ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΚΙΝΕΖΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΚΙΝΕΖΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Σχετικά με:  ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΚΙΝΕΖΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

Η Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής & Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής είναι ένας εκπαιδευτικός χώρος ο οποίος έχει δημιουργηθεί για να στεγάσει και να υλοποιήσει ένα πολύπλευρο εκπαιδευτικό όραμα.

Οι βασικές πλευρές αυτού του οράματος είναι: Η αναβίωση της αρχαίας ελληνικής ιατρικής σκέψης και πρακτικής καθώς και η άμεση εφαρμογή της για την επίτευξη της υγείας, δημόσιας και ατομικής. Η καλλιέργεια και διάδοση της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής καθώς και ο συγκερασμός της με την Αρχαία Ελληνική Ιατρική. Η εκπαίδευση θεραπευτών με ήθος και θεραπευτικές δεξιότητες προσανατολισμένα στην εξυπηρέτηση των αναγκών του πάσχοντα για την γέννηση μιας καινούργιας εποχής ως προς την έννοια της θεραπείας. Η μελέτη όλων των παραδοσιακών ιατρικών συστημάτων του κόσμου (Ινδική, Θιβετανική, Αραβική, Αφρικάνικη και Ινδιάνικη Ιατρική) με σκοπό την άντληση χρήσιμων πληροφοριών για την βελτίωση του συγκερασμού της Αρχαίας Ελληνικής και Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής. Επίσης, η μελέτη του σύγχρονου δυτικού ιατρικού συστήματος για την αποφυγή λαθών αλλά επίσης για τις πολύτιμες γνώσεις που φέρει. Η προσέλκυση μελετητών και θεραπευτών ως προς την Αρχαία Ελληνική Ιατρική, με σκοπό να συμβάλλει η Ελλάδα στο παγκόσμιου ιατρικό έργο. Η δημιουργία ενός φυτωρίου Δασκάλων της Αρχαίας Ελληνικής αλλά και της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής μέσα από την οπτική της Αρχαίας Ελληνικής σκέψης και φιλοσοφίας.

Τα μαθήματα της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ είναι χωρισμένα σε ενότητες. Στην ίδια ενότητα ανήκουν παρεμφερή μαθήματα, όπως για παράδειγμα στις θεραπευτικές τεχνικές μάλαξης (VIII) ανήκουν η ρεφλεξολογία και το shiatsu. Οι ενδιαφερόμενοι μαθητές μπορούν να επιλέξουν μεμονωμένα όποιο μάθημα όποιας ενότητας επιθυμούν. Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα μαθήματα της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ανά ενότητα:

 • ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ

 • ΒΑΣΙΚΟΣ ΚΟΡΜΟΣ

 • ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ

 • ΔΙΑΤΡΟΦΗ

 • ΒΟΤΑΝΑ-ΑΙΘΕΡΙΑ ΈΛΑΙΑ

 • ΜΕΛΙΣΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

 • ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ

 • ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΑΛΑΞΗΣ

 • ΓΛΩΣΣΑ

 • ΟΥΡΑΝΙΕΣ ΚΑΙ ΓΗΙΝΕΣ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ

 • ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

 • ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

 • DISTANCE LEARNING

 • ΆΣΚΗΣΗ


Το Δίπλωμα είναι ο πρώτος και βασικός τίτλος σπουδών που έχει θεσπίσει η Ακαδημία, ο οποίος οδηγεί στην πλήρη κατάρτιση σε μια από τις τέχνες της θεραπείας. Αυτό επιτυγχάνεται μέσα από σειρά και αλληλουχία μαθημάτων και είναι συνήθως διετούς ή τριετούς διάρκειας.

Προκειμένου να αποκτήσει ο σπουδαστής το ΔΙΠΛΩΜΑ της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ σε κάποιο από τα βασικά μαθήματα, θα χρειαστεί να παρακολουθήσει έναν συνδυασμό μαθημάτων. Ο συνδυασμός των μαθημάτων αυτών έχει επιλεγεί με βάση την πρόθεση της Ακαδημίας οι κάτοχοι Διπλώματος να έχουν το δυνατό πιο άρτια γνώση της θεραπευτικής τέχνης που επέλεξαν αλλά και ευρεία αντίληψη της φύσης του ανθρώπινου σώματος καθώς και γνώση συμπληρωματικών θεραπευτικών εργαλείων πάντα με απώτατο στόχο την ανακούφιση των πασχόντων. Παρακάτω μπορείτε να δείτε ποια μαθήματα απαιτείται να παρακολουθήσετε για την απόκτηση Διπλώματος:

Δίπλωμα Αρχαίας Ελληνικής Ιατρικής και Ελληνικού Βελονισμού

Δίπλωμα Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής και Κινέζικου Βελονισμού

Δίπλωμα Ρεφλεξολογίας

Δίπλωμα Βοτανοθεραπείας

Δίπλωμα Διατροφής

Δίπλωμα Αρωματοθεραπείας

Δίπλωμα Shiatsu

Δίπλωμα Ομοιοπαθητικής

Εκείνο που πρέπει να επισημάνουμε και για το οποίο οι μαθητές της Σχολής πρέπει να είναι ενήμεροι, είναι ότι η Ελληνική Πολιτεία δεν αναγνωρίζει τις Σπουδές πάνω στις τέχνες της Θεραπείας. Άρα οι μαθητές έχουν απόλυτη ευθύνη αυτών που επιλέγουν να σπουδάσουν στα πλαίσια της Ακαδημίας.

Στο πλαίσιο των σπουδών στην ΑΚΑΔΗΜΙΑ οι σπουδαστές μπορούν να αποκτήσουν το 4ΕΤΕΣ ΠΤΥΧΙΟ της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ. Για να ενημερωθείτε για τον τρόπο απόκτησης του Πτυχίου πατήστε εδώ

DistanceLearning στην Βασική Θεωρία Αρχαίας Ελληνικής Ιατρικής & τον Ελληνικό Βελονισμό

Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ εγκαινιάζει την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση (distancelearning) κατόπιν απαιτήσεως πλήθους μαθητών από την επαρχία και το εξωτερικό. Ξεκινάμε με την Αρχαία Ελληνική Ιατρική γιατί θεωρούμε ότι είναι απαραίτητη η μύηση στην Ιπποκρατική σκέψη για την πλήρη κατανόηση της ανθρώπινης φύσης, αλλά και ως θεμέλιο για την εφαρμογή των εναλλακτικών θεραπευτικών τεχνών.
Συνταιριάζουμε την Αρχαία Ελληνική Ιατρική με τους Ιπποκρατικούς Μεσημβρινούς και τον Βελονισμό, γιατί ο Βελονισμός είναι μια θεραπευτική τέχνη με μεγάλη χρηστική αξία που έχει την ιδιότητα να πλάθει θεραπευτές. Όλα αυτά η εποχή μας τα χρειάζεται επειγόντως.
Στα πλαίσια αυτά από το Ακαδημαϊκό έτος 2018‐2019 παρέχουμε distancelearning για τα μαθήματα Αρχαίας Ελληνικής Ιατρικής και Ελληνικού Βελονισμού.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ:
• Βασική Θεωρία Αρχαίας Ελληνικής Ιατρικής, μέρος Α. (Πυρ και Υδωρ, 4 στοιχεία, Η έννοια της ενέργειας, Πεμπτουσία, Έμφυτο πυρ, Χυμοί, Ανάλυση της ψυχής, Αμυντική ενέργεια, Αίτια ασθενειών)
• Ελληνικός Βελονισμός (Ιπποκρατικοί Μεσημβρινοί και σημεία Βελονισμού).
• Βασική Θεωρία Αρχαίας Ελληνικής Ιατρικής, μέρος Β. (Ανθρώπινο σώμα, Ανάλυση των εσωτερικών οργάνων στην υγεία και στην ασθένεια).

Ο στόχος της διδασκαλίας είναι η μύηση στην Αρχαία Ελληνική Ιατρική και η εκμάθηση της θεραπευτικής τέχνης του Ελληνικού Βελονισμού.

Όλες οι πληροφορίες για το DistanceLearning υπάρχουν στον ακόλουθο σύνδεσμο:Βασική Θεωρία Αρχαίας Ελληνικής Ιατρικής & Ελληνικός Βελονισμός-DistanceLearning

Γλώσσες

0  Κριτικές

Ερωτήσεις

No query answered yet.