώσικη/Κινέζικη Quantum, και άλλες συσκευές, η κάθε μία εκ των οποίων είναι χρήσιμη σε διάφορες εξετάσεις ή θεραπείες.

Φιλοσοφία
Η συνέπεια, η ευθύνη και ο σεβασμός προς τον εξεταζόμενο, αποτελούν την βάση της λειτουργίας του Κέντρου μας, ενώ ο σύγχρονος επιστημονικός και τεχνολογικός του εξοπλισμός διασφαλίζουν στο μέγιστο την ποιότητα
και αξιοπιστία των αποτελεσμάτων.

Α. ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

1. Ομοιοπαθητική

Η Ομοιοπαθητική είναι:

 • Ασφαλής θεραπευτική πράξη για όλες τις ηλικίες: από βρέφη έως και υπερήλικες.

 • Αφορά στη θεραπεία του συνόλου του οργανισμού του ανθρώπου, όχι μόνο σε σωματικό, αλλά και σε ψυχολογικό ή και σε διανοητικό επίπεδο.

 • Τα αποτελέσματά της είναι μόνιμα.

 • Τα σκευάσματα που συνταγογραφούνται δεν είναι “placebo” (εικονικά φάρμακα) και είναι κατά κανόνα αρκετά οικονομικά (δεν καλύπτονται από ασφαλιστικούς φορείς υγείας).

 • Δεν έχει τοξικές ή άλλες παρενέργειες, δεν προκαλεί εξαρτήσεις ή εθισμούς.


Η θεραπεία με την Ομοιοπαθητική είναι (σε αντίθεση με την κλασική ιατρική) εξατομικευμένη. Αυτό σημαίνει ότι δεν συγκεντρώνονται φυσικά συμπτώματα τα οποία ομαδοποιούνται και τους δίνεται ένα όνομα π.χ. καρδιακή ανεπάρκεια και στη συνέχεια συνταγογραφούνται σκευάσματα για την καρδιακή ανεπάρκεια. Αντίθετα, συλλέγονται στοιχεία φυσικών, ψυχολογικών και διανοητικών συμπτωμάτων του ασθενούς καθώς επίσης και στοιχεία κληρονομικότητας κλπ, εκτιμάται η κατάστασή του καισυνταγογραφούνται σκευάσματα πάνω στα προβλήματα αυτά τα οποία είναι δυνατό να διαφέρουν από ασθενή σε ασθενή.
Η Ομοιοπαθητική έχει τις ρίζες της στον πρώτο Έλληνα θεραπευτή, τον Ιπποκράτη ο οποίος δεν εντοπίζει τη νόσο στα όργανα. Θεωρεί πως ο άρρωστος αποτελεί ενιαία ψυχοσωματική οντότητα και ότι ή αρρώστια διέπεται από φυσικούς νόμους. Ο θεραπευτής, λοιπόν, υποβοηθά τη θεραπευτική δύναμη της φύσης και έτσι ο ασθενής αντιμετωπίζεται με μία εντελώς διαφορετική οπτική.

Με την σημερινή της εικόνα και θεωρία, η Ομοιοπαθητική ιδρύθηκε από τον αρχικά ιατρό, στη συνέχεια μεταφραστή ιατρικών συγγραμμάτων και τελικά (πρώτο) ομοιοπαθητικό Κρίστιαν Φρίντριχ ΣάμουελΧάνεμαν (1755 –1843) τον 19ο αιώνα. Οι έρευνές του οδήγησαν στη θεμελιώδη αρχή της Ομοιοπαθητικής, σύμφωνα με την οποία «τα όμοια θεραπεύουν τα όμοια», προτείνοντας πως οι ασθένειες θεραπεύονται με τη χορήγηση φαρμάκων που όταν χορηγούνται σε υγιείς οργανισμούς προκαλούν τα ίδια συμπτώματα με αυτά των ασθενειών.
Σήμερα η Ομοιοπαθητική ασκείται σε σχεδόν ολόκληρο τον κόσμο. Σε πολλά δε κράτη είναι η κύρια θεραπευτική μέθοδος (Κ.Αμερική, Ινδία κλπ). Στην Ευρώπη είναι ευρέως διαδεδομένη πρακτική ακόμα και σε κλινικές στην Γαλλία και στην Αγγλία, αλλά και στην Γερμανία, Πορτογαλία κλπ.
Τον τελευταίο καιρό σε Ελλάδα, Ευρώπη αλλά και στον κόσμο όλο βλέπουμε μια αναστάτωση για την εξάπλωση της Ομοιοπαθητικής. Οι Φαρμακευτικές, που δεν μπορούν να πλουτίσουν με τα ομοιοπαθητικά φάρμακα, πολύ απλά γιατί όλα κοστίζουν το ίδιο και είναι φτηνά, οι αλλοπαθητικοί γιατροί που χάνουν πελάτες, αλλά και οι κυβερνήσεις που άγονται και φέρονται από συμφέροντα, και άλλοι που στον οίστρο τους ή στην άγνοια ή αμάθειά τους, πολεμούν λυσσαλέα την τέχνη της Ομοιοπαθητικής. Θα κατορθώσουν να την σιωπήσουν, να τη σβήσουν; Εμείς θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας να κρατάμε, αυτούς που μας εμπιστεύονται, υγιείς, όπως όλοι οι συνάδερφοι που προσπαθούν και το πετυχαίνουν με εξαιρετικά μεγάλη αποτελεσματικότητα εκατοντάδες χρόνια τώρα. Δείτε ένα σχετικό trailer και αν μπορέσετε, όλη την ταινία "JustoneDrop": https://www.youtube.com/watch?v=7vYtTimDlQI
Στο Κέντρο μας ασκείται η Ομοιοπαθητική από τον κ. Χρήστο Πασιόπουλο, θεραπευτή Ομοιοπαθητικής, Ιριδολόγο, Ηλεκτροβελονιστή, Βοτανοθεραπευτή, αλλά και από άλλους συνεργάτες Ομοιοπαθητικούς θεραπευτές. Ακολουθούμε τη Σύγχρονη Ομοιοπαθητική, χωρίς να παραβλέπουμε και τα οφέλη της Κλασσικής. Πιστεύουμε στη φυσική διαβίωση, άσκηση, σωστή διατροφή και στην επάρκεια του οργανισμού σε βιταμίνες ιχνοστοιχεία, αμινοξέα, συνένζυμα κλπ.
Η διάρκεια της πρώτης επίσκεψης είναι περίπου ½ με 1 ώρα. Καλό θα είναι να έχετε στα χέρια σας τις πιο πρόσφατες ιατρικές εξετάσεις. Στη συνέχεια και αναλόγως θεραπείας ή είδους παρακολούθησης, οι επισκέψεις μπορεί να είναι εβδομαδιαίες (οξέα περιστατικά), μηνιαίες (χρόνια περιστατικά), ή εξαμηνιαίες/ετήσιες (συντήρηση).

2. Βιοσυντονισμός

Βιοσυντονισμός, είναι ένας γενικός όρος που παραδοσιακά χρησιμοποιείται για να περιγράψει την αλληλεπίδραση μεταξύ του βιολογικού πεδίου ενός ζωντανού οργανισμού και συγκεκριμένων συχνοτήτων που αντιστοιχούν στο βιολογικό αυτό πεδίο. Υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί τύποι βιοσυντονισμού που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής αυτού του όρου. Είναι μια μέθοδος που χρησιμοποιείται για τη «διάγνωση» της νόσου ή ιατρικής πάθησης που βασίζεται σε ηλεκτρομαγνητικά κύματα. Για να είμαστε πιο ακριβείς, θα λέγαμε ότι με τον βιοσυντονισμό βρίσκουμε τις ανισορροπίες στην βιολογική οντότητα ενός οργανισμού. Στη συνέχεια και με βάση την διαφορική διάγνωση (διάγνωση που βασίζεται σε στατιστικά στοιχεία), υποδεικνύεται η πιο πιθανή αιτία ανισορροπίας (νόσος) του εξεταζόμενου οργανισμού. Επίσης μπορεί να χρησιμοποιείται για τη θεραπεία καταστάσεων που σχετίζονται με μη ομαλά ηλεκτρομαγνητικά κύματα συμπεριλαμβανομένου του πόνου, πονοκεφάλους, ημικρανία, κυκλοφορικό, και ασθένειες του δέρματος.

Αρχές λειτουργίας: Ο Βιοσυντονισμός βασίζεται στις αρχές της θεωρίας του MaxPlank (φυσικός, κάτοχος Νόμπελ Φυσικής το 1918 - Κβαντική μηχανική).
Μέχρι τις αρχές του προηγούμενου αιώνα υπήρχε μόνο η Νευτώνεια εξήγηση στην μηχανική των σωμάτων η οποία πλέον γνωρίζουμε ότι ισχύει μόνο σε σωματίδια ορισμένων διαστάσεων (κυρίως ορατά με γυμνό οφθαλμό) και μεγαλύτερα. Η Κβαντική Μηχανική (ή Κβαντική Φυσική ή Κβαντομηχανική), είναι αξιωματικά θεμελιωμένη θεωρία της Φυσικής, που αναπτύχθηκε με σκοπό την ερμηνεία φαινομένων που η Νευτώνεια μηχανική αδυνατούσε να περιγράψει. Η κβαντομηχανική περιγράφει τη συμπεριφορά της ύλης στο μοριακό, ατομικό και υποατομικό επίπεδο. Ο όρος κβάντο (quantum, μικρή ποσότητα - προέρχεται από τη λέξη quantus που στα Λατινικά σημαίνει πόσο) αναφέρεται σε διακριτές μονάδες που χαρακτηρίζουν συγκεκριμένες φυσικές ποσότητες, όπως η ενέργεια ενός ατόμου ύλης σε κατάσταση ηρεμίας.
Η κβαντομηχανική είναι μια θεωρία της φυσικής μηχανικής. Θεωρείται πιο θεμελιώδης από την κλασική μηχανική, καθώς εξηγεί φαινόμενα που η κλασική μηχανική και η κλασική ηλεκτροδυναμική αδυνατούν να αναλύσουν, όπως:

 • Την κβάντωση (διακριτοποίηση) πολλών φυσικών ποσοτήτων, όπως για παράδειγμα την κίνηση του ηλεκτρονίου μόνο σε συγκεκριμένες ενεργειακές τροχιές σε ένα άτομο.

 • Τον κυματοσωματιδιακό δυϊσμό, δηλαδή την εκδήλωση, σε ορισμένες περιπτώσεις, κυματικής συμπεριφοράς από σωματίδια ύλης, κυρίως ηλεκτρόνια.

 • Τον κβαντικό εναγκαλισμό, που σχετίζεται με την περιγραφή της κατάστασης ενός συστήματος από επαλληλία καταστάσεων.

 • Το φαινόμενο σήραγγας, χάρη στο οποίο σωματίδια μπορούν να υπερπηδήσουν φράγματα δυναμικού και να βρεθούν σε περιοχές του χώρου απαγορευμένες από την κλασική μηχανική.


Θεωρείται επίσης θεμελιώδης επειδή σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, για παράδειγμα όταν μελετώνται μακροσκοπικά σώματα, οι νόμοι που περιγράφουν τα κβαντικά φαινόμενα συγκλίνουν με τους νόμους της κλασικής μηχανικής, κι έτσι η δεύτερη θεωρείται οριακή περίπτωση της πρώτης. Η περίπτωση αυτή είναι γνωστή ως αρχή της αντιστοιχίας, που αρχικά διατύπωσε ο Νιλς Μπορ.
Η κβαντομηχανική σε έναν αιώνα πειραματισμού δεν έχει διαψευστεί. Κρύβεται πίσω από πολλά φυσικά φαινόμενα και ιδιαιτέρως τα χημικά φαινόμενα καθώς και τη φυσική της στερεάς κατάστασης. (απόσπασμα από Βικιπαίδεια)

Χρήσεις: Ο Βιοσυντονισμός κατά βάση προσδιορίζει επιβαρύνσεις σε ιστούς ή όργανα του ανθρώπινου οργανισμού.
Επίσης με την στοχευόμενη παροχή ηλεκτρομαγνητικού σήματος, μέσα από τους μεσημβρινούς του ανθρώπινου σώματος, λαμβάνει και μετρά τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα που εκπέμπονται από συγκεκριμένους ιστούς και όργανα ενός ανθρώπου. Η συσκευή προσδιορίζει τα «ανώμαλα» κύματα, τα οποία συνδέονται με μια νόσο. Στη συνέχεια «ομαλοποιεί» τα κύματα. Τα κανονικοποιημένα κύματα στη συνέχεια αποστέλλονται πίσω στο οργανισμό για την αντιμετώπιση της κατάστασης.
Δεν υπάρχουν ακόμη επιστημονικές μελέτες ότι ο Βιοσυντονισμός είναι ένας ακριβής δείκτης ιατρικών συνθηκών ή ασθενειών ή μια αποτελεσματική θεραπεία για οποιαδήποτε κατάσταση.
Εντούτοις, ο Βιοσυντονισμός μπορεί να αποτελέσει μία συμπληρωματική μέθοδο θεραπείας τόσο στις εναλλακτικές θεραπείες όσο και στην κλασσική ιατρική.

Εφαρμογές: Ο Βιοσυντονισμός εφαρμόζεται για την έγκαιρη διάγνωση αλλά και πρόληψη ασθενειών. Βοηθά στις εξής περιπτώσεις:

 

Εκτίμηση της κατάστασης της υγείας των οργάνων

 • Διατροφική Δυσανεξία

 • Αλλεργίες

 • Περιβαντολλογικές επιβαρύνσεις

 • Επάρκεια θρεπτικών ουσιών

 • Ομοιοπαθητικά σκευάσματα

 • Ανίχνευση βιταμινών

 • Ανίχνευσηιχνοστοιχείων και μετάλλων

 • Ανίχνευσηορμονών

 • Ανίχνευσηενζύμων

 • Ανίχνευση βακτηρίων, παρασίτων&μυκήτων


Παρενέργειες: Δεν υπάρχουν επαρκείς πληροφορίες για παρενέργειες. Ωστόσο, δεδομένου ότι ο Βιοσυντονισμός είναι μια μη επεμβατική πρακτική, δεν αναμένεται να προκαλέσει βλάβες. Εξάλλου πολλές σύγχρονες ιατρικής πρακτικής εξετάσεις που γίνονται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο (ηλεκτροκαρδιογράφημα, ηλεκτροεγγεφαλογράφημα κλπ) δεν έχουν κατηγορηθεί για παρενέργειες.
Εγκυμοσύνη και θηλασμός: Δεν υπάρχει αρκετή πληροφόρηση για τη χρήση του βιοσυντονισμού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού, οπότε συνιστάται να αποφεύγεται η χρήση Βιοσυντονισμού από εγκύους.

Σε ποιους απευθύνεται: Ο Βιοσυντονισμός προσφέρει μια πολύ εξατομικευμένη προσέγγιση στον οργανισμό του κάθε αρρώστου. Εφαρμόζεται σε όλες τις ηλικίες, από νεογέννητα παιδιά έως και ηλικιωμένους (βαθειά γεράματα), καθώς επίσης και σε ζώα.
Εξαιρούνται όσοι α) έχουν βηματοδότη, β) έχουν μεταλλικά εμφυτεύματα στα οστά (τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιούνται μη μεταλλικά εμφυτεύματα, συνήθως από τιτάνιο, που δεν δημιουργούν προβλήματα στην εξέταση), καθώς και γ) εγκύους.

Εξοπλισμός Βιοσυντονισμού:  Από τις αρχές του 20ου αιώνα, γιατροί με ανησυχίες και αναζητήσεις για εναλλακτικές, έναντι των κλασσικών μεθόδων, εξετάσεις, ξεκίνησαν έρευνες διάγνωσης με ηλεκτρομαγνητισμό. Αργότερα, πανεπιστήμια της Σοβιετικής Ένωσης ανέπτυξαν σε σημαντικό βαθμό την Ηλεκτροδιάγνωση / Βιοσυντονισμό και την χρησιμοποίησαν εκτενώς στο διαστημικό τους πρόγραμμα. Μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης, τη συγκεκριμένη τεχνολογία αγόρασαν αμερικάνικες και γερμανικές εταιρείες (κυρίως), οι οποίες με την βοήθεια πανεπιστημίων απ’ όλο τον κόσμο ανέπτυξαν, για πάνω από 20 χρόνια, για να την φτάσουν στη μορφή που έχει σήμερα.

Η Ηλεκτροδιάγνωση / Βιοσυντονισμός δεν είναι άγνωστη στον ιατρικό κόσμο. Το καρδιογράφημα (ECG) και το εγκεφαλογράφημα (EEG) είναι μόνο δύο από τις αρκετές εφαρμογές της που είναι ευρέως αποδεκτές και εφαρμόσιμες στην ιατρική τις τελευταίες δεκαετίες. Με την εξέλιξη της τεχνολογίας, φτάσαμε να έχουμε στα χέρια μας και να χρησιμοποιούμε με επάρκεια, τέτοια γενικά μηχανήματα ηλεκτροδιάγνωσης.
Η εταιρεία μας διαθέτει αρκετούς τέτοιους εξοπλισμούς, όπως: VITASCANNINGVALEOM, e-LYBRA, QUEST4, ASYRA, QUANTUM, AQULIFE, LIFEDETOXκλπ

Συχνές ερωτήσεις

 • Με τη συγκεκριμένη εξέταση εκτίθεμαι σε κάποιο κίνδυνο;


Όπως ήδη αναφέραμε, ο βιοσυντονισμός είναι ακίνδυνος. Γίνεται αναίμακτα και ανώδυνα, χωρίς χρήση ακτινοβολίας. Στον εξεταζόμενο πραγματοποιείται μια πολύ μικρής έντασης ηλεκτρική σάρωση (μεταξύ 0,1 Hz και 100 Hz), απ' την οποία λαμβάνονται στοιχεία ταλάντωσης των εξεταζόμενων οργάνων.

 • Ποια είναι η διαδικασία που ακολουθείται;


Η διαδικασία είναι πολύ σύντομη και απλή. Ο εξεταζόμενος κάθεται χαλαρά σε μια πολυθρόνα, φορά ακουστικά (ακούγονται κάποιοι μονότονοι ήχοι που ενεργοποιούν συγκεκριμένα σημεία του οργανισμού, σημεία που ελέγχουμε) και ακουμπά τις παλάμες των χεριών σε δύο πλάκες-ηλεκτρόδια, από τις οποίες περνά πολύ χαμηλής συχνότητας και ανεπαίσθητο από τον οργανισμό ρεύμα (ηλεκτρομαγνητικό). Μ' αυτόν τον τρόπο σαρώνονται (scan) τα επιλεχθέντα όργανα περίπου 30 κάθε φορά (αναλόγως της εκτίμησης του θεραπευτή και των προβλημάτων του ασθενή). Η σάρωση(scanning) αυτή καθαυτή κάθε οργάνου διαρκεί 10-15 δευτερόλεπτα, και η συνολική σάρωση δεν ξεπερνά τα 5-6 λεπτά της ώρας. Η συνολική διαδικασία, δεν ξεπερνάει τα 45-60 λεπτά της ώρας και συμπεριλαμβάνει εκτός της σάρωσης (scanning) και τον σχολιασμό των ευρημάτων.

 • Ο Βιοσυντονισμός μάς δίνει διαγνώσεις;


Ο Βιοσυντονισμός δεν κάνει διαγνώσεις με τον όρο που χρησιμοποιείται από την κλασσική ιατρική. Μπορεί να αποκαλύψει επιβάρυνση σε κάποιο όργανο του σώματος, αλλά δεν μπορεί να προσδιορίσει με ακρίβεια το μέγεθος της βλάβης. Τα αποτελέσματα της σάρωσης για τυχόν επιβαρύνσεις αναλύονται και εξηγούνται επί τόπου από τον θεραπευτή (Ομοιοπαθητικό) του Κέντρου μας, με όσο το δυνατό μεγαλύτερη λεπτομέρεια. Σε περίπτωση των τυχόν επιβαρύνσεων ο εξεταζόμενος παραπέμπεται, αν θεωρηθεί απαραίτητο, σε εξειδικευμένο γιατρό (αναλόγως ευρημάτων) για περαιτέρω εξετάσεις και διερεύνηση των ευρημάτων.

 • Ο Βιοσυντονισμός προτείνει θεραπείες;


Ο Βιοσυντονισμός μπορεί να αποτελέσει μία συμπληρωματική μέθοδο θεραπείας τόσο στις εναλλακτικές θεραπείες όσο και στην κλασσική ιατρική.

Θα χρειαστεί να γίνει επανεξέταση κι αν ναι πόσο συχνά;Επειδή το περιβάλλον που ζούμε, οι συνήθειες που ακολουθούμε, τα απρόοπτα που μας τυχαίνουν, στις περισσότερες των περιπτώσεων αλλάζουν καθημερινά, έτσι και η υγεία μας ακολουθεί αυτή την δυναμική κατάσταση, όπου βελτιώνεται ή χειροτερεύει ανάλογα με τις περιστάσεις. Καλό είναι λοιπόν, σε τακτά χρονικά διαστήματα (ανά 3 ή 6 μήνες) να ελέγχουμε την λειτουργία του οργανισμού μας, για να μπορούμε να κάνουμε τις διορθωτικές κινήσεις που θα μας κρατούν σε φόρμα, με ενέργεια και καλή διάθεση. Γι' αυτό το λόγο προτείνεται ο τριμηνιαίος επανέλεγχος του οργανισμού από το κέντρο μας.

3. Ανθοϊάματα Dr. E. Bach

 

Έντουαρντ Μπαχ (EdwardBach) 1886-1936
Άγγλος γιατρός (παθολόγος-βακτηριολόγος) και ερευνητής, του οποίου η φήμη πέρασε στην ιστορία χάρη στην ανακάλυψη 7βασικών εμβολίων, που έσωσαν χιλιάδες ανθρώπους κατά την επιδημία της γρίπης το 1918. Μετά από άσκηση 20 χρόνων της κλασσικής ιατρικής, ο DrΜπαχ,το 1939 εγκαταλείπει την καριέρα του στην ιατρική και αφοσιώνεται στην ανακάλυψη των ιαμάτων και στην τελειοποίηση της εναλλακτικής μεθόδου θεραπείας, αναγνωρίζοντας ότι δεν μπορεί να Βοηθήσει τους ασθενείς του σε όλα τα επίπεδα. Αντιλαμβάνεται πόσο σημαντικός παράγοντας είναι ο ψυχολογικός στην ίαση μιας ασθένειας και ότι η σύγκρουση ανάμεσα στην ψυχή και την προσωπικότητα είναι η μοναδική αιτία της ασθένειας.
Βάζει ως σκοπό της ζωής του να βρει την αληθινή θεραπεία για τους ασθενείς του και το πετυχαίνει βρίσκοντας τη λύση μέσα από την ίδια τη φύση. Ανακαλύπτει πως κάποια φυτά έχουν ευεργετική επίδραση στον ψυχισμό των ασθενών του, κάτι που επισπεύδει και την ίασή τους. Με αυτό τον τρόπο ο Dr.Bach ορίζει38 αρνητικές ψυχικές καταστάσεις (η καθεμία αντιστοιχεί σε ένα από τα 38 ανθοϊάματα), σαν τις πιο χαρακτηριστικές της ανθρώπινης φύσης. Τις ομαδοποίησε επτά κύριες ομάδες, σύμφωνα με την ψυχική αντίδραση του ανθρώπου στη δεδομένη στιγμή, που είναι οι εξής: "Φόβος", "Ανασφάλεια", "Έλλειψη Ενδιαφέροντος", "Απομόνωση", "Υπερευαισθησία", "Υπερβολή", "Απόγνωση".
Τα ανθοϊάματα παράγονται από άνθη φυτών, θάμνων και δένδρων. Ο συνήθης τρόπος παρασκευής είναι αυτός της ηλιακής μεθόδου, όπου τα επιλεγμένα άνθη μένουν για τρεις ώρες σε νερό πηγής κάτω απ' τον ήλιο. Κατόπιν τα άνθη αφαιρούνται και το ενεργοποιημένο νερό αναμειγνύεται με αλκοόλ. Σε άλλες περιπτώσεις τα άνθη βράζονται στο νερό πηγής. Το αποτέλεσμα και των δύο μεθόδων είναι το μητρικό ίαμα. Στη συνέχεια, αυτό το μητρικό ίαμα διαλύεται για να δώσει τα μπουκαλάκια που πουλιούνται στην αγορά. Τονίζουμε ότι δεν περιέχουν φυσικές ή χημικές ουσίες.

Ανθοθεραπεία με τα ιάματα του Μπαχ: Για την επιλογή του καταλληλότερου ανθοϊάματος, είναι σημαντικό να προηγηθεί μία συνεδρία με τον ειδικό θεραπευτή κατά την οποία προσπαθεί να μάθει στοιχεία για το χαρακτήρα του και να ξεκλειδώσει κατά κάποιο τρόπο το ψυχισμό του, ώστε να του δώσει τη σωστή για το χαρακτήρα του συνταγή-θεραπεία. Κάθε συνταγή αποτελείται από μια σειρά ανθοϊαμάτων, τα οποία αντιστοιχούν σε συναισθήματα και αντιδράσεις, έτσι όπως περιγράφονται. Γι αυτό για την επιλογή μιας σωστής θεραπείας είναι πολύ σημαντικό να αναγνωρίζει ο «ασθενής» το πώς ακριβώς αισθάνεται.
Είναι σημαντική η συμβουλή του ειδικού θεραπευτή προκειμένου να υπάρχουν σωστά και γρήγορα αποτελέσματα. Αν κάποιος κάνει μόνος του επιλογή των ανθοϊαμάτων μπορεί να εντείνει κάποιο συναίσθημα, δηλαδή να αισθανθεί μεγαλύτερο φόβο πχ. Αλλά δεν υπάρχει καμία περίπτωση κινδύνου εάν πάρει κανείς μόνο ένα ανθοΐαμα, καθώς είναι απολύτως ασφαλή, χωρίς χημικές ουσίες. Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί είναι απλά το συγκεκριμένο ίαμα να μην δουλέψει.

Σε ποιους απευθύνονται: Τα ανθοϊάματα Μπαχ δίνονται άφοβα σε μωρά, εγκύους, ηλικιωμένα άτομα, ζώα, ακόμα και φυτά. Δεν αντιδοτούν άλλη θεραπευτική αγωγή. Αντιθέτως την συμπληρώνουν, την ενισχύουν και επιταχύνουν την ίαση ενεργοποιώντας τον αμυντικό μηχανισμό του οργανισμού ισορροπώντας τα αρνητικά συναισθήματα
Πρόσφατες μελέτες σχετικά με τη σχέση μεταξύ συναισθημάτων και ανοσοποιητικού συστήματος υποστηρίζουν την άποψη ότι η συναισθηματική και η σωματική υγεία συνδέονται. Όλο και περισσότεροι ειδικοί της υγείας συμφωνούν με την άποψη ότι ένας υγιής νους διασφαλίζει ένα υγιές σώμα. Τα ανθοϊάματα Bach μπορούν να βοηθήσουν στον έλεγχο των συναισθημάτων και στην καλύτερη απόλαυση της ζωής.
Καταθέτουμε μερικές μαρτυρίες ανθρώπων που δοκίμασαν να θεραπευτούν με ανθοϊάματα:
«Ζω χρόνια δίπλα σε έναν σύζυγο με σκλήρυνση κατα πλάκας. Τα προβλήματα πολλά και η δική μου ψυχολογία σε πολύ κακή κατάσταση μέχρι που ανακάλυψα το Gorse. Άλλαξε η ζωή μου άρχισα να βλέπω ένα «φως» στο βάθος του τούνελ». TeresaMunro, London
«Βρίσκω ότι το ανθοΐαμαCherryPlum είναι πολύ χρήσιμο για να ηρεμεί τα νεύρα του γιου μου που είναι υπερενθουσιώδης, ενώ το Larch βελτιώνει την αυτοπεποίθηση της κόρης μου. Νομίζω ότι RescueRemedy είναι απαραίτητο για όλους τους γονείς, ιδιαίτερα στις περιόδους άγχους και εξετάσεων», DianeDashfield, 35, Essex
«Βρήκα ένα σκύλο χτυπημένο στην άκρη του δρόμου, τον πήρα σπίτι μου σε κακή κατάσταση. Αφού του δώσαμε τις πρώτες βοήθειες στον κτηνίατρο που τον πήγα, μου εξήγησε ότι δεν πρόκειται να ζήσει για πολύ, άρχισα να του βάζω RescueRemedy για δύο εβδομάδες στο νερό που έπινε. Ξαφνικά μια μέρα, εκεί που το σκυλί δεν μπορούσε να κινηθεί ούτε καν να κάνει την ανάγκη του, σηκώθηκε κι άρχισε να κινείται. Σιγά σιγά ο Ποπάϋ ανέκτησε πάλι τις δυνάμεις του και σήμερα είναι ακόμα μαζί μου, υγιέστατος!», Όλγα Γκουνή, Αθήνα

Συχνές ερωτήσεις

 • Από που μπορεί κανείς να προμηθευτεί τα ιάματα Μπαχ;


Από τον ειδικό θεραπευτή, από τα φαρμακεία και τα καταστήματα ειδών υγιεινής διατροφής.

 • Ποια είναι η δοσολογία και πως τα χρησιμοποιώ;


Υπάρχουν δύο τρόποι για να τα χρησιμοποιήσετε. Ο πρώτος είναι, να τα πιείτε αδιάλυτα, ρίχνοντας όσες σταγόνες σας συμβουλέψει ο θεραπευτής σας κατευθείαν στο στόμα. Εναλλακτικά μπορείτε να ρίξετε όσες σταγόνες σας προτείνει ο θεραπευτής σε 1 λίτρο νερό και να το πίνετε όλη την ημέρα.

 • Πότε θα αρχίσω να βλέπω αποτελέσματα;


Αυτό εξαρτάται από το πόσο βαθύ είναι αυτό που θέλετε να θεραπεύσετε. Αν είναι κάτι που σας απασχολεί για μήνες, τότε θα χρειαστούν μερικές εβδομάδες για να αρχίσουν τα Μπαχ να λειτουργούν. Αν είναι κάτι πιο επιφανειακό, μπορεί να δείτε αποτελέσματα σε λίγες μέρες ή ακόμα και αμέσως. Πάντως σε κάθε περίπτωση, αν δεν δείτε κάποια αποτελέσματα σε δύο εβδομάδες, τότε μάλλον διαλέξατε ιάματα που δεν είναι για την περίπτωσή σας. Τα Μπαχ πάντα λειτουργούν, αρκεί να διαλέξουμε τα σωστά. Αν έχετε αμφιβολίες, μπορείτε να συμβουλευτείτε κάποιον που εξασκεί αυτή τη θεραπευτική μέθοδο.

 • Έχουν παρενέργειες ή αλληλεπιδράσεις με άλλα φάρμακα;


Τα ιάματα Μπαχ δεν έχουν καμία παρενέργεια ή αλληλεπίδραση με άλλα φάρμακα και είναι απολύτως ασφαλή για όλους γιατί δεν έχουν χημικές ουσίες. Ακόμα και σε υπέρβαση της δοσολογίας δεν υπάρχει κανένας φόβος.

 

 • Άλατα Schuessler


 

Τι είναι τα άλατα Schuessler;
Τα SchuesslerSalts (άλατα Schuessler, ή ιστικά άλατα, ή βιοχημικά άλατα) από μόνα τους αποτελούν μια ξεχωριστή κατηγορία ομοιοπαθητικών φαρμάκων. Είναι δηλαδή ένα ανεξάρτητο θεραπευτικό σύστημα στα πλαίσια της Ομοιοπαθητικής. Τα άλατα αυτά είναι δομικά στοιχεία των ομοιοπαθητικών σκευασμάτων, ανόργανα στοιχεία (Ca, Fe, Mg, Na, K, S, F, Cb, Cu, Pb, Si, Li, Zn, Cr κλπ) που βρίσκονται στην φύση και στον ίδιο μας τον οργανισμό. Χορηγούνται δε σε χαμηλές δυναμοποιήσεις, συνήθως 6ή 12Χ,αλλάκαι3Χ όταν πρόκειται για κρέμες εξωτερικής εφαρμογής. Καλό είναι να τα προμηθευόμαστε σε σκόνη (συσκευασία 25ή 50g)και όχι σε σφαιρίδια ή κάψουλες. Τα Ομοιοπαθητικά φαρμακεία τα παρασκευάζουν με λειοτρίβιση και όχι με εμβροχή.

Ποια είναι τα SchuesslerSalts;
Η εξέλιξη της ομοιοπαθητικής αυξάνει τον αριθμό τους συνεχώς, αλλά κατά κύριο λόγο χρησιμοποιούμε δώδεκα:

 • Calcareafluorica (φθοριούχο ασβέστιο). Χρησιμοποιείται κυρίως για την προστασία και ανασύσταση ελαστικών ιστών αλλά και γενικότερα του εριστικού ιστού.

 • Calcareaphosphorica (φωσφορικό ασβέστιο). Χρησιμοποιείται ευρέως για την καλή υγεία των οστών.

 • Calcareasulphurica (θειικό ασβέστιο). Χρησιμοποιείται σε φλεγμονές ή ιστικές βλάβες γενικότερα.

 • Ferrumphosphoricum (φωσφορικός σίδηρος). Χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις αναιμίας ή αιμορραγίες από έντονη υπεραιμία.

 • Kalimuriaticum (χλωριούχο κάλιο). Χρησιμοποιείται κυρίως σε ινώσεις, βλέννες και γενικότερα σε διαταραχές του ισοζυγίου του καλίου.

 • Kaliphosphoricum (φωσφορικό κάλιο). Χρησιμοποιείται και αυτό σε διαταραχές ισοζυγίου καλίου, αλλά και νευρομυικά προβλήματα, όπως και νοητική κόπωση.

 • Kalisulphuricum (θειικό κάλιο). Χρησιμοποιείται για την αναγέννηση δέρματος και βλεννογόνων, αλλά και στο πυώδες στάδιο μιας φλεγμονής.

 • Magnesiaphosphorica (φωσφορικό μαγνήσιο). Χρησιμοποιείται κυρίως σε προβλήματα από μυϊκούς σπασμούς.

 • Natriummuriaticum (χλωριούχο νάτριο). Χρησιμοποιείται στην ισορροπία ισοζυγίου νατρίου στον οργανισμό, σε περιπτώσεις οιδημάτων, καθώς και ξηρότητα βλεννογόνων.

 • Natriumphosphoricum (φωσφορικό νάτριο. Χρησιμοποιείται κυρίως στην διατήρηση του pH του οργανισμού σε ισορροπία.

 • Natriumsulphuricum (θειικό νάτριο). Χρησιμοποιείται κυρίως στην αποβολή περίσσειας ποσότητας νερού και νατρίου από τους νεφρούς. Χρησιμοποιείται επίσηςσεχρόνιες ηπατοπάθειες και χολοκυστοπάθειες.

 • Silica (πυρίτιο). Χρησιμοποιείται κυρίως στην αποβολή ξένων σωματιδίων από ένα τραύμα. Ακμή, ιγμορίτιδα και συρίγγια είναι μερικές άλλες από τις εφαρμογές του.


 

Συχνές ερωτήσεις

 • Σε ποιους απευθύνονται;


Τα βιοχημικά άλατα Schuessler μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν όλοι όσοι κάνουν ομοιοπαθητική, από βρέφη έως ανθρώπους αρκετά μεγάλης ηλικίας

 • Είναι επικίνδυνα;


Όχι γιατί πρόκειται για στοιχεία που συναντάμε στη φύση ή δομικά στοιχεία που βρίσκονται στον οργανισμό μας.

 • Μπορώ να τα παίρνω μαζί με άλλα φάρμακα;


Αν πρόκειται για ομοιοπαθητικά, ναι. Αλλά πάντα εξαρτάται από την θεραπεία που μας έχει δώσει ο ομοιοπαθητικός γιατρός μας, δεν κάνουμε τίποτα από μόνοι μας επειδή το διαβάσαμε ή μας είπαν ότι κάνει καλό!

 • Μπορώ να τα έχω πάντα μέσα στην τσάντα μου;


Βεβαίως, προσοχή όμως να βρίσκεται μακριά από ακτινοβολία (κινητό), το ίδιο και στο σπίτι ή στο γραφείο, όπως όλα τα ομοιοπαθητικά φάρμακα, η ακτινοβολία αλλοιώνει τη δυναμοποίηση

 

 • Ιριδολογία


Η ιριδολογία (γνωστή και ως ιριδοδιαγνωστική  ή ιριδιάγνωση ) ονομάζεται μία μέθοδος εναλλακτικής ιατρικής. Κατά την άσκηση της μεθόδου εξετάζεται η ίριδα του ματιού, με σκοπό να γίνει διερεύνηση γενετικών προδιαθέσεων. Η μέθοδος στηρίζεται στην υπόθεση ότι κάθε όργανο στο ανθρώπινο σώμα αντιστοιχεί σε ένα μέρος της ίριδος. Σημάδια ή χρωματικές μεταβολές που υπάρχουν στην αντίστοιχη ζώνη μας πληροφορούν για το είδος της γενετικής ευαισθησίας. Συμβιώνει με τις αρχές τις ομοιοπαθητικής, του βελονισμού, της υγιεινής διατροφής και αποτελεί ένα ολόκληρο φιλοσοφικό σύστημα πάνω στην υγεία και στον τρόπο ζωής. Χρησιμοποιεί την τεχνολογία και συνδυάζει τις αρχές τις επιστήμης και της παραδοσιακής ιατρικής.
Ο ιριδολόγος αναλύοντας τους σχηματισμούς και τις χρωματικές διαφορές με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας και με βάση κάποια αντικειμενικά κριτήρια βγάζει συμπεράσματα για την κατάσταση των ιστών του σώματος, αλλά και για την σχέση των οργάνων μεταξύ τους. Έτσι, μπορεί να προγνώσει και να εμποδίσει μία ασθένεια πριν από την κλινική εκδήλωσή της. Μπορεί όμως και να παρακολουθήσει την εξέλιξη και την ίαση ή επιδείνωση μιας ασθενείας και να βγάλει συμπεράσματα για την σωστή ή όχι θεραπεία. Η ιριδολογία είναι μία απλή, ανώδυνη, οικονομική, μη επεμβατική μέθοδος και δεν ενέχει παρενέργειες ή κινδύνους για τον ασθενή.

 • Βοτανοθεραπεία& Φυτοθεραπεία


 

Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, τα βότανα έχουν παίξει και παίζουν ζωτικό ρόλο στην παραδοσιακή ιατρική πολλών πολιτισμών. Αυτή η γνώση διατηρήθηκε και μεταδόθηκε από γενιά σε γενιά για εκατομμύρια χρόνια και χρησιμοποιήθηκε από τους γιατρούς της αρχαιότητας, Χείρωνα Κένταυρο, Ασκληπιό, Ιπποκράτη, Γαληνό και καταγράφηκε τον 1ο αι. μ.Χ. από τον Διοσκουρίδη. Μπορεί η βοτανοθεραπεία να φαίνεται αναχρονιστική ή ακόμα και ακατανόητη για εμάς που ζούμε στη σύγχρονη Δυτική κοινωνία, αλλά ο εναλλακτικός τρόπος αντιμετώπισης της φροντίδας της υγείας που αντιπροσωπεύουν έχει και σήμερα την αξία που είχε και πριν 5000 χρόνια. Ας μην ξεχνάμε ότι είναι δοκιμασμένη και πετυχημένη. Άλλωστε όλοι μας έχουμε κάποια συνταγή από γιαγιάδες ή παππούδες για το κρυολόγημα ή τον πόνο στη μέση. Ας δούμε όμως τι ακριβώς κάνει η βοτανοθεραπεία.
Πρόκειται για τη θεραπεία ασθενειών με φυτικά φάρμακα (φυτά ή μέρη αυτών) υπό τη μορφή έγχυσης και σε κομπρέσες, χάπια, σιρόπια, και λοσιόν. Τα φυτικά φάρμακα δρουν μέσω μιας αρμονικής δράσης όλων των ενεργητικών αρχών που υπάρχουν μέσα σ’ αυτά. Θεωρούνται λιγότερο τοξικά από τα χημικά φαρμακευτικά σκευάσματα. Συνιστώνται για διάφορες ασθένειες, είτε οξείες είτε χρόνιες, ιδιαίτερα σε άτομα τα οποία χρειάζονται μια "ήπια" θεραπεία.
Τα φυτικά ιάματα παρασκευάζονται από μια ποικιλία φυτικής πρώτης ύλης - φύλλα, μίσχους, ρίζες, φλοιό κ.λπ. Συνήθως περιέχουν πολλά βιολογικώς ενεργά συστατικά και χρησιμοποιούνται κυρίως για την αντιμετώπιση ήπιων ή χρόνιων ενοχλημάτων (τουλάχιστον το 1/4 όλων των συμβατικών φαρμάκων περιέχουν κάποια από τα ίδια συστατικά, αν και κατά κανόνα σε «καθαρισμένη» μορφή). Τα βότανα είναι δυνατό να παρασκευαστούν με πολλούς τρόπους, με χρήση φρέσκων είτε αποξηραμένων υλικών. Τα φυτικά παρασκευάσματα διατίθενται επίσης με άλλες μορφές, όπως χάπια, κάψουλες ή σκόνες, ή ακόμη και σε πυκνότερες συγκεντρώσεις (εκχυλίσματα, βάμματα). Εφαρμόζονται τοπικά σε κρέμες ή αλοιφές, για το βρέξιμο υφασμάτων που θα χρησιμοποιηθούν ως κομπρέσες, ή απευθείας στο δέρμα ως καταπλάσματα. Τα φυτικά σκευάσματα δεν υπόκεινται σε συγκεκριμένους κανονισμούς, έτσι κάποιες φορές ίσως είναι απρόβλεπτα ισχυρά. Κάποια βότανα μπορεί να είναι τοξικά ή καρκινογόνα, έτσι όλα πρέπει να χρησιμοποιούνται υπό την επίβλεψη θεραπευτή εξοικειωμένου με τη φυτοθεραπεία, ο οποίος θα δώσει τις αντίστοιχες συνταγές. Όλα αυτά τα φυτικά σκευάσματα τα βρίσκουμε σε φαρμακεία ή εξειδικευμένα καταστήματα με βότανα.
Εμείς σεβόμενοι την αυθεντική ελληνική παράδοση θα προσπαθήσουμε να αναβιώσουμε τη σοφία των προγόνων μας και να την χρησιμοποιήσουμε για τη θεραπεία περιστατικών, σε συνδυασμό με σωστή διατροφή και στην επάρκεια του οργανισμού σε βιταμίνες ιχνοστοιχεία, αμινοξέα, συνένζυμα κλπ.
Η διάρκεια της πρώτης επίσκεψης είναι περίπου 1-2 ώρες, ανάλογα με το περιστατικό. Καλό θα είναι να έχετε στα χέρια σας τις πιο πρόσφατες ιατρικές εξετάσεις. Στη συνέχεια και αναλόγως θεραπείας ή συμπτώματος, οι επισκέψεις μπορεί να είναι εβδομαδιαίες (οξέα περιστατικά), μηνιαίες (χρόνια περιστατικά), ή εξαμηνιαίες/ετήσιες (συντήρηση).

 • Λεμφική παροχέτευση σώματος (Λεμφικό μασάζ)


Το λεμφικό σύστημα είναι ένα σύστημα το οποίο είναι υπεύθυνο για τη διατήρηση της υγείας  μας. Πρόκειται για μια  δικτυακή οδό απομάκρυνσης διαφόρων ουσιών από τον μεσοκυττάριο χώρο. Οι ουσίες αυτές είναι κυρίως πρωτεΐνες, λίπη, νεκρά κύτταρα, μικρόβια, υποπροϊόντα του μεταβολισμού και της ανοσολογικής απόκρισης και δεν μπορούν να απομακρυνθούν από το ανθρώπινο σώμα µέσω οποιασδήποτε άλλης οδού, παρά µόνο µέσω του λεµφικούσυστήματος.
Όταν το λεμφικό σύστημα είναι υπερφορτωμένο και υπολειτουργεί, είναι υπεύθυνο για πόνους σε όλο το σώμα, έντονα οιδήματα, κόπωση και χαμηλή ενέργεια, καθώς και ευπάθεια σε λοιμώξεις και κρυολογήματα, αφού το λεμφικό σύστημα συνδέεται άμεσα με το ανοσοποιητικό σύστημα. Ωστόσο ας μην ξεχνάμε ότι δημιουργεί και την εικόνα της γνωστής σε όλους μας κυτταρίτιδας που αποτελεί επίσης εκδήλωση μειωμένης λεμφικής κυκλοφορίας.
Η λεμφική μάλαξη εξασφαλίζει την κίνηση της λέμφου,  βοηθά στην ισορροπία των υγρών, στην μεταφορά θρεπτικών συστατικών, στην άμυνα του οργανισμού ή στην αποβολή άχρηστων ουσιών. Η διέγερση γίνεται με δονήσεις και ειδικές τεχνικές πίεσης στους λεμφαδένες, ενώ η διευκόλυνση της λεμφικής κυκλοφορίας είναι αδειάσματα από την περιφέρεια προς το κέντρο του σώματος και ονομάζεται λεμφική παροχέτευση.
Κάνοντας σωστή λεμφική παροχέτευση ενεργοποιούμε τη διάνοιξη των λεμφικών αγωγών και άρα τον όγκο της λεμφικής ροής, βοηθώντας το σώμα μας να ξαναβρεί την ενέργειά του, την γραμμή του και την υγεία του.
Ενδείκνυται σε ανθρώπους που έχουν έλλειψη ενέργειας, πεσμένο ανοσοποιητικό, σε αθλητές που υπέστησαν αθλητικές κακώσεις ή παρουσιάζουν μετατραυματικό οίδημα, για μείωση της κυτταρίτιδας και των οιδημάτων, για αποτοξίνωση και αναζωογόνηση του δέρματος.
Το κάθε ραντεβού διαρκεί από μία έως και δύο ώρες τη φορά. Η συχνότητα των ραντεβού εξαρτάται από το περιστατικό και γίνεται πάντα σε συνεννόηση με τους ειδικούς, αφού πρώρα πάρουμε ένα καλό ιστορικό. Καλό θα είναι να έχετε στα χέρια σας τις πιο πρόσφατες ιατρικές εξετάσεις.

 

 • Ηλεκτροβελονισμός


 

Αξιοποιώντας τις αρχές και τη διάγνωση της κινεζικής ιατρικής, αυτή η θεραπεία ο ηλεκτροβελονισμόςμε μικρορεύματα, χωρίς βελόνες ανακουφίζει από τον πόνο χωρίς τη χρήση φαρμάκων, βελόνων ή οποιασδήποτε άλλης δυσάρεστης διέγερσης. Ιδανικό για παιδιά και για όσους αναζητούν θεραπεία χωρίς βελόνες.

Η αρχή του μικρορεύματος είναι "όσο το δυνατό μικρότερο ρεύμα για όσο το δυνατό καλύτερο αποτέλεσμα", έχοντας έτσι ένα μεγάλο αποτέλεσμα με ΧΩΡΙΣ δυσφορία αλλά εξαιρετικά και όσο το δυνατό πιο μόνιμα αποτελέσματα. Τα μικρά ρεύματα είναι ηλεκτρικά ρεύματα με εξαιρετικά χαμηλή τάση.Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι τα κύτταρά μας είναι βασικά ηλεκτρομαγνητικά πεδία που δονούνται σε διάφορες συχνότητες. Ταμικρορεύματα επενεργούν στην περιοχή ανεπάρκειας ή υπερβολής (χαμηλότερης ή υψηλότερης του κανονικού) συχνότητας κανονικοποιώντας τις ταλαντώσεις των κυμάτων των συχνοτήτων σε αυτή την περιοχή, παρέχοντας ισορροπία σώματος. Όταν εφαρμόζεται ορθά, έχει αποδειχθεί ότι παράγει ακόμη πιο δραματικά και γρήγορα αποτελέσματα για την ανακούφιση πόνου, τη μείωση φλεγμονής και τη βελτίωση εύρους κίνησης.

Ο ηλεκτροβελονισμός είναι εξαιρετικά ευεργετικός στη θεραπεία χρόνιων και οξειών συνθηκών πόνου και τραυματισμού. Η θεραπεία με μικρορεύματα εφαρμόζεται μέσω ειδικών μεταλλικών αγώγιμων «ράβδων» πάνω σε συγκεκριμένα σημεία βελονισμού, σε συγκεκριμένους μεσημβρινούς του σώματος, αλλά και περιοχές πόνου. Αυτή η τεχνική μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ή χωρίς τη χρήση βελόνων βελονισμού, γεγονός που την καθιστά ανώτερη θεραπεία για όσους δεν αισθάνονται άνετα με τις βελόνες αλλά και για τη θεραπεία παιδιών!

Αυτή η θεραπεία είναι πολύ εξατομικευμένη και μπορεί να ΘΕΡΑΠΕΥΣΕΙ τη ρίζα του χρόνιου ή οξέως προβλήματος αλλά και να ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΕΙΑΜΕΣΑ τον πόνο.

Β. ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

 • Γενικός Έλεγχος Οργανισμού


«Μια σταγόνα πρόληψη ή μια λίμνη φάρμακα;»

Με την απεικονιστική μέθοδο (screening) η οποία συνδυάζεται με οπτικοακουστικά ερεθίσματα και κατόπιν καταγραφής ιστορικού συγκεκριμένων στοιχείων, παραπόνων, ενοχλήσεων σχετικά με την υγεία του εξεταζόμενου, ο συνεργάτης γιατρός μας με την τεχνολογία Vitascanning, μπορεί να εξετάσει ομάδες οργάνων, ή συγκεκριμένα όργανα του οργανισμού. Είναι γνωστό από την επιστήμη της Φυσικής ότι "τα πάντα ταλαντώνονται" (MaxPlank). Μετά από μια συνεχόμενη εντατική δεκαπενταετή έρευνα, οι Ρώσοι και Γερμανοί επιστήμονες πίσω από την τεχνολογία Vitascanning, μπόρεσαν και χαρτογράφησαν τις ταλαντώσεις των υγιών ιστών και οργάνων ανάλογα με το φύλο, την ηλικία, τις συνήθειες κλπ, με αποτέλεσμα να μπορούν να εξάγουν συμπεράσματα για την κατάσταση του εξεταζόμενου, συγκρίνοντας την παρούσα κατάσταση -που προέρχεται από το προαναφερόμενο screening- με την ιδανική. Έχουν αναλυθεί και χαρτογραφηθεί όλα τα όργανα του ανθρώπινου οργανισμού και σχεδόν το σύνολο των γνωστών στην Ιατρική οργανικών επιβαρύνσεων.

Σε Ποιούς Απευθύνεται: Η εξέταση αυτή απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους ηλικίας άνω των 5 ετών, με εξαίρεση ανθρώπους που α) έχουν βηματοδότη, β) έχουν μεταλλικά εμφυτεύματα στα οστά (τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιούνται μη μεταλλικά εμφυτεύματα, συνήθως από τιτάνιο, που δεν δημιουργούν προβλήματα στην εξέταση), καθώς και γ) εγκύους. Αφορά στους ανθρώπους εκείνους που θέλουν να μάθουν την κατάσταση της υγείας τους σήμερα, ή ακόμα και προδιαθέσεις σε 1 ή 5 χρόνια από σήμερα, οι οποίες ενδέχεται να εξελιχθούν λαμβάνοντας υπ' όψιν τον σημερινό τρόπο ζωής.

Προετοιμασία: Για να διασφαλιστούν τα σωστά αποτελέσματα, ο εξεταζόμενος θα πρέπει να είναι όσο το δυνατό πιο ήρεμος και ξεκούραστος, αλλά και τέσσερεις ώρες πριν την εξέταση, δεν θα πρέπει να έχει φάει ή πιει τίποτα, εκτός από νερό (πρέπει να έχει πιει κατά την διάρκεια της ημέρας κατ' ελάχιστο 5-6 ποτήρια), αλλά ούτε και να έχει καπνίσει. Για διαβητικούς οι πιο πάνω ώρες συνίσταται να μην ξεπερνάνε τις δύο και για παιδιά κάτω των 16 ετών επίσης.

Διαδικασία: Η διαδικασία είναι πολύ σύντομη και απλή. Διαρκεί περίπου μία με μιάμισυώρα. Είναι ανώδυνη, αναίμακτη και πάνω απ' όλα μη επιβαρυντική στον ανθρώπινο οργανισμό. Ο εξεταζόμενος κάθεται χαλαρά σε μια πολυθρόνα, φορά ακουστικά και ακουμπά τις παλάμες των χεριών σε δύο πλάκες-ηλεκτρόδια, από τις οποίες περνά πολύ χαμηλής συχνότητας και ανεπαίσθητο από τον οργανισμό ρεύμα, ακριβώς όπως γίνεται και στον ηλεκτρικό καρδιογράφο. Στον εξεταζόμενο πραγματοποιείται μια πολύ μικρής έντασης ηλεκτρική σάρωση (μεταξύ 0,1 Hz και 100 Hz), απ' την οποία λαμβάνονται στοιχεία ταλάντωσης των εξεταζόμενων οργάνων. Μ' αυτόν τον τρόπο σαρώνονται τα επιλεχθέντα όργανα 35-37 κάθε φορά. Η σάρωση κάθε οργάνου διαρκεί 10-15 δευτερόλεπτα, και η συνολική σάρωση δεν ξεπερνά τα 8-10 λεπτά της ώρας.

Αποτελέσματα: Τα αποτελέσματα της σάρωσης για τυχόν επιβαρύνσεις αναλύονται και εξηγούνται επιτόπου από τον γιατρό του Κέντρου μας, με όσο το δυνατό μεγαλύτερη λεπτομέρεια. Η διαδικασία αυτή, δεν ξεπερνάει τα 40-45 λεπτά της ώρας. Σε περίπτωση των τυχόν επιβαρύνσεων ο εξεταζόμενος παραπέμπεται, αν θεωρηθεί απαραίτητο, σε εξειδικευμένο γιατρό (αναλόγως ευρημάτων) για περαιτέρω διερεύνηση. Θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι το Κέντρο μας δεν συνταγογραφεί και δεν θεραπεύει. Επί του παρόντος, δεν συνεργαζόμαστε με το Δημόσιο ή άλλες ιδιωτικές ασφάλειες.

2. Διατροφή / Τεστ Δυσανεξίας

 

Φιλοσοφία Διατροφής Vitascan: Είναι σημαντικό να τονίσουμε τη μοναδικότητα του κάθε οργανισμού, τόσο ως προς τις τροφές που δεν μεταβολίζει, όσο και ως προς τον τρόπο και την χρονική διάρκεια με την οποία εκδηλώνονται οι αλλεργικές και τροφικές αντιδράσεις του οργανισμού. Έτσι, και σε συνδυασμό με την χρήση εξατομικευμένου διατροφολογικού προγράμματος από Διατροφολόγο, γίνεται πιο εύκολη για τον εξεταζόμενο η απώλεια βάρους. Το Τεστ Δυσανεξίας δίνει τις απαραίτητες πληροφορίες για τη δημιουργία ενός σωστού, προγράμματος, για την απώλεια, αύξηση ή διατήρηση του σωματικού βάρους, υγιεινά, χωρίς παθολογικά συμπτώματα (ζαλάδες, ατονία…) και γεμάτο με ενέργεια και ευεξία.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ:  Η εξέταση για Δυσανεξίες τροφών μπορεί να πραγματοποιηθεί και από μόνη της, χωρίς τη σύσταση διατροφολογίου.

Ποια είναι η σωστή διατροφή: Η σωστή διατροφή είναι η εποχιακή διατροφή, φυσική, χωρίς φυτοφάρμακα και κυρίως χορτοφαγική διατροφή. Το κρέας, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, ζάχαρη και γλυκά κλπ. καλό είναι να αποτελούν την εξαίρεση και όχι τον κανόνα, εκτός κι αν ο γιατρός ή ο διατροφολόγος συνιστά να καταναλώνονται, για λόγους παθολογικούς, περισσότερες ποσότητες. Συνιστάται επίσης να καταναλώνεται γίδινο ή κατσικίσιο κρέας, γίδινα ή κατσικίσια τυροκομικά προϊόντα, ψητά ή βραστά ψάρια και σαρδέλες, αυγά μελάτα ή ποσέ. Η ζάχαρη και τα ποτά δεν θα πρέπει να καταναλώνονται παραπάνω από 1 φορά την εβδομάδα. Προτιμάτε υποκατάστατα ζάχαρης, όπως ξυλιτόλη, ινουλίνη, καθώς και στέβια ή μέλι σε μικρές ποσότητες. Και το πιο σημαντικό είναι το νερό. Πρέπει να πίνουμε τουλάχιστον 2 λίτρα νερό την ημέρα. Το σώμα μας αποτελείται από 70% νερό. Όλες οι διαδικασίες θεραπείας και ζωής συντελούνται μέσω του νερού. Γι αυτό και η ποιότητα νερού είναι καθοριστικής σημασίας για την υγεία μας. Πρέπει το νερό να είναι φίλτρου και όχι βρύσης. Το Κέντρο μας συστήνει την κανάτα TENSA. Το φίλτρο της κατακρατεί εξολοκλήρου το χλώριο, το μόλυβδο και THMs. Είναι απαλλαγμένο από παθογόνους οργανισμούς, βακτήρια, βαρέα μέταλλα, τοξικές, χημικές ουσίες ή δυσάρεστες οσμές. Εισέρχεται στα κύτταρα ευκολότερα και συμβάλλει στην καλύτερη ενυδάτωση του οργανισμού. Μπορεί να αλκαλοποιεί τον οργανισμό και να βελτιώνει τον μεταβολισμό έτσι ώστε να γίνονται καλύτερες καύσεις και έλεγχος βάρους. Είναι κατανοητό ότι μπορεί να χρειαστεί να αλλάξετε σε μεγάλο βαθμό τις διατροφικές σας συνήθειες για να μπορέσετε να αδυνατίσετε με βάση τα αποτελέσματα από το γενικό Τεστ Δυσανεξίας Τροφών και το διατροφικό πρόγραμμα που έχει σχεδιάσει για σας ο Διατροφολόγος της Vitascan. Ίσως χρειαστεί να ψάξετε για τρόφιμα τα οποία δεν τα βρίσκετε εύκολα στο γειτονικό σας SuperMarket (εξετάζουμε πάνω από 500 τροφές και ποτά). Είναι σίγουρο ότι όσα από αυτά (τρόφιμα και ποτά) και να χρειαστεί να διακοπούν για κάποιο διάστημα, πάντα υπάρχουν εναλλακτικές που μπορούμε πάντα να σας υποδείξουμε. Για περισσότερα δείτε: Τμήμα Διατροφολογικής Υποστήριξης

Για ακόμα περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ηλεκτρονική μας σελίδα vitascan

 

 

Γλώσσες

Ειδικότητες

 • Βιοσυντονισμός
 • Ιριδολογία
 • Κέντρο Ολιστικών Θεραπειών
 • Λεμφική Μάλαξη
 • Ολιστική Ενεργειακή Βοτανοθεραπεία
 • Ολιστική Ενεργειακή Διατροφoλογία
 • Ομοιοπαθητική
 • Ορθομοριακή Ιατρική
 • Τέστ Δυσανεξίας

0  Κριτικές

Ερωτήσεις

No query answered yet.