ΑΛΩΝΙΑ

Retreat Place

ΑΛΩΝΙΑ

Retreat Place

Σχετικά με:  ΑΛΩΝΙΑ

Ο ξενώνας μας βρίσκεται στη γειτονιά Αλώνια, στη νότια πλευρά του χωριού του Άγιου Ιωάννη. Αποτελείται από επτά δωμάτια τα οποία μπορούν να φιλοξενήσουν μέχρι και 19 άτομα.
Διαθέτει έναν άνετο κοινόχρηστο χώρο στον οποίο, κατόπιν συνεννοήσεως, μπορούμε να παρέχουμε γεύμα ή πρωϊνό που αποτελείται κυρίως από δικά μας προϊόντα.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ
Ο ξενώνας μας βρίσκεται στη γειτονιά Αλώνια, στη νότια πλευρά του χωριού του Άγιου Ιωάννη. Αποτελείται από επτά δωμάτια τα οποία μπορούν να φιλοξενήσουν μέχρι και 19 άτομα.Διαθέτει έναν άνετο κοινόχρηστο χώρο στον οποίο, κατόπιν συνεννοήσεως, μπορούμε να παρέχουμε γεύμα ή πρωϊνό που αποτελείται κυρίως από δικά μας προϊόντα.

RETREAT

Ο ξενώνας μας είναι ιδανικός για Reteat και δεχόμαστε προτάσεις από επαγγελματίες του χώρου που πραγματικά μένουν αξέχαστες στον κόσμο λόγω της ''ενέργειας'' της περιοχής που διαπιστώθηκε στην περιοχή από τους αρχαίους χρόνους....ΓΙΟΓΚΑ
Η μοναξιά και η παρθένα ομορφιά της περιοχής είναι ιδανική για γιόγκα και διαλογισμό. Πολλές ομάδες από όλο τον κόσμο έρχονται στον Άγιο Ιωάννη για πρακτική άσκηση.Η ΠΕΡΙΟΧΗΟ Άγιος Ιωάννης είναι από τα μικρότερα χωριά των Σφακίων. Βρίσκεται στο τέρμα μιας διαδρομής 20 χιλιομέτρων από την Χώρα Σφακίων, καλά κρυμμένος μέσα στο δάσος, σε υψόμετρο 800μ. Οι κάτοικοί του δεν ξεπερνούν τους 15 και η κύρια ασχολία τους είναι η κτηνοτροφίαΕίναι ένας τόπος ιδανικός για όσους αγαπούν την φύση και την ορειβασία. Οι επιλογές είναι πραγματικά πολλές. Υπάρχουν διαδρομές για όλα τα γούστα : εύκολες, δύσκολες, μακρινές και κοντινές. Προς τα φαράγγια της περιοχής, προς τις παραλίες και προς τον αχανή όγκο των Λευκών Ορέων.ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

Φτάνοντας στον Άγιο Γιάννη, ο δρόμος τερματίζει και εμφανίζεται ένα πανέμορφο τοπίο που σε καλεί να το περπατήσεις. Ένα μεγάλο δίκτυο μονοπατιών μπορεί να ικανοποιήσει κάθε επισκέπτη: από τον απλό περιπατητή μέχρι τον απαιτητικό ορειβάτη.

Δασωμένα μονοπάτια σας απομακρύνουν από την ανθρώπινη παρέμβαση και σας αφήνουν να γνωρίσετε από κοντά τους αρμονικούς ρυθμούς της φύσης, οδηγώντας σας σε παραλίες και στα φαράγγια της περιοχής και άλλοτε στις ψηλές κορυφές των Λευκών Ορέων.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Η ευρύτερη περιοχή του Άγιου Ιωάννη εκτός από πεζοπορικός προορισμός, προσφέρεται και για μια σειρά εναλλακτικών δραστηριοτήτων

Bunjy jamping, που γίνεται κάθε Σάββατο και Κυριακή όλο το καλοκαίρι από τη γέφυρα της Αράδαινας

Ορεινό ποδήλατο

Ορεινό τρέξιμο

Παρακολούθηση πουλιών

Σπηλαιολογία

ΧΛΩΡΙΔΑ

Η ευρύτερη περιοχή του Άγιου Ιωάννη έχει μεγάλο φυσιολατρικό και βοτανικό ενδιαφέρον. Η έντονη ποικιλομορφία του τοπίου και της γεωμορφολογίας της περιοχής, φιλοξενεί πολλούς διαφορετικούς βιότοπους, που με τη σειρά τους προσφέρουν καταφύγιο σε πλήθος αρωματικών, βρώσιμων, ενδημικών και αυτοφυών φυτών της Κρήτης.

Δάση με αιωνόβια κυπαρίσσια και πεύκα, αλπικά οικοσυστήματα με σπάνια και ενδημικά φυτά των Λευκών Ορέων, χωράφια με ορχιδέες και ανεμώνες, φαράγγια με δίκταμο και λιβάδια με σταμναγκάθι και άλλα βρώσιμα χόρτα είναι μόνο μια μικρή εικόνα της πλούσιας βιοποικιλότητας της περιοχής.

Γλώσσες

Ειδικότητες

  • Yoga Retreat

0  Κριτικές

Ερωτήσεις

No query answered yet.