Θεωρία των 5 Στοιχείων~ Η ενέργεια της Φύσης εντός μας (Μέταλλο) Διοργανωτής: Ayurveda Hellas

Εισηγητής: Χρήστος Καραγιάννης

Θεωρία των 5 Στοιχείων~ Η ενέργεια της Φύσης εντός μας (Μέταλλο) Διοργανωτής: Ayurveda Hellas

Εισηγητής: Χρήστος Καραγιάννης

Σχετικά με:  Θεωρία των 5 Στοιχείων~ Η ενέργεια της Φύσης εντός μας (Μέταλλο) Διοργανωτής: Ayurveda Hellas

H Ayurveda Hellas συνεχίζει την τριλογία σεμιναρίων για τα Πέντε Στοιχεία & την Ενεργειακή δομή του ανθρώπου σύμφωνα με τις δυνάμεις της Φύσης. Το Σάββατο 30 & την Κυριακή 31 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί το σεμινάριο για το στοιχείο του Ξύλου (που σύμφωνα με την παράδοση της Άπω Ανατολής συνδέεται με την Άνοιξη).Οι θεραπευτές σε όλες τις αρχαίες παραδόσεις ανά τον κόσμο χρησιμοποιούσαν τα 5 στοιχεία (μέταλλο, νερό, ξύλο, φωτιά και γη) για να αποκρυπτογραφήσουν τον ανθρώπινο οργανισμό. Στο σεμινάριο που θα ακολουθήσει ο ασκούμενος θα μάθει πώς με συγκεκριμένες ασκήσεις – κινήσεις – πρακτικές- ήχους και βότανα, ανάλογα με την εποχή του έτους μπορεί να θρέψει ή να τονώσει κομμάτια του εαυτού του που είναι φτωχότερα σε ένα ή περισσότερα από αυτά τα πέντε στοιχεία, τα οποία καθορίζουν την ζωτικότητα και την υγεία του.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΟΥ ΞΥΛΟΥ

Ημερομηνία: Σάββατο 30 Μαρτίου 16:00 – 20:00 & Κυριακή 31 Μαρτίου 10.00 – 14.00
Τοποθεσία : «Αyurveda Hellas» Πολυχώρος, Νίκης 28, Πλάκα – Σύνταγμα, Αθήνα
Εισηγητές: Χρήστος Καραγιάννης
ΕΓΓΡΑΦΗ: Στα τηλέφωνα 210 3632350 / 6907386342
ή
στην παρακάτω ηλεκτρονική πλατφόρμα: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc3Lui2KVLBI62LTRwPPMMela9eLX1ySn_ItIgYGsquOyNFTg/viewform
Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων 8 άτομα.

Σε αυτό το σεμινάριο θα μάθουμε:

~ Ανάλυση των αρχαίων συμβόλων & η συσχέτιση τους με το ενεργειακό σώμα του ανθρώπου. Αποσυμβολισμός των 5 Στοιχείων.

~Ενεργειακή ανατομία: Θα μάθουμε πως κινείται η ενέργεια μέσα στο ανθρώπινο σώμα, τα ενεργειακά κανάλια και σε ποια όργανα αντιστοιχούν .

~ Ετήσιο & Ημερήσιο Ρολόι: Η αλλαγή των εποχών και ποια η επίδραση τους στον άνθρωπο.

~ Ουράνιο Γιν-Γιανγκ: Ανάλυση των ενεργειών της Άνοιξης, η αντιστοιχία τους με το στοιχείο του Ξύλου και με τα κύρια όργανα του ανθρώπινου σώματος (εστίαση στο συκώτι, την χολή και τα μάτια).
Στο ανθρώπινο σώμα τα πέντε στοιχεία εκφράζονται μέσω συγκεκριμένων οργάνων και δημιουργούν τις πέντε οντότητες ή ψυχές που υπάρχουν μέσα στο ανθρώπινο σώμα.

~ Σωματικές ασκήσεις (Chi Kung), αναπνοές, βότανα-τροφές & καθημερινές δραστηριότητες συμβατές και ευνοϊκές με τις ενέργειες της Άνοιξης και του Φθινοπώρου.

~ Θεραπευτικοί ήχοι: Μια κρυμμένη γνώση από τα μοναστήρια της Άπω Ανατολής.

~ Ανιγηραντικές πρακτικές και αναγέννηση του δυναμικού μας μέσω της πρακτικής του εσωτερικού χαμόγελου.

~ Εξομάλυνση των εσωτερικών δυσλειτουργιών και της συναισθηματικής αρνητικότατος μέσω μιας αρχαίας πρακτικής.

Συνοψίζοντας το σεμινάριο θα βοηθήσει κάθε συμμετέχοντα να γνωρίσει τις μεγάλες δυνάμεις που τον περιβάλουν.. αλλά και να γίνει πραγματικός φίλος με τον εαυτό του επικοινωνώντας με έναν ουσιαστικό τρόπο με τις εσωτερικές δυνάμεις και οντότητες που βρίσκονται εντός του! .

Μήνυμα από την Σοφία Παπαδοπούλου (Χημικός-Πρόεδρος της Αγιουρβέδα Ελλάς)

Είναι γνωστό πλέον πως σε όλα τα αρχαία ολιστικά θεραπευτικά συστήματα, βασική αρχή αποτελεί «Η Θεωρία των 5 Στοιχείων». Που πολύ γενικά λέει πως, τα πάντα στο Σύμπαν είναι μια συγκεκριμένη αναλογία από τα 5 στοιχεία (αιθέρας ή μέταλλο, αέρας ή ξύλο, φωτιά, γη και νερό), που τα καθορίζει και τα χαρακτηρίζει. Σε ανθρώπινο δε επίπεδο ορίζουν την λεγόμενη ιδιοσυγκρασία του. Οποιαδήποτε διαταραχή σε αυτή την αναλογία, διαταράσσει την ιδιοσυστασία του και την ύπαρξη του. Μάλιστα στην επιστήμη της Αγιουρβέδα επεκτείνεται στην θεωρία των tridosha (δηλαδή των 3 ενεργειών vata, pita, kapha). Vata (αιθέρας & αέρας), pitta (φωτιά + νερό), Kapha (γη + νερό). Η καλή λοιπόν γνώση των 5 στοιχείων και το πώς αυτά εκφράζονται, ισορροπούν ή ανισσοροπούν σε κάθε περίπτωση είναι πολύ βασικό εργαλείο, ώστε να κάνουμε ανά πάσα στιγμή τις καλύτερες δυνατές επιλογές και να διάγουμε ζωές γεμάτες υγεία, ευτυχία, μακροζωία με την ζωτική μας δύναμη ακμαία και σταθερή.


Ηχοθεραπεία με Γιόγκα του Ήχου, Mantras & Gong~Εν Αρχή Ήν ο Ήχος
Τo Σάββατο 18/5 και ώρα 18.00-20.00 στον πολυχώρο της Ayurveda Hellas στην Νίκης 28, Σύνταγμα-Πλάκα θα πραγματοποιηθεί το επόμενο Εργαστήρι για την Γιόγκα του Ήχου!Το μάθημα περιλαμβάνει θεωρητικό και πρακτικό μέρος. Στο θεωρητικό μέρος θα μιλήσουμε για την θετική επίδραση της ηχοθεραπείας στην ψυχοφυσιολογία του ανθρώπου ενώ το πρακτικό περιλαμβάνει ήπιες σωματικές στάσεις & πρακτικές θεραπευτικής αναπνοής με εστίαση στην Ηχοθεραπεία μέσω απαγγελία mantras, ήχηση κεραύνιων κυμβάλων (Gong) και πρακτική Kirtan.

Τα παραπάνω έχουν ως στόχο την ελεύθερη ροή, διεύρυνση & αύξηση της ζωτικής μας ενέργειας (Prana) ώστε να ξεκλειδωθούν οι δυνάμεις αυτοίασης σε σωματικό, συναισθηματικό και νοητικό επίπεδο.

Η Ηχοθεραπεία ένεργοποιεί κυριώς την εσωτερική χαρά και το αίσθημα της αγάπης, φέροντας πλήθως άλλων θετικών αλλαγών!

4th NADA YOGA & KIRTAN WORKSHOP
(*Το κάθε σεμινάριο της σειράς είναι αυτοτελές αλλά παράλληλα αποτελεί και συνέχεια των προηγούμενων)

Ημερομηνία: Σάββατο 18 Μαΐου 2019, 18:00 – 20:00
Τοποθεσία : «Αyurveda Hellas» Πολυχώρος, Νίκης 28, Πλάκα – Σύνταγμα, 105 57, Αθήνα
Εισηγητής: Στέλιος Καρπαθάκης- Anandajyoti
Τηλ. επικοινωνίας για κράτηση θέσης: 210 3632350 & 6907386342
ή
στην παρακάτω ηλεκτρονική πλατφόρμα https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc3Lui2KVLBI62LTRwPPMMela9eLX1ySn_ItIgYGsquOyNFTg/viewform
Είσοδος: 15 euro

Γνωρίστε το KIRTAN, την μουσική που Απελευθερώνει!!

Η Nada Yoga και το Kirtan ειναι κλάδοι της γιόγκα που απαρτίζονται απο τεχνικές με ήχους και δονήσεις. Το Κirtan είναι ένα «γιογκικό τραγούδι» και έχει τις ρίζες του στην Βεδική παράδοση. Είναι μια τεχνική διαλογισμού που συνδυάζει τα Σανσκριτικά mantra και τους μελωδικούς ήχους των μουσικών οργάνων με την ενεργή διαδραστική συμμετοχή του κοινού.

Mantra σημαίνει "αυτό που διευρύνει το νου και την αντίληψη. Οι απαγγελίες των mantra είναι μια επιστήμη που έχει αναπτυχθεί και τελειοποιηθεί στην Ινδία εδώ και εκατοντάδες χρόνια. Το Σανσκριτικό αλφάβητο (mantra) έχει θεραπευτική επίδραση στο σώμα και νου. Το kirtan είναι mantra ή ο αιώνιος ήχος. Είναι μια τέχνη με την οποία δεν εκφράζουμε μόνο τα συναισθήματά μας αλλά εισχωρούμε βαθιά μέσα μας παρακάμπτοντας την επίδραση της διάνοιας για να βιώσουμε το εσωτερικό μας σύμπαν.

Κεραύνια Κύμβαλα/GONG

Τα τελευταία χρόνια ανακαλύπτουμε ξανά τις θαυμαστές ιδιότητες του μουσικού οργάνου που σήμερα είναι παγκοσμίως γνωστό με το όνομα γκονγκ. Οι πρόγονοί μας είχαν πολλά ονόματα για αυτό, ανάμεσά τους «ηχείον», «κεραύνιο κύμβαλο» κτλ. Το χρησιμοποιούσαν σε διάφορες μορφές και για διάφορες μυστηριακές ιεροτελεστίες όπως π.χ. στα Ελευσίνια Μυστήρια αλλά και στα μεγάλα μαντεία της αρχαίας Ελλάδας. Η προέλευσή του είναι Μινωική και ταυτίζεται με το ιερό Παλλάδιο της αρχαιότητας. Η θεραπευτική του αξία δοκιμάζεται στην πράξη εδώ και χιλιάδες χρόνια, καθιστώντας το μια από τις αρχαιότερες θεραπευτικές πρακτικές με ιδιαίτερη ψυχοθεραπευτική διάσταση. Οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι διώχνει το φόβο του θανάτου, ο μεγάλος αρχαίος φιλόσοφος Πυθαγόρας και ο σύγχρονος Γιόγκι Μπάτζαν αναφέρονται στο γκονγκ ως «το τραγούδι του πνεύματος» και οι ανατολικές παραδόσεις το ταυτίζουν με τον ίδιο τον ήχο του «Ωμ», τον ήχο της δημιουργίας.

Οφέλη:

- Η Ηχοθεραπεία σήμερα είναι ένα ιδανικό εργαλείο για τη μείωση του στρες, την εστίαση και την καθαρότητα του νου, την εξισορρόπηση του ενδοκρινικού και νευρικού συστήματος και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού.

- Προσφέρει ένα διαρκές αίσθημα αρμονικής πληρότητας και ολοκλήρωσης και δρα έτσι ως διαμεσολαβητής για τη διάλυση νοητικών, συναισθηματικών και φυσικών καταστάσεων που δεν μας εξυπηρετούν πια.

- Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εξισορροπηθεί η σωματική, συναισθηματική και πνευματική πλευρά του κάθε ατόμου.

- Είναι μια εξαιρετική θεραπεία για το άγχος, την κατάθλιψη, την κούραση, το θυμό και την εχθρότητα, το αίσθημα του χωρισμού και της μοναξιάς, και όλα τα είδη των φόβων, μαζί με πολλές άλλες ασθένειες που συνδέονται με την έλλειψη ισορροπίας και αρμονίας.

- Δρα ολιστικά και προσφέρει πρωτόγνωρες εμπειρίες με φυσική και μεταφυσική διάσταση.

Contact us:

 www.ayurveda-hellas.grinfo@ayurveda-hellas.gr
Γλώσσες

Βίντεο Παρουσίασης

Φωτογραφίες

0  Κριτικές

Ερωτήσεις

No query answered yet.